Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 01-06-2013, 18:11

Søger go stabil familiehund :)

Søger som sagt en go stabil familie hund :) vi er en familie på tre , vores datter på 2 måneder og mig og kæresten , vi ønsker os en go stabil familiehund som vores datter kan vokse op med , ikk en hvalp men en ung hund :) da vii som sagt har lille barn er det vigtig for os at hunden overhovedet ikk er jaloux anlagt og a den kan med børn ! Racen er ikk det vigtigste , det vigtigste er at den har et godt sind , og at den kan med andre hunde og børn ., vi bor i stor hus med have ,, det er også vigtig at den er renlig og kan være alene hjemme uden og smadre alting . Hvis du sf en eller anden grund står og skal a med din hund og tror den kan passe ind i vores familie så hører jeg meget gerne fra dig :) vi hører også gerne fra dig hvis din hund er lidt ældre end en ung hund , da det muligvis også har interesse :)

Skriv et svar til indlægget01-06-2013, 21:24

Nogen gange synes jeg det bliver så kompliceret at skulle have hund. Hvis man rigtig gerne vil det og kan lægge energien i det kan man sagtens have hund og små børn samtidig. Vi havde selv verdens mest tålmodige børnehund da jeg var barn. Min ene lillebror var omkring et år da vi fik den...min sidste lillebror blev født da hunden var 3...vi var 5 børn. Hunden elskede os børn over alt...passede på os og tillod alt. Der er ikke noget i vejen for at et lille barn kan lære at omgås hunde med respekt.
Jeg ville gøre om med mig selv om det virkelig er det I vil og om i har overskuddet og tiden til både hund og baby. Jeg ville selv være mest tryg ved at have hunden fra hvalp så man ved hvad den har oplevet og kan socialisere den med børn fra tidlig. Kender dog fine eksempler på familier med helt små børn der har overtaget unghund uden nogen problemer. Ville bare være sikker på at det er en hund der er tryg ved børn.

02-06-2013, 09:12

Hej Pernille.
Dit indlæg, virker for mig som en "købsannonce", ikke et indlæg hvor du søger råd om hundekøb.
Måske har du allerede indsat en købsannonce, i rubrikken for det her på Gipote.

Men hvis du ønsker andre hundeejeres råd og erfaring, vedrørende anskaffelse af hund på nuværende tidspunkt i jeres liv, så i bliver en familie på far, mor, baby og hund, så Forum et godt valg for det.

P.T er du på barsel, gætter jeg på, og selvom babyen "fylder" meget i jeres liv, føler du alligevel også tid og overskud til at få en hund. Vel og mærket en på alle måder "færdigopdraget" hund, der ikke giver jer problemer.
Derfor ikke en lille hvalp, men en voksen "børnevenlig, renlig, alenehjemmevant" hund.
De findes helt sikkert, men ved overtagelse af en voksen hund, må i også forvente den kræver tid og tålmodighed for at til at komme til fungere lykkeligt og tilfredsstillende som hund i jeres familie, hvor alt er nyt for den. I skal lære den godt at kende, dens behov, vaner, o.s.v. før i kan forvente den forstår jeres "regler" og vaner.
Eks. Selvom den trygt kan være alene hjemme, hos tidligere ejer, kræver det tilvænning og tryghed til at kunne det hos jer.
Alle "genbrugshunde", ---jeg har selv haft fire, har stadig een-- bør have en "prøvetid" på mindst 3 uger i nyt hjem, før den endelig overtages, så den ikke risikerer at blive en "vandrepokal".

Det kan sagtens lade sig gøre at få/have små børn og hunde sammen. Bedst hvis man på alle måder har en velfungerende voksen hund iforvejen, før man får en baby. Eller hvis man venter med at få hvalp/voksen hund til barnet er mindst 4-5 år gammel, så barnet er gammelt nok til at lære og forstå, hvordan man omgåes en hund.
De fleste hunde er "børnevenlige", hvis børn er "hundevenlige" opdraget, og det er forældrenes ansvar at hund-børn fungerer trygt og tilfredsstillende sammen, som familiemedlemmer.

Jeg kender ikke dig og jeres tid, og energi til på nuværende tidspunkt at forøge jeres familie med en hund. Men har både du og kæresten efter megen overvejelse besluttet jer for det, så vil jeg anbefale jer at overtage en velfungerende lidt ældre hund, og så være indstillet på, at den skal have den tid, og jeres tålmodighed, den har behov for, til at blive en tryg og velfungerende hos jer i sit nye hjem.
Selv fik vi den første hvalp, da vores søn var 12 år. Vi var således 3 om at passe og opdrage den. Da han var 5 år, fik vi den første "genbrugstæve" på 1.½ år, efterfølgende opdrættede vi 3 kuld hvalpe, fik et par ældre "genbrugstæver" til. Så i nogle år havde vi 5 tæver sammen, og nu har vi så den sidste "genbrugstæve" Bella på 11.½ år.
Det har været et godt langt hundeliv, men ikke uden hundeproblemer, som skulle løses, derved fik vi så også den hundeerfaring, vi har nu og jeg gerne deler ud af.
Alle vores hunde blev/var velfungerende, og boede hos os til deres sidste dag.

