Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 21-04-2013, 18:29

Hvalpe? slimet flåd, øget tissetrang og nedsat appetit

Nu skal jeg have lidt hjælp fra nogle erfarende opdrættere.

Min tæve (shetlands sheepdog) var til hanhund fra den 17-25 marts 2013.

Parringen foregik på den måde, at de to hunde fik lov at gå sammen i alle dagene 24 timer i døgnet. De var under opsyn det meste af tiden og hanhunden forsøgte rigtig mange gange, der er dog ingen der har set dem hænge sammen. Hanhundens ejer er ikke sikker på hanhunden har været inde i hende, men hvem ved?

Da hun kom hjem var hun meget træt i det første døgn, hvor hun bare sov. Efterfølgende har hun ikke rigtig haft nogen appetit. Hun spiser lidt med slet ikke som hun plejer. Hun mærker af som da hun var i løbetid og jeg har set noget slim ved skeden 2 gange. Den første gange var det let brunligt og virkede som lidt slimhinde, anden helt klar/lys gul. Jeg kunne trække det af hende og det virkede ikke som betændelse, nærmere slim. Hun slikker sig ikke. Det gør hun ellers meget under løbetid. OBS det var en lille klat begge gange.

Der gik lidt tid inden hun igen gad lege, men hun er ved at være der hvor hun var inden parringen.

Tror i hun er med hvalpe??????

Skal have hende scannet, privat, men der er lidt ventetid endnu.

Har overvejet livmoderbetændelse, men synes ikke rigtig symptomerne passer. Nedsat appetit ja, men ellers....

Hun er også 2 år, så aldersgruppen for betændelse er heller ikke optimal.

Nogen der har en ide? Erfaringer?

Merethe

Skriv et svar til indlægget22-04-2013, 09:15

Om hun er med hvalpe ved jeg ikke.
De "tegn" du skriver, har jeg ikke oplevet efter parring af mine tæver.

Du skriver ikke på hvilke dage i løbetiden i lod de to hunde være sammen. Parring plejer at foregå fra midt i løbetiden, til ind i den sidste uge, hvor tæven er "højløbsk".

Det er tæven først, når hun lægger halen tilside for hanhunden. I den første uge, vil hun afvise ham, trods det han er meget interesseret. Jeg synes det er synd, at lade dem gå sammen, i den uge.

Når tæven er højløbsk, lader man dem parre sig 2-3 gange iløbet af 2-3 dage under opsyn, så man også er sikker på det er sket, og foregået uden komplikationer.

Selv ville jeg aldrig lade dem gå sammen i så mange dage, som du skriver, og der kan ikke have været meget styr på parringen, når hanhundeejeren, der har haft din tæve boende i så mange dage, ikke har observeret om de har parret sig.

Jeg synes du bør lade din dyrlæge tjekke tæven, om hun evt. har fået en livmoderbetændelse.