Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 04-05-2013, 10:42

Hund der tisser inde om natten!

Hej!

Vi har en dejlig lille cocker på godt tre år, som pludselig er begyndt at tisse inde om natten! Den har været renlig siden den var et halvt år, selvfølgelig med svipsere, men pludselig tisser den inde faktisk hver nat! Det har den gjort den sidste måned! Den plejer at blive luftet lige før sengetid ca 22.15 og når jeg står op kl 5.15 har den altså tisset i baggangen! Jeg har prøvet at tage vandet fra den om natten, men så står den og roder med skålen til den får lidt vand!

Det er ikke blæren det er galt med, da den er alene hjemme fra kl 7.00-16.00 hver dag, og der har den aldrig tisset inde!! Jeg har taget den med ud i baggangen og peget på tisset og sagt fy fy og lydt gal, men har jo også hørt, at det må man ikke!! Så det var ikke hårdt, men bare for at vise, at det ikke er okay!

Hvad gør jeg for at komme væk fra denne trælse vane, den har fået? Og hvad er jeres erfaringer med problemet?

På forhånd tak
Bo Bertram Pedersen

Skriv et svar til indlægget04-05-2013, 11:25

Er hunden begyndt at drikke mere end den plejer ?

Når den bli'r luftet er det så i have eller på gåtur - altså, er I sikre på den får tisset ordentligt af til natten ?

Får I gjort ordentligt rent efter tisset i baggangen ?

Kan I svare ja til spørgsmålene, ville jeg aflægge dyrlægen et besøg med en urinprøve - når dyr ændrer adfærd, kan der være noget fysisk galt, og det skal undersøges først og fremmest.

Det er en rigtig dårlig idé at ta' vandet fra om natten - alle dyr bør ha' adgang til vand døgnet rundt !

Du'r heller ikke at pege på tisset, hunden forstår ikke, den har gjort noget forkert, den har bare fulgt sin trang, og opfatter kun du bli'r vred - så også en dårlig idé, der ikke hjælper en pind.

Konstaterer dyrlægen, der ikke er noget fysisk galt med hunden, skal I måske se på, om der kan ha' været en episode, som har gjort hunden stresset om natten, og/eller om den måske stadig kan lugte, hvor den har tisset.

Min egen gamle hanhund startede også med at tisse inde om natten - det udviklede sig så til også at ske om dagen - så absolut dyrlæge først, lad være med at se tiden an...

04-05-2013, 14:54

Du skriver ikke om det er en hanhund eller en tæve du har. En hanhund tisser mange gange før blæren er tømt. En tæve der lukkes ud til natten, kan tømme sig på een gang.

Hvornår får han/hun sidste måltid ? Den fodres sikkert om morgen, og luftes en god tur, når den skal være alene hjemme i så mange timer. Om natten er den så alene igen.
.
Aktiveres den nok om aftenen ? så den er træt og veltilpas også til en lang nattesøvn.

Jeg er enig i de råd du får af Tina. Man skal altid konsultere dyrlægen, når en hund ændrer adfærd, og man ikke selv kan løse problemet.

04-05-2013, 16:41

Hej igen!

Det er en tæve vi har, og der har som sagt aldrig været problemer før! Vi fik en datter for to år siden, og derfor får den ikke den super behandling med to lange ture om dagen mere! Nogle gange får den kun en lille tur efter arbejde, og det er naturligvis også for ringe, men hvis den ene af os skal noget om aftenen, kan man jo ikke komme afsted!

Skal jo også ærligt indrømme, at der kan gå et par dage før gulvet bliver vasket i baggangen!

Vi har altid bare lukket Mille ud i haven før sengetid, og så har den klaret det den skulle! Men de sidste par uger har jeg stået og kigget på at den har tisset, og ofte også været oppe og lufte den om natten, da den har skrabet mod døren! De dage har den dog ikke tisset inde!!!

Måske løsningen er at give den en lang tur først på aftenen og holde gulvet vasket hver gang den har tisset?

