Indlæg: 10

Oprettet af | Oprettet: 03-05-2013, 07:18

Syg hvalp?

Hej Alle

Er fuldstændig ny indenfor hundeverden. Har haft hund som barn. Men der tog mine forældre sig jo af alt....

For en uge siden fik vi en hvalp. 9 uger. Tibetansk terrier.
Mega sød......

For tre dage siden opdagede vi den haltede en meget lille smule. Nærmest som nogle trækninger engang imellem- hvalpen spiste og virkede glad. Næsten renlig.

Igår tissede den så på gulvet mange gange. Jeg tænkte at den nok var faldet til og at det kunne være derfor. Senere på dagen gik på den vores fødder og ben. Meget mere aggresivt end de andre dage. Den var umulig at få til at slappe af. Prøvede alle gode råd jeg havde læst...... Give den noget den måtte bide i. Godbidder når den (endelig) slap. Sad ved kurven med en tyggepind. Men intet hjalp. Lige meget hvad vi prøvede blev den mere og mere vild.

Om aftenen kunne vi slet ikke være på gulvet. Bare vores fødder var på gulvet gik den på dem. Selvom den lå og slappede af og var helt rolig. hvis den så fødder - så gik den på dem. Den knurrede og jaaa..... var vild.

Maden spiste den ikke noget af. Godbidder lod den ligge.
Den sover fint om natten og det gjorde den også i nat - bortset fra mange tissetåre på gulvet uden at sige til. De andre nætter har den slet ikke tisset før den har sagt til, hvor vi så er gået ud med den.....

Her til morgen kunne vi SLET ikke noget. Den "gik på os" hele tiden. I de to timer vi skulle gøre børn klar, smøre madpakker, gå i bad osv osv. Jeg måtte tage den med på badeværelset, for børnene - til trods for de sad stille - kunne ikke være i fred.

Den halter stadig en smule. Ikke noget vi synes vi kan se hele tiden, men engang imellem.
Der er blod på tyggepindende når den har gnasket i dem. Og den finder slet ikke ro som de andre dage.....

Er virkelig frustreret..... For tre år siden købte vi en anden hvalp, den sov det første dogn vi havde den...... derefter var den fuldstændig vild. Efter to dage tog vi den til dyrlæge der konstaterede den havde kraftig lungebetændelse. Den ene lunge var klappet sammen og den anden virkelig slem. Dyrlægen vurderede at den skulle aflives, da det ville være synd at behandle på en så syg hund når den ikke var ældre.
Virkelig stor sorg for os alle. Og vi har været så sikre på at vi ikke skulle have hund igen.

Men det fik vi så...... Jeg kan simpelthen ikke magte hvis denne også er syg. Børnene kan ikke huske den anden hvalp ret godt. Men yngste sønnen har stadig et ar fra hvor den bed ham..... Men det vil bare være så svært hvis vi igen har fået en syg hvalp.

Jeg kontaktede dyrlægen her til morgen og skal afsted med den om en time. Dyrlægen sagde at HVIS den er syg...... så var der ingen tvivl om at den ikke skulle gennem operation eller stor behandling. For ingen, hverken os eller hvalpen er tjent med at livet starter med smerter.

Så nu bliver det virkelig spændende. For jeg er så meget i syv sind. Men prøver at slå koldt vand i blodet. Dog sagde dyrlægen, at en hvalp jo ændrer sig, men aldrig SÅ markant fra den ene dag til den anden. Hvalpebideri skal altid kunne stoppes med legetøj eller godbidder. I hvert fald når de er så små.

Gi mig lige noget mod....... Tak :-)

Skriv et svar til indlægget03-05-2013, 08:10

Det du fortæller lyder bestemt ikke normalt. Men lad nu dyrlægen undersøge den, og stille en diagnose.
Hvis den har smerter eks. blærebetændelse, kan det let behandles.

Har den en arvelig lidelse, eller skal gennemgå en operation, er jeg enig med dyrlægen i, at så er det bedst at give den fred. I så tilfælde har i ret til fuld erstatning fra opdrætter, beløbet i har købt hvalpen for, eller en anden hvalp. Det vil dyrlægen kunne råde jer om. Du skal da så også allerede idag få en skriftlig diagnose af dyrlægen, og kontakte din opdrætter, for aftale om behandling/erstatning, før en evt. aflivning.

At den ændrede adfærd kun skyldes flytning fra mor og søskende, kan i håbe på, men det bliver den jo ikke halt af.
Jeg håber det bedste for jer og hvalpen, det er godt du allerede idag skal til dyrlæge med den.