02-06-2013, 10:07

Forventer på ingen måde en skræddersyet hund ! Men har self nogen ønsker da vi li netop har barn og jeg skal kunne stole på hunden , ja en hund kræver tid og tålmodighed , har selv haft hund før og mine forældre har en ældre hund på næsten 13 år som de fik da han var ca to , derfor ved jeg at man sagtens kan få en hund som ikk er hvalp til og fungere fint i en familie., jeg vil være ked af at få en hund som jeg ender med ikk have overskud til , fordi det viser sig og være en hund som jeg ikk har haft nogle tanker omkring , men bare køber en eller anden ., da jeg er ny her inde vidste jeg ikk hvor jeg skulle skrive det henne , sys det en skam at folk her inde misforstår det man skriver, selfølgelig har folk en mening og det skal de have lov til , men måden det bliver skrevet på gøre at man ikk har lyst til og skal hjælpe en hund som har brug for et nyt hjem da det nærmest virker som om at man skal være geni for og være go hundeejer ! Ville på ingen måde anskaffe mig en hund hvis jeg ikk havde tænkt tingene grundig igennem .,

02-06-2013, 10:13

Jeg vil tilføje, at når vi valgte at vente med at få hund til sønnen var 12 år, var det fordi vi ikke havde ønske om at få hund før, og fordi vi ville vente med hund, til vores søn var gammel nok til at tage et medansvar for hundens opdragelse og pasning.
Således var Bonzo aldrig mere end 5 timer alene hjemme fire dage om ugen. Idet jeg var deltidsarbejdene.
Vi havde da også dengang både kat og fugl i hjemmet. Og i mange år havde vores søn akvarier med fisk, så vi savnede ikke en hund i familien.

Alle vore 8 hunde var Beagler, og vi har altid boet i eget hus, med indhegnet have, i et almindeligt villakvarter med dem, selvfølgelig uden til gene for vores naboer.
Det er også et spørgsmål om det ansvar og den opdragelse man tager som hundeejer.

02-06-2013, 10:35

Hej igen Pernille.
Efter jeg har skrevet sidste indlæg, læser jeg nu dit nr. 2. Du virker lidt fornærmet, over svar i nogle indlæg. Og jeg ser nu, jeg tænkte rigtigt, det er en "købsannonce", ikke spørgsmål om råd du ønsker.

Men du må forstå, dit indlæg kan misforståes, samt at folk er forskellige, både dem der svarer og dem der søger råd, og ingen af os er "tankelæsere".
Vi kender ikke hinanden, så vi kan kun svare, bedst vi føler og kan, udfra spørgsmål og de oplysninger, vi kan læse os til i diverse indlæg.

Du lyder bestemt som en ansvarlig kommende hundeejer i dit indlæg nr. 2, der har overvejet og tænkt dig godt om, til på fornuftig vis at forøge jeres familie med en hund.
Du skriver også nu at du iforvejen har hundeefaring, så jeg vil ønske dig/jer held og lykke med at finde den helt rigtige hund for jer.
En voksen "genbrugshund" kan sagtens blive en god familiehund, hos en familie der giver den tryghed og opfylder dens behov. Samtidig kan i så "redde" en hund fra evt. aflivning, af grunde hos tidligere ejer.

02-06-2013, 10:57

Jeg undskylder hvis jeg lød fornærmet , det var ikk ment så hårdt som det måske var skrevet :)

02-06-2013, 15:35

Hej.

Vi fik vores første hund, da min nr 2 (ud a 3) var 6 mdr. jeg gik et valpe kurs med hende, og fik lært nogle gode små triks til aktivering, bla at gemme guffer i haven, som jeg så gjore når jeg aligevellet var derude, med ungerne.

da hun blev knap 2 år, begyndte min veninde, som boede lige i nærheden at løbe med hende, også er vi en friluftfamilie som altid, har kunnet lide lange ture i skoven, og ved stranden. hun blev den perfekte familie hund.

så man kan , hvis man gider, at møde hunden der hvor den er, og hvis i har nogle faste regler om kring hunden, kommer i langt.

og husk at selvom i vælger en bestemt race, kan hunde godt stadig være meget forskellige.

26-11-2014, 19:21

Hej Pernille

Ville lige høre om i har fået den hund i ønskede jer,
ellers kunne vores være noget for jer.

Med venlig hilsen Anette Laursen