Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 10-04-2013, 05:55

Hjælp til at sove!

Hej alle sammen.

Min kæreste og jeg er lige blevet glædelige hundejere af en fantastisk lille mops på 9 uger. Den første nat vi fik hende hjem sov hun igennem hele natten uden problemer, men her på 2. og 3. dagen er hun oppe 4-5 gange om natten, det i sig selv er vel meget normalt.

Vores problem er dog at når hun skal sove, så vil hun ikke sove i den kurv eller den hundemadres vi har købt. Kurven står klistret op ad vores seng så vi er så tæt på hende som muligt. Når hun skal sove lægger hun sig i vores arme og falder i søvn, men når vi løfter hende over i kurven vågner hun og så gentages det. Er der noget vi kan gøre for at afhjælpe dette "problem"?

Hilsen Patrick og Jeanette.

Skriv et svar til indlægget10-04-2013, 08:21

Til lykke med hvalpen.

Vi har kun haft vores første hvalp, som alenehund, men jeg husker han fra dag 1 var anbragt i køkkenet, som vi havde valgt som hans "plads" både om natten og i alenehjemmetiden.
Det var derfor vigtigt han lærte at føle sig tryg der.
1.st nat pev han meget, han sov i sin kasse, tror jeg da, udenom den var der jo kun bart gulv, + en avis at tisse på. Det var helt normalt "behandling" ved hjemkomst og tilvænning af en hvalp dengang, og fra nat 2, og fremover, lå han da også rolig, og tryg i sin kasse både dag og nat i et hjørne af køkkenet.
Sidenhen da han var 5.år fik vi både hvalpe og voksne hunde, der uden problemer bare blev lukket sammen i eget værelse om natten.

Jeg mener man fra dag 1. skal vælge hvor hunden skal være om natten, i soveværelset eller i et andet rum.
Vælger man, at hvalpen skal sove for sig selv, synes jeg man skal lægge sig der eks. på en madras på gulvet, stille dens hundeseng ved siden af, og bedst med et tæppe i, den har haft med fra sin opdrætter, der lugter af mor og søskende.
Når den føler sig tryg, det kan tage en eller flere dage, så kan man flytte sig tilbage i egen seng.

Men jeg kan godt forstå den helst vil ligge i jeres senge, hvor der er trygt og varmt, som da den lå sammen med sin mor og søskende. Og hvis i har valgt at den altid skal sove hos jer, så er der ikke andet at gøre end at sætte den retur til egen seng, hver gang den hopper op i sengen til jer.

Al tilvænning tager tid, og det er hårdt at være 8 uger og flytte hjemmefra. Men det klares, også for jeres lille hvalp. Held og lykke med den.

11-04-2013, 04:47

Tillykke med jeres lille hvalp.

Er enig med de andre, der er ikke andet at gøre, end at bestemme, hvor hvalpen skal sove, og der hvor den skal sove, skal den falde i søvn.

Det er klart den vil sove hos jer, men har i bestemt den skal sove i sin kurv på gulvet , er det der den skal falde i søvn, også må i sætte den ned, hver gang den hopper op i sengen, det er ikke synd for den, i er jo lige ved sine a. men i skal mene det, når i siger det, ellers virker det ikke.
og jo hurtigere i bestemmer hvordan dens regler skal være, og er konsekvente med dem, jo hurtigere forstår hunden hvad i mener, dette gælder jo, alle de små regler man har,