Men vi har jo ikke ændret adfærd de sidste par måneder, så hvorfor det sker, har jeg svært ved at forstå!!

04-05-2013, 17:24

Drikker hun meget vand, kan hun have sukkersyge.
Er hun ved at skulle i løbetid, kan hun evt. ændre adfærd.

Det skulle være nok hun bare lukkes ud i haven før sovetid, men hun har behov for både en god lang gåtur, når du kommer hjem, samt andre hundeaktiviteter , før hun igen skal slappe af en hel lang nat.

F.eks. en aktivitetsbold med godbidder i. Hunden leger fint med sig selv med den bold.

Vask gulvet med rodalon eller evt. klorin blandet i vandet. Lugten skal fjernes helt, ellers inviterer den til gentagelser.

Fodringstidspunktet kan også have betydning.
Prøv at give det sidste måltid. efter lufteturen kl. ca. 17. Før i laver mad og selv skal spise.
Ved 19-20 tiden besørger hun sikkert så igen, enten i haven eller på en kort gå-tur.
Men jeg ved det kan være svært, at klare alt, med fuldtidsjob, hund og et lille barn.
Det kan kun lykkes ved planlægning, så ingen i familien forsømmes.

04-05-2013, 17:34

Har svært ved at sige, hvor meget hun drikker, men hun kan jo holde sig fra 7.00-16.00 hver eneste dag, så tror ikke der er noget i vejen med hende!!

Og nej, ingen i familien skal forsømmes, men igen, det er jo bare Mille der står nederst på listen, og det kan hun jo helt sikkert mærke!

Må vaske gulvet i rodalon og bolden med godbidder må også findes frem igen!!

Hun spiser normalt altid efter os, da hun får menneskemad! Hun har altid en skål med hundemad stående, som hun også spiser af! Nok derfor hun er en smule buttet, men hun er rigtig sød.-)

04-05-2013, 19:58

Jeg er ikke spor i tvivl om hun er rigtig sød, og at i holder meget af hende, og det er meget flot hun kan være alene hjemme uden problemer i 9 timer. Men så har hun også behov for en god gåtur og anden opmærksomhed.
Min 11.½ år gamle Bella leger ca. 20 min. med sin godbid-bold og andet aktivitetslegetøj, hver aften efter vi har spist, og hun har været med til at "hjælpe" med servicet, når det skal i opvaskemaskinen.
Det er fast rutine, vi selv har vænnet hende til. Så jeres hund vil sikkert også blive glad for at få sin bold igen.
Alle vores 7 hunde, vi har haft, er altid blevet fodret før jeg selv gik igang med aftensmaden, og det gav ro i "lejren", så vi spiste i ro og fred. De levede som Bella gør nu af tørkost. Af og til fik de rester af menneskemad blandet i. Men restemaden satte jeg i køleskabet, og så fik de det først dagen efter.

Du kan jo tænke over om ikke jeres hund også har bedst af at leve af hundemad, samt kun at blive fodret 2 x dgl. morgen og aften. Det er svært at styre vægten, når hun har de dgl. portioner, som du skriver, stående fremme hele dagen og så også blive fodret med med menneskemad.

Jeg håber i som familie, ved planlægning af jeres tid samen, kan få Mille puttet indimellem, så hun ikke står nederst på listen, men som hund er en naturlig del af familien, uden at være til besvær.
Sådan at hun er faldet til ro, når barnet skal bades og puttes, og du og din mand, derefter får tid til hinanden.
Jeg håber du kan bruger nogle af mine råd, som har fungeret hos os. Samt at hun ved at få sidste måltid ved 17-tiden, får tisset af, og kan holde sig hele natten

05-05-2013, 13:37

For god ordens skyld, vil jeg tilføje, at jeg ikke var i samme familiesituation som fam. Berg.
Vi har været 2 voksne, uden små børn. Jeg havde kun deltidsjob, så vores hunde var kun alene hjemme sammen i ca. 5 timer dgl.
Men uden regelmæssighed i hverdagene havde vi ikke klaret det uden problemer.