Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 12-05-2013, 13:43

Ny hund, hvad mon der er i hende?

Hej gipote-mennesker :);

Jeg bliver i juni ejer til denne lille tæve på 3 år. Hun bor på et hundeinternat i Rumænien hvor hun bliver passet til UG. Har haft mine overvejelser, men i samråd med dem der formidler og har meget forstand på sådanne hunde, besluttede jeg mig for at hun kan få et godt liv hos mig. Da hun er tidligere gadehund, kan der jo være alle mulige racer i hende. Men hvad tror i? Hun er 28 cm høj, lang i det og vejer ca 7 kg.

Skriv et svar til indlægget12-05-2013, 13:44

Her er et til

12-05-2013, 17:21

Jeg har desværre ikke noget bud på, hvilke racer hun består af. Hun er sikkert en blanding "avlet" af 2 blandinger, men når hun er 3 år, ved du da hvor stor hun er/bliver, så vokser hun jo ikke mere.
Jeg kan se hun har meget flotte tænder, og internatet sørger selvfølgelig for, hun er loppebehandlet, sundhedstjekket og vaccineret, for lovligt at sendes til Danmark.
Jeg har flere gange været på humanitær og familiebesøg i Rumænien, og haft lyst til at tage et par stykker med hjem. Det er smertende at se det hundeliv de lever på gaden og i parker, søger efter mad, og menneskelig kontakt. Alle er fuld af lopper, og tit skadet af bid eller i trafikken. Om natten bor de under biler, eller gemmer sig andre steder, tit en lille flok sammen.
Der høres hyl og gøen om natten, vistnok fordi andre hunde trænger sig ind på deres teritorium, kan det så ende i slagsmål.
Nogle af hundene indsamles på internater, neutraliseres og adopteres væk. Andre sendes mærket tilbage til gaden, eller til familier i Rumænien. Desværre er langt fra alle så heldige, hvor de ender er en trist sag.
Rigtig godt du påtager dig at redde denne lille hund. Held og lykke med hende.

12-05-2013, 19:32

Ja hun er vaccineret, chipmærket, behandlet med ormekur, loppekur og steriliseret.
Tak for dit fine svar, og ja, det er rigtig trist som gadehunde lever :(
Jeg har selvfølgelig tænkt om det liv kan have påvirket hunden så meget, at hun ikke kan kapere et dansk hjem. Men jeg vil give hende en chance, for jeg tror virkelig man kommer langt med socialisering, omsorg og tilvænning.

12-05-2013, 19:33

Hun har været på internatet i et år, hvor hun har fået en masse menneskelig kontakt, mad og kærlighed.

13-05-2013, 07:45

Ingen tvivl om hun fortsat vil have behov for meget menneskekontakt, der giver hende tryghed. Da hun også er vant til at være en hund blandt mange hunde, tror jeg det vil det være supergodt, hvis du har en hund iforvejen. (Den lille hvide på din profil er vel din hund);

Det er min erfaring, de gange jeg gennem årene har overtaget 3 tæver fra en kennel. De har uden problemer tilpasset sig ændringen fra stald til sofa sammen med de 2-3 familiehunde, vi da havde.

Men lad de to mødes på neutral grund, væk fra dit hjem. Gå en tur, så de lærer hinanden at kende, så du også kan vurdere sammenføringen dem imellem.
Før de går ind i huset, så lad dem fortsætte "mødet" i haven.

Du har ret i at socialisering, omsorg, og tilvænning, har stor betydning, ligesom hundeforståelse og tålmodighed. Hvis du har en hund iforvejen, som jeg tror du har, så kræver den også din opmærksomhed og tålmodighed, så den tilvænnes de nu er 2 hunde i familien.

13-05-2013, 14:43

Den hvide hund er mine forældres hund, som dog indimellem er hos mig.