Indlæg: 11

Oprettet af | Oprettet: 07-05-2013, 08:23

Cocker spaniel gør meget.

Hej

Jeg bliver nødt til at spørge jer garvede hundeejer om jeres råd, til hvordan jeg bedst takle og træner min hund til ikke at gø så meget, det gælder både ude og inde.

Jeg fik af vide af min træner at jeg skulle sætte snor i ham, når han skal i haven. Det har jeg forsøgt siden januar måned i år. Og det fungere fint når han er i snor, så siger han intet. Men når jeg så prøver ikke at sætte snor i ham, så nogle gange løber han ud og gør. Han kommer ind hver gang at han gør.

Men hvorfor gør han ikke når han er i snor? Det er kun når vi prøver at lukke ham ud uden snor.
Det skal siges at han er blevet drillet af naboens børn, men det har jeg fået stoppet og det er efterhånden nogle måneder siden nu.

Jeg så i fjernsynet at en adfærdsbehandler anbefalede at man klikkertrænet med sin hund, når den gør i haven. Man skulle lade som om man lavede noget, når så den gør, skulle man sige, TI STILLE og i det sekund han stopper så klikker man og giver godbid.

Er det rigtig nok det jeg gør, og skal jeg bare forsætte og så stopper han på et tidspunkt? Han gør også inden for, af lyde, bare den mindste lyd. Det er dog blevet bedre, men er der noget jeg kan træne med ham i sådan nogle situationer?

Til sidst skal jeg lige hører om hvilke trænings øvelser jeg kan bruge, for at fortælle ham at det er mig som bestemmer, og jeg skal nok passe på ham, han skal ikke passe på mig. Jeg ved ikke om det er det han tænker når han gør i haven?

Jeg træner lydighed og lidt agllity med ham hver dag, og han får lange ture, men det er også i snor. Vores indkald er nemlig ikke så godt, men det er vi også ved at træne.

Håber at i vil komme med jeres indput til hvad jeg kan gøre og evt. hvad der har virket for jer og hvor lang tid det ca. tog.

Skriv et svar til indlægget09-05-2013, 08:53

Hej Beaglepack.

Mange tak for dit svar.

Det er en 15 meter sporline som han har på. Jeg synes bare dels at det er synd for ham, at han skal have snor på hele tiden. (har også snor på når vi går tur). Og så tænker jeg hvor længe skal jeg blive ved? Jeg har gjort det hver dag, hver gang han skal ud siden januar måned i år. Hvorfor forstår han ikke at han kommer i snor når han gør, og når han ikke siger noget kan han komme ud uden?

Når han har været ude et stykke tid, så kan jeg tage snoren af ham, og så er det kun hvis der går nogen forbi haven, at han gør. Her når det er så varmt, har vi prøvet at lade ham gå ud og ind når han har lyst. (der er altid en i haven, han er aldrig alene) Og det fungrede fint nok, han sagde ikke et kvæk, de fleste af gangene.

Jeg har prøvet at lege søgeleg med ham når nogen går forbi. Det er ikke et sten sikkert hit, på at han stopper sit gøeri og søger efter guffer. Men hvis han er i snor, er der mange gange hvor han ikke siger noget når nogen går forbi, da jeg står hele tiden og siger dygtig, dygtig osv.

Han gør af alt indenfor, lydene er han blevet bedre til. Nu skal det siges at der er rigtig mange lyde i vores rækkehus, men dem er han efterhånden ved at accepterer. Men når nogen ringer på ringklokken så er den hel gal. Jeg har forsøgt at træne ringklokke med ham, men det er lige som om at når jeg træner det med ham, så ved han godt at vi træner ringklokke. Men hvis der så er en anden udenfra som ringer på, så er fanden løs. Hvad kan jeg gøre i denne situation?

Du skriver med at han er usikker, det tror jeg helt sikkert at du har ret i. Er der på nogen måde, nogen øvelser jeg selv kan træne/lege med ham så han får mere selvtillid. Jeg forsøger at gøre sådan at han kun få gode oplevelser, men er der andet jeg kan gøre for at styrke hans selvtillid?

09-05-2013, 15:15

For at mindske gøen indedøre, så prøv at lad en radio snakke og spille hele tiden, så han ikke hører alle andre lyde. Også når han er alene hjemme.

Kan du ikke lave lyden i ringklokken om til musik. Iøvrigt er det helt sikkert han ved, når det er andre der ringer på din dør. Og det er sikkert derfor han gøer, hvilket så heller ikke er ualmindeligt.
Det kan accepteres, hvis bare han stopper gøen, når folk er kommet indenfor.

Fortsætter han derimod, springer op af gæster, m.v. er det en anden sag, der også skal ændres på.

