Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 23-04-2013, 15:35

hvalp på 6 måneder og nyfødt?

Hej!

Min kæreste og jeg har længe ønsket os en hund (finsk lapphund) men er færst nu flyttet i hus med have og har ville vente til dette!
Nu er det sådan at jeg er gravid med termin i slut okt. vi står så og overvejer at få hund alligevel i midt juni når jeg går på sommerferie.. altså når baby kommer har vi haft fire måneder til at gøre den renlig og få det mest basale på plads.. vi ved godt det er hårdt at have en havlp også når den er 6 måneder.. men er rigtig interesseret i at hører hvad i synes om disse planer?
skal lige siges at jeg er hjemme fra juni indtil sep 2014! og at vi ikke har en masse ting og fritids interesser der optager al vores tid!

håber på en masse erfaringer fra jer! :)

Skriv et svar til indlægget23-04-2013, 18:13

Er I ikke vant til at ha' egen hund, vil jeg synes, det er en stor opgave at tilgodese både barn og unghund.

Kan godt se, det kunne være rart at ha' hund i den kommende ferie/barselsperiode (som I har tænkt), men 4 mdr. er ikke ret lang tid at lære hund at kende i, og når barnet kommer vil I naturligvis ha' mest fokus på babyens trivsels, og det nye familieliv.

Set med "hundeøjne" er jeg bange for den vil blive "tilovers" og en pestilens i hverdagen og derfor ende som omplaceringshund - jeg er heller ikke sikker på opdrættere vil sælge hund under de betingelser, men det kommer selvfølgelig an på, hvordan I fremtræder som mennesker - ud fra det skrevne, mener jeg I skal vente med hund, til I ser hvordan nyt hjem + barn kommer til at fungere.

24-04-2013, 10:01

Nu er det godt nok nogle år siden, men når jeg tænker tilbage på de første år med små børn, så vil jeg bestemt sige - VENT. Der sker SÅ mange nye ting i tilværelsen og det er helt umuligt at forudsige hvordan barnet er, hvordan I reagerer og hvordan det iøvrigt ændrer jeres liv og hverdag. Derudover er det helt umuligt at forudsige, hvordan hunden er og hvordan den vil opføre sig.
I min verden ville det have været en alt alt for stor mundfuld og hvis det bliver en for stor mundfuld med en hvalp og et barn - hvem bliver så valgt fra? Desværre ingen opmuntring fra min side.

24-04-2013, 15:34

Tak for jeres svar!
vi sætter stor pris på jeres ærlighed det var jo netop derfor at jeg spurgte!
Jeres bemærkninger er helt sikkert med i vores overvejelser! :);
Vi er meget vel klar over det ikke bare er noget man køber og så skiller sig af med hvis det ikke lige passer! vi er også klar over at det kræver meget arbejde at ha hund specielt en hvalp, vi er begge vokset op med hunde og min mand har tidligere haft egne hunde... og selfølgelig regner vi da med det blir super hårdt med et lille barn også.. ja det kunne ske den havde kollik eller noget andet men en alm familie kan også komme ud for en uventet ulykke eller lign. men så må man jo arbejde med det derfra tænker jeg...
Grunden til vi overhovedet overvej det, er at de få vi kender der har gjort det samme har haft stor succes og ville ikke ha gjort det om.. dog siger de det er hårdt men det handler vel også om hvad type mennesker man er? :);

Jeg vil rigtig gerne hører erfaringer fra personer der har prøvet noget lidt magen til? er der ingen af dem også?

men igen tak for jeres tid til at svare!

25-04-2013, 08:56

Hej.

Vi købte vores første hund, da vi havde 2 små børn, 3 år, og den lille var 6 mdr. Vi valgte at gå et hvalpe kurs, og det var jeg rigtig glad for, da det var min første hund.
Da vi valgte hende, tog vi hende ud fra, at hun var en af dem, der lige skulle se os an, altså ikke den første som kom over for at hilse. men en a de sidste.

og ja, jeg synes det var hårdt, men det gik, og hun blev en dejlig hund.
for mig var det, det her med at lære at aktivere hende, når vi var ude og lege i haven.

jeg kender også nogen som købte hund, da de ventede nr 5 barn. her var det dog et stort ønske, fra mandes side, og derfor var han villig til bla, at stå op en halv time tidliger og aktivere træne lidt fra morgen stunden.

jeg synes det handler om , at ville, og at i hjælpes ad. baby kommer jo altid først...men....har i sat jer ind i, det at ha hund, og er i enige om nogle faste husregler, og er konsekvent med det. så kan det godt blive rigtig godt.

Tillykke med kommende baby.