Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 31-03-2013, 18:16

Hundebur vs. løs i bil

Hejsa. Til sommer skal cocker spaniel'en Charlie være storebror til en Leonberger, og det skal der selvfølgelig forberedes til. Jeg har en lidt lille bil, en Chevrolet Spark. Indtil nu har Charlie siddet "frit" i bagagerummet, uden problemer. Men der er naturligvis ikke plads til en mere i bagagerummet, så jeg har besluttet at jeg skal have hævet bagsæderne ud. Og her kommer mit spørgsmål så: min første tanke var at få sat et gitter op mellem føresæderne og hvor hundene skal være. Også skal vapserne bare være frit i det nye store bagagerum. Den anden tanke er selvfølgelig at erhverve 2 stks. bure. Jeg synes der er vildt mange meninger om det, så vil gerne høre hvad jeres holdning er(:

På forhånd tak(:

Skriv et svar til indlægget01-04-2013, 08:08

Nu har du valgt en meget stor hund, nr. 2, Når den er udvokset, vil den nok have brug for al plads i bagagerummet i din bil, også når du tager bagsædet ud. Om din Cocker Spaniel og den kan finde ud af at dele pladsen, bag et gitter, er sagtens muligt, bur/bure bliver der nok ikke plads til.

De skal så også lære ikke bare at hoppe ud af bilen, når du lukker bagklappen op, så kan det være svært at styre 2 hunde alene.
Ellers kan løsningen være, at Leonbergeren får hele bagagerummet, og du anskaffer en transportkasse, som du anbringer på passagersædet foran.
En anden løsning vil være, at du udskifter din lille bil til en statiocar, med god plads til både to-og firebenede passagerer.

01-04-2013, 09:03

P.S. transportkassen beregnet til din Cocker Spaniel

01-04-2013, 10:22

Min holdning er helt klart bur af den solide slags, som (også) bruges af jægere og politi - en påkørsel bagfra beskytter ikke hunden, hverken løs eller i sele.

Så måske skal du skifte bil eller hundevalg, som der er foreslået....

02-04-2013, 17:01

Aase Hansen, når mine bagsæder kommer ud vil pladsen været på størrelse med de fleste stationcars. Forskellen i min bil bliver bare at den ikke er så høj som en stationcar. Så selve pladsen (hvis jeg tænker uden bur) er jeg nu slet ikke nervøs for om de begge kan være der. Selvfølgelig hvis jeg skal have bure til begge 2, så kan det være pladsen bliver for trang.

Beaglepack: at de skal være fastspændt kan jeg ikke forstå. Jeg har ladet mig fortælle at de tæller som gods, og de derfor ikke må genere føren. Så i min hjerne burde et gitter gøre det? Jeg siger ikke det er det det ender med, men kan ikke forstå at det enten hedder bur eller sikkerhedssele.

Generelt til jer alle; hundevalget ændre sig ikke.

02-04-2013, 17:56

Jeg tænker også der er plads til begge hunde, de lægger sig sikkert ind over hinanden, men det kan give problemer, med to løse hunde der, når de skal ud og ind i bilen. Det har selvfølgelig også noget med tilvænning/opdragelse at gøre.
Og hvis du skal køre langt, eks. på ferie, kan det være godt at de ligger hver for sig.

Selv har vi kørt flere gange til Belgien, uden problemer, med 5 hunde i bure og transportkasser, da vores søn i nogle år boede der. De havde hele bagagerummet i en Toyota Corella stationcar. Vi havde vores bagage i en box på taget af bilen.

Når vi kun kørte kortere ture, til træning, eller udstilling, sad de sammen i eet stort bur bag bagsæderne. Kun een af dem havde egen transportkasse på bagsædet.

Det er korrekt, at det ikke er lovpligtigt at hunde er spændt fast, kun at de ikke må være til fare for føreren. For det er et af de almindelige hundegitre, efter min mening ikke sikre nok.
Sådan et havde vi, da vi kun havde een hund. Han stak hovedet igennem tremmerne, og trak det bagud. Det sad kun fast med sugekopper. Et godkendt sikkert gitter bag føreren, for kørsel med gods, er ikke med tremmer, men en fast plade, og det er skruet fast.

Ved en påkørsel har løse hunde bag hundegitter ikke nogen sikkerhed, så skal hunden være fastspændt, eller allerbedst anbringes i et kraftigt bur.
Selv har vi kun haft almidelige hundebure og transportkasser til vores ialt 8 hunde. Og heldigvis aldrig været indblandet i bilulykker.

03-04-2013, 07:12

Hej.

Da jeg havde 2 hunde sad den lille i bur, og den store ved sidden af buret, med gitter ned, ind til badsæderne, jeg havde dem delet for den stores skyld.

De havde begge lært at man ikke går ud af bilen, før der er sagt versko, så det er bare at lære dem fra starten af, også en godbid når de bliver siddende.

Hvis jeg var dig, ville jeg se om der kunne blive plads med 2 bure, eller den lille foran i sele.

Tillykke med kommende hund nr 2