03-05-2013, 08:20

Tak for svar.

Jeg håber og krydser alt hvad jeg kan. Og selvfølgelig skal den ikke lide..... men PUHA, kan da slet ikke forestille mig at den skal væk herfra.

Må virkelig lige tage mig sammen og gemme de tanker til den er blevet undersøgt.

03-05-2013, 10:12

Hvis hvalpen har smerter, og ikke vil spise, kan det også skyldes den i et ubevogtet øjeblik har spist gødning eller en ting, der ikke kan passere mave og tarm. Så hvis dyrlægen ved at føle hvalpen igennem har mistanke om det, vil han sikkert foreslå blodprøve og at hvalpen røngtenfotograferes.

03-05-2013, 10:16

Er nu hjemme.

Hunden har ondt i hoften......

Den er nu på smertestillende og skal begynde at spise og "blive sig selv" igen i løbet af dagen idag - ellers er der noget alvorligt galt.
Det KAN være muskelsmerter efter leg eller løb.
Men ændrer den sig ikke idag, så er det ikke godt. Så er det ret sikkert en snak om det er værdigt at operere en hund på kun 10 uger.....

Dyrlægen mener ikke det er værdigt. Men lader beslutningen være vores.

Åhhh nej altså.

03-05-2013, 14:23

Så kan jeg godt forstå den opfører sig aggressivt. Den får så smertestillende iforhold til vægt, men man plejer at kunne starte med en højere dosis. Og så skal den holdes i ro, ikke lege, springe , samt kun luftes i snor i haven ved behov.
Det kan være svært at tilpasse legen med en hundehvalp når man har børn, men i er nødt til at være dem der bestemmer, hverken hvalp eller børn kan det. Op og ned af trapper skal man også bære en hvalp, den kan ikke tåle trappemotion.
Skulle det værste være at hvalpen har en medfødt uhelbredelig skade, så husk at få den røngtenfotograferet som bevis for at få erstatning, både hvis i lader den operere eller vælger at give den fred. Og jeg vil råde jer til at lade opdrætter det vide, hvordan det står til inden da.

RIGTIG GOD BEDRING MED JERES LILLE HVALP.

03-05-2013, 14:43

Tak

Vi ringer til opdrætter senere når vi har talt med børnene.

Dyrlægen sagde, at hvis den var aggresiv pga smerter skulle det markant aftage efter han havde givet den smertestillende.
Det er ikke sket.

Jeg overvejer kraftigt at høre om hun vil tage den tilbage, så kan hun tage beslutningen om den skal opereres.

Men nu snakker vi lige med børnene og opdrætter inden vi tager en beslutning.

03-05-2013, 16:31

Jeg ville kraftigt overveje at levere hvalpen tilbage.

I er nye i hundeverdenen, og det er svært at have med en hvalp at gøre, der allerede udviser skade/sygdomstegn, lad en forhåbentlig ansvarlig opdrætter om det.

Det lyder hårdt, men en syg hund, der skal tages store hensyn til, så kan det at have hund nemt blive en meget dårlig oplevelse for jer og ikke mindst jeres børn. Tænk på, hvor meget værre det vil være, hvis i beholder hvalpen og så evt. skal aflive den om et par mdr.

Nu har i været uheldige to gange med en hvalp, har i overvejet at overtage en voksen hund, der kan i på forhånd se, at den er rask, og se hvordan den reagerer på børn.

03-05-2013, 17:06

BLEV HVALPEN RØNGTENFOTOGRAFERET ? så diagnosen er korrekt. Og har den fået nok smertestillende, eks. rimadyl eller endnu bedre metacam der er flydende og derfor nemmere at dosere, og evt. give lidt ekstra, og holdes han helt i ro, så den kan slappe af.
Ja så skal den helst stoppe med at være aggressiv, selvom den må være blevet meget angst ved at have smerter sålænge. Og ingen forstod hvorfor.

Hvis i returnere den til opdrætter, så håber jeg det er en meget seriøs ansvarlig opdrætter, der handler retfærdig overfor både hvalpen og jer.

04-05-2013, 03:58

Den har fået metacam

Men der er ingen ændring p.t.

har talt med sælger som har sørget for den bliver røntgenfotograferet idag. Så må vi tage den derfra.

04-05-2013, 07:59

Trist, men rigtig godt at du samarbejder med opdrætter om hvalpen. Røngtenfotos vil sikkert kunne vise hvad og hvor problemet er, og hvilke muligheder der evt. er for helbredelse.
Hvalpen har så også været fastende, som jo er nødvendig, før at den røngtenfotograferes, siden igår aftes.