Indlæg: 1

Oprettet af | Oprettet: 29-03-2013, 19:16

Vægt

Jeg har en blanding af tjekkisk rottehund/chihuahua han og kan ikke helt finde ud af hvad hans ideal vægt burde være? Nogle som har en af samme blanding som kan give lidt gode råd. Han blev kastreret for 5 mdr siden og har taget meget på. Han bliver 2 til sommer.

Skriv et svar til indlægget30-03-2013, 16:37

Kan læse mig til at en tjekkisk rottehund kan veje fra 1,5 til 3 kg, så din må ligge inden for det område, men hvis han er lille af størrelse og burde veje 1,5 kg, du'r det ikke han vejer 3 selvom det er inden for grænsen, så der er som sådan ingen idealvægt.
Det handler om at se og mærke på sin hund : ribbenene skal kunne mærkes, hvis du lægger dine hænder på siden af hunden og når du ser på den ovenfra og fra siden skal den smalle til mod hofterne - er den lige bred bagtil som fortil vejer den for meget.

Og når du skriver, han har taget meget på efter kastraktion, er han jo allerede for tyk, så du må tænke på, hvor mange og hvilke godbider han får eller/og gi' ham noget andet foder - hvis du har mulighed for det så fodre flere gange om dagen i stedet for én og lad være med at la' maden stå fremme....