Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 03-04-2013, 11:35

Vores første hund!

Hej alle, jeg ved godt at dette emne har været oppe en del, men jeg vil gerne have nogle individuelle svar på netop mit valg af hund. :-);
Min kæreste og jeg bor i et lille hus med en lille have til, og vi har begge altid haft lyst til at få en hund, men vi har aldrig haft økonomien/tiden til det.

Jeg vil gerne have en hund som jeg kan træne med, helst politihundetræning, men da min kæreste synes at disse hunde er for store må det blive agility træning.
Jeg vil derudover også have en hund, som jeg kan få et ordentligt venskab med.

Kravene til hunden:
Køn: han.
Størrelse, mindre end en golden retriever.
Temperament: Loyal og legesyg.
Pels: ligemeget
Brug: Den skal bruges som selskabshund, men også til træning og leg.

Håber i kan hjælpe mig :-)

Skriv et svar til indlægget03-04-2013, 12:06

Som hundeejer til 8 Beagler gennem 32 år, vil jeg gerne anbefale dig en Beagle, udfra de ønsker du har til din hund.
Du kan læse om denne race på Beagleklubbens hjemmeside.
Samt se dem på udstillinger i DKK regi.

03-04-2013, 12:25

Af det jeg har læst mig til, er Beagles lidt for selvstændige. Jeg vil gerne have en hund som kan gå frit uden at skulle være bange for at den render fra mig :-)

03-04-2013, 14:09

En Beagle kan også godt gå frit, de steder det er tilladt og hundeegnet. De skal selvfølgelig opdrages til at komme når man kalder på dem, som alle andre hunde også skal. Men stole 100% på en hund, den race findes vist ikke, det skulle da så lige være en uddannet politihund.
Bedst er det derfor at lufte hunden i snor, så man som hundeloven foreskriver, altid har fuld kontrol over den.
Held og lykke med at finde den helt rigtige hund for jer.

03-04-2013, 14:50

Den her var lige den første, jeg kom til at tænke på:

http://www.islandskfaarehund.dk/kob-af-hvalp/den-islandske-farehund

Er efterhånden stødt på nogle stykker, og er blevet meget begejstret for deres temperament og udseende. Tror den ville kunne være et godt bud.....

Den er netop også en hund, man vil kunne gå løs med, hvis man har trænet den til det.

Hvilket også er en af de egenskaber, jeg sætter pris på hos mine bernere, men de passer absolut ikke ind i dine andre ønsker. ;-)

03-04-2013, 14:55

En Bichon Frise er en skøn lille selskabshund og det er en rigtig god familie hund. Den er rigtig godt til at lære tricks. Den har været brugt som cirkushund.
Mvh. Gitte

03-04-2013, 15:29

Når du skriver politihundetræning, tænker jeg, du mener IPO-arbejde - du kunne jo invitere kæresten med til sådan træning/konkurrence !

Men når du skriver agility er vi i en anden afdeling med bordercollie, shetland sheepdog, shapendoes (og den nævnte islandske fårehund) alt efter hvor meget energi du vil lægge i det - og så er der også pelsen - med langhårsracer skal man tænke det ind også - har I tid lyst til det ? Det med at det er ligemeget, tror jeg ikke på - I må ha' noget i tankerne...?

Generelt er hyrdehunde pleasende og knyttet til familien, derfor lettere at lære at gå løs...

03-04-2013, 18:56

Det er nogle meget løse krav. Hvad har I af tid? Hvad har I læst? Hvordan ser et standard skema ud? Har I ofte gæster? Børn i familien/nærmere fremtid? Løber du/I? Er en eller begge af jer under uddannelse?

Nummer et og tre er de to vigtigste, men med netop så mange hyrdehunde på listen kan fire også spille en solid rolle, femmeren og syveren er altid relevant, og ud fra sekseren kan vi bedst bedømme den bedste størrelse.

Jeg må også stemme i med Tina, pelspleje kan sagtens ende med at fylde mere end man lige regner med, specielt hvis man ikke er klar på at skulle få både sig selv og hunden i vanen fra første færd, specielt når de skifter fra hvalpe til voksen pels. Det kom lidt bag på mig, og det er godt hvis man kan inkorporere en daglig børstning i skemaet.

Derudover kan jeg råde jer til allerede nu at gå de ture I ville med hunden, jeg kunne meget hurtigt stryge et par racer af min liste på den måde.

Med det i mente, held og lykke med at finde den helt rigtige! =D

04-04-2013, 07:58

Vi har rigtig meget tid til den, jeg arbejder 37 timer om ugen, men min kæreste studerer omkring 25 om ugen, men da det er meget forskellige tidspunkter, vil den typisk kun skulle være alene i 3-4 timer om dagen. Turene ville typisk være morgen og aften, og en gang i mellem også eftermiddag.

I har desuden ret, pelsplejen er ikke ligegyldig, men så længe at det ikke er børstning hver dag, så har vi både tiden og overskuddet til det.

Mine svigerforældre har en boxer, så den må gerne være positiv over for andre hunde og mennesker.

Vi løber begge 2, så det kunne jo være ideelt at tage den med dér :-)