Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 07-06-2013, 10:57

Når hunde ik klare fødsler

Hejsa.
Jeg lagt mærke til en del søger ammer til deres hvalpe fordi tæven ik klarede fødsel eller kejsersnit...måske det bare mere synligt nu med facebook og forums hvor man kan søge. Men er det ofte tæver ik klare fødsel selv,eller kejsersnit...jeg selv haft tæver der været drægtigt og "kun" oplevet en tæve gik i akut kalkmangel og fødsel gik i stå,det klarede en sprøjte..ved godt der racer der har større risiko for ik at ku føde selv,men syns bare den sidste tid jeg set hvalpe der søges til af de racer der normalt ik er i risiko. Hvis en tæve har født før så hun vel mindre risiko for noget går galt eller er det ligemeget? Hva dør tæver af,et det fordi de kommer for sent til hjælp ellerdet bare uheldigt? Jeg blot lidt nysgerrig,og syns ik jeg kan tillade at få styret min nysgerrighed ved spørgsmål på disse opslag,folk bah dem er jo forståeligt nok i sorg over den mistet hund og i panik over at finde reserve til hvalpe... Min hund har taget et kuld hvalpe til sig hun satte endog mælk,ville hun gøre det igen hvis man tilbød hjælp? Mvh sally jeanette og vuff fra kiksene

Skriv et svar til indlægget07-06-2013, 17:47

Jeg tror du har ret i, det er mere synligt nu med alle mulighederne for at komme i kontakt hurtigt, men der er også blevet flere hunde end tidligere, og dermed flere chancer for noget kan gå galt ved drægtighed/fødsel, selv hos dem, der ingen problemer burde ha'.

Men helt præcis hvad der sker, må der være andre, der kan svare på - du kan jo også lægge dit spørgsmål til dyrlægen i brevkassen hér på Gipote, han må også vide, om du kan tilbyde din tæve som amme.

Det jeg synes er mærkeligt er, at hunde kan absorbere deres fostre - meget underligt, men en helt anden snak...

07-06-2013, 20:00

Tak for respons... Havde ik lige tænkt at skrive dyrlægen herinde..vil jeg da gøre.og med mht at hunde kan absorbere foster syns jeg osse er vildt..vi gik for nogen år siden og ventede hvalp fra naboens tæve,den var scannet drægtig og vi glædede os vildt...der kom nu, og nix,var første gang jeg hørte om det..ved ik hvordan de gør det eller hvorfor,går ud fra der må være noget galt med fostrene og der ik ska spildes energi på det,men hvorfor de ik bare taber dem ved jeg ik,..

08-06-2013, 08:15

Jeg synes det er sejt de kan absorbere deres fostre,
noget de jo har fra ulven.
så i et program, at det handlede om stress, og for ulvens vedkommen, også om der kom mangel på mad......og set ud fra en ulvefloks synpunkt, er det ret smart.

Tror at vi høre om flere, netop gennem FB, og på den måde bliver det mere synligt end før, at det kan gå galt. synes det er smart når hunde kan hjælpe hinanden på den måde.

høre også om flere heste......

Har ingen ide, om hvad der går galt.

Har aldrig selv fået hvalpe.............men drømmer om engang at prøve, det kræver så en hun-hund, og lidt mere tid og overskud, men drømme har man jo lov at ha.....:)