Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 21-03-2013, 08:58

Sterilisation ulemper

Overvejer at få min 1 1/2 årige tæve steriliseret. Det har været fuldstændig problemfrit med de 2 løbetider vi har været igennem ( udover at være bandlyst fra færden i grønne områder). Havde egentlig bestemt mig for at lade hende være intakt da det jo egentlig fungerer fint. Problemet er bare det praktiske.... Næste gang kommer løbetiden lige i sommerferien hvilket gør pasning nærmest umulig ( hun er en stor aktiv hund som kræver motion og aktivering hver dag).
Det der afholder mig fra bare at kaste mig ud i det er at jeg frygter at hun ændrer sig mentalt og i pelsen. Hun har et livligt men godmodigt temperament, selvsikkert og stort set frygtløs og det ville jeg være ked af at ændre på. Jeg har ikke store ambitioner på udstilling, men kunne godt tænke mig at prøve det en enkelt gang for at få hende vurderet. Min mand har i tillæg en diskret allergi og jeg kan frygte at han reagerer hvis pelsen ændrer sig meget ( mere underuld og mere fæld?);
Jeg ville også høre om nogen har erfaring med duften når hunden er steriliseret ( fuldt). Det er en smule belastende at tæven dufter vedvarende dejligt i ugevis efter løbetiden....og at nogle hanhunde synes hun gør det hele tiden.... Det taler for sterilisation, medmindre det ikke ændrer på duften eller at jeg risikerer at det forværres så hun dufter dejligt konstant( så hellere i kortere perioder). Har også tænkt på om det ændrer andre hundes tolkning af hende generelt. Hun er stor, stor og voldsom i bevægelserne hvilket gør at mange hunde er bange for hende allerede inden de får hilst... de få gange hun har været i klammeri med andre hunde har det været jævnaldrende tæver der har været nervøse og derfor vist agressivitet hvilket hun reagere på....aldrig haft problemer med hsnhunde, yngre tæver eller ældre mere selvsikre tæver. Risikerer jeg at hun pludselig udgør en " trussel" mod hanhunde?

Skriv et svar til indlægget21-03-2013, 09:00

Der skulle stå stor og sort og voldsom i bevægelserne. Hun er forresten Riesenschnauzer

21-03-2013, 12:12

Hej Hanne.

M.h.t sterillisation, er det helbredemæssigt, for at undgå senere hormonale kræftsygdomme og underlivsbetændelse på tæven, fornutigt at det gøres nu, hun er ung, og det er bedst at få foretaget indgrebet midt imellem 2 løbetider.
Din tæve kan fortsat udstilles, men selvfølgelig ikke få hvalpe.
M.h.t adfærd og temperament, sker der normalt ikke ændringer, ihvertfald så kun til at tæven bliver mere rolig vel afbalanceret. Men da hun nu er en voksen tæve, ville jeg ikke lade hende lege med andre voksne tæver, hun ikke kender. Da der stadig kan opstå dominansproblemer dem imellem.
Især hvis de er nogenlunde jævnaldrende. Det er helt normalt imellem hunde af samme køn. Så leg med hanhunde, vil ikke give problemer, og slet ikke nu hvis hun sterilliseres. Hun er stadig en tæve, men uden den tiltrækkende parringsduft. Så derved bliver det også nemmere for jer at få hende passet, uden i skal tænke på, om hun kommer i løbetid, med de derved mulige pasnings- og lufteproblemer.
Jeg har i årenes løb fået sterilliseret 3 tæver, vi havde sammen, og jeg ville ønske Bella vi har nu, var blevet sterilliseret af forrige ejer, efter hun havde født 2 kuld hvalpe. Så havde vi ikke stået i den situation at hun nu 11.½ år gammel, i sidste uge fik fjernet 2 x tumor i mælkekirtlerne. Du kan se fotos og læse mere om den operation til 11.500.-kr i Joanes tråd, om "kastration af hendes hanhund."

21-03-2013, 13:03

hej.

min gamle tæve, som desværre ikke længre er hos os- fik vi stereliseret efter første løbetid, hun var bland race, og vi havde selv små børn, så vi viste vi aldrig skulle ha hvalpe , samt, at der i vores nabolag, var hele 7 indtakte han hunde.

Vi oplevede ingen forandringer i pelsen, hun var schæfer/labrador, og hun havde ingen problemmer med andre hunde- hun talte fint hundsk :);

idag har jeg en jr han, som blev kastereret som 6 mdr, han er lige så fremad retten som en jr skal være, han er fuld af energi og har massere af jagt i næsen. han kan lugte at løbstæver lugter anderledes, men han ved ikke hvad han skal stille op med dem.

mit bud er, at hun fortsætter med at vi sig selv, hun kommer bare ikke i løbetid mere, hun bliver ikke falsk-drægtig, hun kommer ikke at få livmoderbetændelse, senere i sit liv.

personligt, er jeg for, at man neutralisere sine hunde, når de ikke skal indgå i avl.