Indlæg: 7

Oprettet af | Oprettet: 17-03-2013, 21:03

Min hvalp bider i alt

Så skal jeg lige bruge lidt hjælp igen :);

Jeg har en dejlig border collie Anton på 11 uger. Han er en dejlig og kærlig hund og han kan
de først 6 kommandoer. MEN!! Han bider virkelig meget. Både i hænder, fødder, sofa osv.. Han er begyndt at kunne bide mere til og de skarpe hvalpetænder gør det ikke mindre smertefrit!

Jeg går hjemme hvor vi har vores daglige rutiner. Vi går på opdagelse i området, træner et par gange om dagen og leger.

Vi har prøvet at ignorerer ham når han bider og evt sætte ham ned fra sofaen og han får ikke opmærksomhed. Vi har prøvet at sige bestemt nej og give han noget han gerne må bide i og rose ham men han bider stadig i os og ting han ikke må bide i.. Og det begynder at gøre ond da han flere gange har bidt hul på min kæreste og jeg :( av!

Hvad skal vi gøre? Er der nogen som har prøvet det samme med deres hvalp?

Skriv et svar til indlægget17-03-2013, 21:11

Ville lige vise ham frem :)

18-03-2013, 05:19

Hvor er han fin :);

Jeg ville nok fortsætte med at sige nej, også gi ham noget han må tygge i .
Hvis han bidder jer, når han sidder oppe i soffaen, ville jeg sige nej, sende ham ned, og sende ham over på sin plads, også gi ham noget at tygge i . ikke som en straf, men som noget naturligt, lige som man går på fortovet. så bidder man ikke .

18-03-2013, 07:57

Da min hund (riesenschnauzer) var hvalp havde vi samme udfordring....hun bed og hang fast i alt der bevægede sig...og bed også i ting som din. Vores yngste var 3½ på det tidspunkt og hendes prinsesseskørter der kom flagrende var især helt uimodståelige:).
Jeg sørgede for altid at have et tyggeben/tyggepind inden for rækkevidde....børnene lærte hurtigt at stikke et sådant ind i gabet på hende når de skulle kæle med hende....så tyggede hun glad på det istedet for på deres fingre. Jeg tror mange hvalpe har et enormt tyggebehov og at hvis man tilgodeser det med andre midler undgå man en del af tygning i uønskede ting.
Da det jo som du skriver virkelig gør ondt at blive bidt med de sylespidse tænder og af hensyn til især børnene havde vi en nultolerance overfor bid i hænder eller andre kropsdele. Hun fik venligt, men bestem nej hvis hun overhovedet prøvede at tage fat i os eller vores tøj. fint om hvalpen kommer ned fra hygge i sofaen når han prøver....sammen med det andet tror jeg det virker.
Fat mod.....når de nye tænder kommer plejer behovet for at bide at aftage:)

20-03-2013, 05:59

Man kan også give et højt piv når hunden bider i ens hænder. Det er sådan hvalpe fortæller hinanden at nu bider bror/søster for hårdt.
De holder som regel op med at bide når de har skiftet tænder.

24-03-2013, 15:38

Jeg har haft stort held med, når hvalpen bider og så din hånd er inde i munden på den. Så skal du trykke ned på dens tunge og sige; "Nej" samtidigt.
Den kan ikke lide at få trykket tungen ned, og så lader den være. Min hvalp forstod det lynhurtigt, og lod være med at bide i mine hænder. :-)

24-03-2013, 17:12

Jeg gjorde ligesom Beaglepack, min kurv var bare en gratis papkasse fra supermarkedet. En af de små lave i kraftig kvalitet uden klister og clips.

Sørens "håndbrug", virker sikkert, men du kan også knytte hånden, den kan hvalpen nemlig ikke gabe over . Sådan gjorde jeg ved min første hvalp. Og det virkede.