Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 05-06-2013, 19:38

Ny med hund

Hej alle sammen.

Min kæreste og jeg overvejer kraftigt, at få en cavalier i vores hjem. Vi har hus og have og overskud til et nyt familiemedlem. Nu er vores spørgsmål bare, om en cavalier kan være alene hjemme når vi er på arbejde (ca.7 timer dagligt)?
Vi har mulighed for en stor hundegård med hundehus, så den kan være udenfor - hvordan har racen det med det?

Håber bare svar...

Med venlig hilsen

Kathrine

Skriv et svar til indlægget05-06-2013, 19:53

Alle hunde kan tilvænnes og lære at være alene hjemme. Efter min mening, bør hunde ikke være alene hjemme i mere end max. 5 timer især ikke som hvalp.
Hunden er jo et flokdyr, der trives bedst i og med sin flok på to eller fire ben.

Alenehjemmeproblemer er ofte årsag til hjemskift, hvor hunde så også risikerer igen at skifte ejere flere gange.

At "opbevare" hunden ude i hundegård og hus, for at hindre den i at lave ulykker, vil jeg bestemt ikke anbefale. Det vil være synd og give problemer for både hund og naboer.

Der findes enkelte racer der gerne er ude året rundt, men mig bekendt gælder det ikke en Cavalier.

07-06-2013, 08:13

hej.

tillykke med at i skal ha hund.

hvor længe hunde kan/må være alene hjemme findes der mange meninger om.

her i Sverige, hvor jeg bor. er de fleste hunde i hundegård, mens de på 2 ben, er på arbejde.
heroppe, synes de fleste at hunde heller skal være i hundegård, end indefor.

men det er jo smag og behag. og kommer jeres at stå og gø hele dagen, bliver naboerne, nok ikke glade :).

personligt, ville jeg heller ha min hund i hundegård, end inde.........

07-06-2013, 10:15

Synes man skal skelne mellem hvad som er bedst for hunden og hvad som kan lade sig gøre.
Hunden er flokdyr og det naturligste ville være at de aldrig var alene. Det er bare ikke hverdagen for de fleste af os i dagens Danmark og et eller andet sted har vi hund for menneskets skyld og ikke for hundens. Når det er sagt mener jeg at man som hundeejer er ansvarlig for at hunden trives og at dens behov respekteres bedst muligt.
Jeg tror de fleste hund kan lære at være alene hjemme i 7 timer og trives fint med det forudsat at man motionerer og aktiverer hunden når man så er hjemme. Hvalpetiden kan behøve noget hjælpe og tilvænning før man når 7 timer. Vi brugte meget at lære hvalpen tidlig at den nogen gange måtte være for sig selv (mens vi var hjemme) den kunne høre os og nogen gange se os, men ikke være mellem os. For det første lærer den at det er helt naturligt nogen gange at være alene, at ikke have fuldt tjek på sin flok. For det andet er det super praktisk hvis man er i gang med noget som er nemmere uden en hvalp om benene.
Der er nogen der mener at hunde primært får seperationsangst hvis de føler et ansvar for flokken og at angsten udløses af at den ikke kan løse sin opgave (passe på den) når flokken forsvinder. Jeg tror at en kombination af tydeligt lederskab (altså at vi signalerer tydeligt og konsekvent hvad vi ønsker og ikke ønsker), tilstrækkelig motion og aktivering og tilvænning af alene hjemme tid reducerer stress i forbindelse med alene hjemme tid betydeligt.
Jeg synes hundegård er udmærket til tid hvor hunden alligevel er alene hjemme....så kan den nyde den friske luft istedet for at ligge inde, ihvertfald i perioder med godt vejr. Så skal den bare tilvænnes til hundegården som skal være et hyggeligt og trygt sted at være.....og hundegården skal ligge så den ikke frister hunden til at gø (feks lige ud til fortovet).
V