Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 15-05-2013, 22:17

Er det et godt valg?

Hejsa derude :);

Min kæreste og jeg overvejer at købe en blanding af en rottweiler og en labrador (eller formel 1). Er dette et godt valg? - Min kæreste har haft hund hele sit liv, men jeg er nybegynder.

Håber I kan hjælpe?

VH Lærke

Skriv et svar til indlægget16-05-2013, 04:29

Tjaa, det kommer helt anden på hvad forventninger i har til det at ha hund.

Det der er med blandinger, er at man ikke rigtig ved hvilken hund man får. det kan være i for en der ser ud som rott. og opføre sig som labben, eller som formel1,

jeg har selv haft en blandning a schæffer labbe, hun så ud som schæfer og opførte sig som labbe, men hun blev den perfekte familie hund.

men prøv at skrive ned hvad i har tid, og lyst til at lave med hunde, om end bare for jer selv.

16-05-2013, 05:19

Vi mangler oplysninger for at kunne give dig et godt svar på det?

Hvad skal i bruge hunden til, hvad kan i tilbyde den i jeres hverdag?

Det er under alle omstændigheder en aktiv hund i får jer ved den blanding, måske også en mentalt stærk hund, hvad du som nybegynder skal være klar over. Det skal jo helst ikke ende ud i en hund, der kun respekterer din kæreste, hvis den gør det? Og som du har problemer med.

Bor i i stueetagen eller skal i op af trapper, for så skal hunden bæres op og ned af trapperne, når den skal luftes, da det vil være for hårdt for dens hofter at gå på trapper i ung alder.

O.S.V. O.S.V.

16-05-2013, 17:41

Der er en Rottweiler-Labrador tæve på 11mdr. tilsalg på dba i Skærbæk i Jylland. Pris 700.-
I kan søge annoncen under "hunde sælges" eller kontakte ejer på tlf. 50913397 hvis den har jeres interesse.

16-05-2013, 18:17

Jeg synes det er et dårligt valg - du ved reelt ikke hvad du får, når du køber denne blanding, det kan være et rotte-udseende med lab'ens sind, omvendt, eller midt i mellem - under alle omstændigheder bli'r det en større hund, som har brug for en kompetent ejer - hvad har kæresten da erfaring med ?

16-05-2013, 20:04

Jeg synes også I skal holde jer til en race....ikke fordi blandinger ikke kan være suverene, men fordi du ikke ved hvad for nogle egenskaber du kan forvente.
Jeg turde ikke købe en formel1 hvis ikke jeg vidste at jeg skulle bruge den til arbejde. De kan være hyper aktive. Dem vi har gået til træning med har været ganske ustyrlige...og selv om det har været på den sjove og charmerende måde er det i længden frustrerende.
Rottweileren er en dejlig hund, men kræver fasthed, aktivering og træning i forhold til et meget stærkt vagtinstinkt som ofte gør at den er mad og legetøjs vogtende hvilket giver udfordringer i forhold til børn eller andre der ikke er så hundvante.
Jeg tror ikke det nødvendigvis er svært at få rottweileren til at respektere sine ejere, men det kræver at man sætter sig grundigt ind i racen og tænker opdragelse og regler og håndtering godt igennem

16-05-2013, 21:12

Netop fordi en blandngshund kan give uønsket adfærd i sind, temperament og aktivitetsbehov, tænkte jeg det kunne være en ide`at købe en ung eller voksen hund, som eks. den på dba.

18-05-2013, 19:55

Jeg vil lige sige at formet 1 er et slang udtryk for en jagtlabrador, så man kan egenlig ikke skrive om en labrador eller en formel 1 da det også er en labrador. Om blandingen er god eller dårlig, er helt umulig at sige, da det er to raser som i sind ligger langt fra hinanden. Man kan være heldig eller uheldig, det er umulig at sige.