Det er et kendt problem, at hunde der opholder sig i en forhave, løber frem og tilbage og gøer når nogen går forbi. Det er forståeligt nok, meget generende for naboer, også for een selv.
Hvis du har mulighed for det, vil det være bedst, han ikke har adgang til forhaven og hæk/hegn lige ud til fortorvet.

10-05-2013, 13:58

1000 tak for jeres altid så brugbare svar.

Beaglepack mange tak for dit link, det vil jeg straks gå i gang med at træne ham i. For jeg tror helt sikkert at du har ret i at han usikker. Har du evt. flere gode links? Jeg søgt og søgt på nettet, men synes ikke rigtig jeg finder noget brugbart. Jeg kunne godt tænke mig at træne lederskabs øvelser med ham. Han er jo lige i den berømte alder (19 måneder), og det kan godt mærkes. Men da jeg har lavet en stor fejl da han var lille af, er jeg nu ved at rette op på den. Men jeg mangler nogle øvelser til det at gøre det. Han har "bestemt" og fået lov til en masse, som jeg nu er ved at rette op på, så det er mig som har magten.

Bare for at nævne noget, så bider han mig stadig, hvis han bliver sur. F.eks. når jeg vil rede hans ører, eller han kradser i sofaen, hvor jeg siger NEJ, så vender han sig om og vil bide. Så hvis du har flere øvelser eller råd, jeg kan bruge vil jeg blive meget glad.

Aase jeg har ændret vores ringetone, før i tiden var det en meget skingre tone, nu siger den kun ding dong. Men han stopper når folk er kommet ind, så det er da altid noget.

Det er en baghave vi har, så det er ikke så tit igen der går nogen, men når der så også går nogen, så får de da lige et par gø med på vejen.

Jeg takker for jeres svar.

10-05-2013, 16:34

Når din hund på 19 mdr. altid har bestemt og fået lov til en masse, du faktisk ikke vil acceptere, har han nu udviklet sig til at være den leder, du skulle have været.

Det er vigtigt det ændres, men jeg tror du har brug for råd og vejledning af en adfærdsbehandler til at klare det, når problemet har stået på så længe.

Lederskab synes jeg ikke man kan træne i, det skal man vise hunden i de givne situationer, han gør noget "forbudt". En adfærdsbehandler vil kunne give dig "redskaber" til det.

At han ligefrem bider dig, er jo et alvorligt problem. Han er jo en race der skal børstes, og alle hunde skal lære og vænnes til at blive rørt ved, men vær forsigtig med hans ører, det kan faktisk gøre ondt.

10-05-2013, 18:50

Det kan godt være du har brug for én adfærdsbehandler til at vejlede dig, men for mig at se, har du allerede nogle positive resultater: hunden gør ikke vedvarende, når den er i haven, den kan "koble af", når der ringes på døren.
Måske skal du skrue ned for dit ambitionsniveau om lederskab og den perfekte lydige hund - hér i huset må man gerne gø, når der kommer nogen, eller nogen går forbi - det kan godt være, det er manglende opdragelse, men jeg har ikke behov for at "vinde" sejre over min hund, vi skal være sammen i fordragelighed og fungere sammen, så man skal finde ud af hvad der er værd at gøre en indsats for.

Jeg tror, du i bedste mening, vil for meget til din hund kan rumme det - en lidt usikker ung hund kan ikke klare så mange krav ad gangen - det skal komme lidt efter lidt og kan godt ta' år.

Men det du'r selvfølgelig ikke at, den ikke kan soigneres, og du er blevet bange for det.

Prøv at gi' den noget dejligt at tygge i, mens du ordner ører, bare et kort øjeblik i første omgang, så det bli'r en positiv oplevelse - skal den ned af sofaen, så hent halsbånd/snor og ta' den ned eller lok med godbid'er - lav ikke en konflikt ud af det ved at tage fat i hunden eller skælde ud, jo mere neutral og afslappet du er, jo bedre vil det gå...

11-05-2013, 09:01

Hej igen

Mange tak for jeres svar.

Tina jeg tror faktisk du er inde på noget af det rigtige. Jeg tror jeg skal skrue lidt ned for ambitionerne til ham, for jeg vil nemlig gerne have en perfekt hund. Men han er jo ikke så gammel endnu, så jeg må gå mere stille og rolig frem.

11-05-2013, 10:36

Tålmodighed, og forståelse af dens hundesprog er meget vigtig for indlæring og opdragelsen, samt få forbud, der altid overholdes, aldrig mange man aligevel slækker på engang imellem.

Det gør hunden tryg, og viser den, at den har en ejer den kan stole på, og derfor også respektere som leder.