Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 19-05-2013, 20:16

beagle eller labrador?

Hej!
Vi er en familie af 4, mor, far, dreng på 4 og pige på 2. Vi bor på et parcelhus med have. Min mand arbejder meget + rejser en del med arbejde, men jeg er hjemmegående, så jeg er klar til mange lange gåtur. Vi overvejer at få os en hund og undersøger om hunderacer. Jeg tænker mest på enten beagle eller labrador. Mine vigtigste kriterier for en hund er børnevenlig og socialt.

Jeg tænkte på beagle fordi, den er ikke så stor og det kan være en fordel for os, fordi vi kan nemmere tage den med i vores skoda fabia eller i flyet, til når vi skal på ferie i et par måneder i Brasilien, hvor jeg kommer fra. Men jeg må sige, at jeg bliver skræmt, hver gang jeg læser hvor stædig en beagle er.

Så tænker jeg på en labrador, da den er lige så børnevenlig og socialt som beagle, men måske noget nemmere at opdrage? Den eneste "ulempe" er størrelsen.

Jeg tænkte på at besøge et eller andet hundearrangement i vores område (århus) og snakke med erfarne hundeejere og se på hundene, så vi kan blive lidt klogere på sagen. Men hvor finder jeg sådan arrangement?

Håber I kloge hoveder her kan hjælpe os.
mvh
Catia

Skriv et svar til indlægget19-05-2013, 20:29

Jeg ville lige tilføje at både min mand og jeg har haft hund tidligere, men før vi blev gift. Jeg har erfaring med poodle og fila brasileiro, og min mand med boxer. Vores kommende hund skal ikke have lang pels, det har jeg fået nok af med min poodle. :)

20-05-2013, 08:33

Jeg er enig med Beaglepack også vedrørende at råde jer til at vente 2-3 år med at få hund, uanset hvilken race i vælger.
Det er en stor tålmodig og krævende opgave at opdrage og få børn-hund "samlivet" til at lykkes på en for hele familien tilfredsstillende måde. Men har i mod på det, i nær fremtid, så start med at gå på nogle hundeudstillinger, evt. besøge nogle opdrættere.
For Beagleracens vedkommende kan du google Beagleklubbens hjemmeside, og der læse alt om racen, samt hvor der afholdes DKK- og specialklubudstillinger. I kan også gå med på en gå-tur i Beagleregi, Klubben er landsdækkende, og man er velkommen til at snakke søge hunderåd hos Beagleejere der.
Beaglen er bestemt en børnevenlig hund, ligesom Labradoren og de fleste andre racer, hvis børnene er "hundevenlig" godt opdraget og tilvænnet.
I mange Beaglefamilier har de også børn. Selv har jeg solgt hvalp til flere bla. en familie med en pige på 4 og en dreng på 7.år. De var ikke på forhånd hundevante, men blev det 100%, ved hjælp af gode fornuftige forældre, kom det til at fungere fint.
Køber man en Beaglehvalp og samtidig indmeldes i Beagleklubben er man sikret , den bedst mulige hjælp i sit hundeliv, både af opdrætter og i klubregi, fra start af og i mange år fremover.
Selv har jeg været medlem i de 30 år, vi havde 7 Beagler og 3 kuld hvalpe. Til både gavn og glæde for os og hundene.

20-05-2013, 14:28

Tusind tak for jeres svar!

Børnenes farfar og farmor er boxer opdrættere, så på den måde er børnene vant til at der er mange regler ift at omgås hunde. De kommer tit på ferie (en uge) hos bedsteforældre og er meget glade for at hjælpe til. Derfor tænkte jeg ikke umiddelbar at det kunne være et problem.

Jeg har faktisk prøvet at skrive til beagleklubben i kontakt formular, men måske kom jeg til at skrive til det forkerte? Jeg kan se at der er en skuedag i denne uge. Kan man bare dukke op eller hvordan kan vi gøre?

20-05-2013, 16:34

Jeg synes da bare i skal dukke op på skuet, uden tilmelding, da i jo ikke har hund med, og der møde hvalpe og hunde i forskellige aldre, sammen med deres familier.
Der vil i også møde opdrættere af racen. Få jer en god hundesnak med Beaglefolket.

Når jeres børn iforvejen er hundevante, og med bedsteforældre der er opdrættere, er det da ikke umuligt i allerede nu kan klare at få en hvalp eller en voksen hund som medlem i jeres familie.