Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 08-04-2013, 15:06

Jack Russel

Vi har en Jack Russel pa 20 maneder. Vi gar til traning med ham. Det gar fint.
Vores STORE problem er at han er totalt udenfor padagogisk rakkevide, nar der kommer en bil, en cykel eller bare noget der bevager sig med en vis fart. Jeg prover at fa ham til at sidde nar der kommer korertojer, det lykkes af og til, men han ryster og hyler og vil bare forfolge koretojet. Han har, som 10md. hvalp, forfulgt biler ude pa en meget traffikeret vej. Det vil jeg meget nodigt opleve igen. Er der nogen som har erfaringer samt losninger pa lignende problemer, sa vil jeg meget gerne hore om det.

Skriv et svar til indlægget08-04-2013, 15:51

Jeg har lidt erfaring med det problem. Som barn havde vi en fox terrie. Min far havde en to-taks motorcykel, som hun fik lov til at løbe efter et par gange.
Derefter var hun som besat, hver gang hun hørte, der kørte et køretøj med en to-taks motor, ville hun rende efter den. Endog også når hun var inde i huset, sprang hun gøende op i vindueskarmen.

Mine forældre fik det råd, at sætte en lang snor på hende, og lade hende løbe linen nogenlunde ud, efter min far, og så trække hende hårdt tilbage.
Et råd der overhovedet ikke virkede, som jeg da heller ikke tror bliver anbefalet idag.
Hun lærte det aldrig, og da vi boede i byen ved en meget befærdet vej, valgte mine forældre at sælge hende. Sikkert ikke kun derfor, jeg husker hun var privat avl, af nært beslægtede forfædre. Så hun kan have været arvelig belastet. Hun kom til at bo ude på landet, hvor hun rendte efter både høns og heste, så noget langt liv fik hun desværre ikke. Dengang var man jo heller ikke så oplyst i avl, opdragelse og aktiviteter af hunde, som vi heldigvis er idag.
Jeg håber du får nogle gode råd, her på Forum, eller af en adfærdsbehandler.

09-04-2013, 04:28

jeg har med en jack russel, han har haft lidt samme problem, bare når vi mødt andre hunde, han hyler og piver og trækker, jeg har gjort det, at jeg har ham i kort snor, så han kun kunne gå ved min sidde, også har jeg ellers ignorert ham, jeg kunne jo ikke komme i kontakt med aligevellet, efter hånden som han blev lidt ældre, har jeg kunne få kontakt med ham, og idag er det noget bedre, han piver stadig, når vi
går sammen med andre hunde, som går foran ham, men "kun" den første halve time.

Har i prøvet at cykle med ham ?

og gå spor med ham ?

min fungere bedst, når jeg træner på forskellige måder, hen over ugen.

ja- det var ikke de store råd, jeg havde, andet end at jeg gen kender det,

min er idag 3 år , og indenfor har han altid været en rigtig sofa hygge hund