Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 06-04-2013, 09:57

Pyrenærhund med knoglekræft

Hejsa alle sammen.

I går, fik min Pyrenær på 8 år desværre konstateret knoglekræft i et af sine forben. Dyrlægen gav ham højest en måned at leve i, så nu skal min kæreste og jeg tage beslutningen om hvornår han skal aflives.

Jeg er dog langt fra klar til at give slip på ham endnu, og jeg er nok typen som altid leder efter flere meninger og behandlinger. Lige pt. Sidder jeg og er i kontakt med en producent af dyreproteser i USA, da de har gode resultater med sådanne.

Dog vil jeg enormt gerne høre jeg herinde, om I kender til nogen special klinikker i DK, Sverige eller Tyskland? Eller til nogen alternative behandlinger til hunde med knoglekræft. Det gør mig ikke noget at jeg skal køre til udlandet for at få ham behandlet.

På forhånd tak.

Skriv et svar til indlægget06-04-2013, 13:50

Kan godt forstå du gerne vil gøre alt for din hund - det jeg ser som problematisk er, hvad jeg har læst mig til på dette link : http://www.netdyredoktor.dk/hund/sygdomsleksikon/k/kraeft-i-knoglerne.aspx
at sygdommen kan sprede sig til lungerne også, og i så fald vil det være hovedløst at tale om protese.

Ville også ha' mine betænkeligheder ved, at en ældre hund skal udsættes for større operation, og jeg tænker også, når du skriver dyrlægen har "givet" en måned, at canceren er fremskreden, men du kan jo henvende dig til landbohøjskolen : www.dyrehospitalet.ku.dk og få deres vurdering og eventuelle behandling.

Personligt har jeg ladet mine kræftramte hunde sove ind, efter at ha' sundet mig lidt på diagnosen....

08-04-2013, 08:38

Knoglekræft har en rigtig dårlig prognose (hos mennesker ihvertfald og mon ikke det samme gælder hos hunde)...uanset amputation spreder den sig til andre knogler og er meget smertefuld. Behandling kan i bedste fald forlænge livet lidt, men formentlig med dårlig livskvalitet Jeg synes det kærligste ville være at lade den få fred inden den begynder at lide. Jeg synes det er synd for dyr som bliver holdt unødigt i live med smerter og ubehag til følge....når der er tale om dyr mener jeg det er vores ansvar og lade lidelsen slutte i tide. Jeg ved at det kan være en svær beslutning, men jeg tro det er det rigtige at gøre
Mvh Hanne