Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 19-03-2013, 09:25

Aktivering af hvalp?

Hejsa!

Vi har en lille blandingshvalp mellem havanais og lahsa apso på 19 uger.
Han er rigtig skøn og herlig. Allerede rigtig dygtig til at være alene hjemme, besørge udenfor og gå i snor.

Jeg går med ham om morgenen ved 6.30 tiden og når vi så kommer op får han mad og vi leger søg og sådan. Men jeg har tænkt over, hvad man ellers kan lege/træne med ham for at stimulere ham inden vi tager afsted om morgenen?

Så har I nogle ideer?

Skriv et svar til indlægget19-03-2013, 09:58

Jeg ville faktisk ikke aktivere ham mere end i gør om morgenen, dvs. en god gåtur med masser af snuseri og lidt motion, mad og ikke for aktive lege, lidt nussehygge - han skal nemlig heller ikke for meget op i gear, når han skal være alene.

Så ville jeg fylde en aktivitetsbold, kramme lidt avispapir sammen om nogle godbidder og smide dem i en lille papkasse sammen med lidt af hans legetøj og et tyggeben af den slags han ikke kan få galt i halsen. Så er der lidt beskæftigelse til alene-hjemmetiden.

Det er den måde vi har praktiseret det gennem tiden med vores forskellige hvalpe - og vi har (bank under bordet) aldrig haft alene-hjemme-problemer.

Til gengæld bliver de godt aktiveret, når vi så kommer hjem eller som det er idag, hvor jeg arbejder hjemme en del af dagene, der får de gerne en tur ved 13-14 tiden. Fordi de er vant til, at der skal være ro på ved 8 tiden (alm. arb.tid) så ligger de også stille og roligt og sover formiddagen væk mens jeg arbejder på hjemmekontoret. Dejligt med vanedyr..... ;-)

19-03-2013, 10:08

Ja, jeg tænker også at det er vigtigt ikke at stresse og ophidse hvalpen inden man tager fra den.
Jeg ligger mærke til, at han altid falder lidt til ro ved 8 tiden, når vi tager afsted.

Jeg plejer at smøre en tyggering (lavet af gummi) med lidt leverpostej, så han beskæftiger sig med det, mens vi smutter ud af døren.

Jeg har selv været meget bekymret for de dumme tyggeben, da jeg ikke kan finde ud af, hvilke de små hvalpe kan blive kvalt af? Har du/i nogle forslag?

Og som du selv siger, så er det lige præcis når vi kommer hjem, at han har røven fuld af krudt! Og det er også dér vi tager ham ud og aktiverer ham yderliger :-)

19-03-2013, 15:02

Pas ihvert fald på , at han ikke har tyggeting, han kan bide istykker i alenehjemmetiden, især når han skifter tænder, kan det få alvorlige konsekvenser.
Du kan købe de små tynde tyggeben i poser i supermarkdet, og så smide en af dem på gulvet når du går. De fåes både bløde og massive.
Det brugte jeg til min første hund fra han var hvalp til vi fik hund nr. 2, da han var 5 år gammel.
Det var sådan en slags "farvelgodbid". som fortalte ham, nu går mor. Så glemte han at blive sur for det.

Da vi fik flere hunde efterhånden, op til 5 ialt, smed jeg istedet een hundekiks til hver, og gik.
5.min efter lå de alle og sov sammen eller hver for sig, i deres hundesenge.

3 i køkkenet, (2 ældre tæver, og 1 unghund) og 2 tæver i forstuen (mor og barn).