Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 16-03-2013, 07:32

Hvalp med sår på halen

Hej alle sammen!

Jeg har fået en lille blandingshvalp mellem havanais og lasha apso hjem for 7 dages tid siden.

Jeg lagde mærke til, at han for nogle dage siden begyndte at bide og slikke sin hale. Jeg mistænkte så noget allergi eller lopper eller noget.

Idag da jeg tog ham i bad opdagede jeg så noget brunt på halen! Det lignede en afføring som var smattet ud. Helt ned til huden sad der også noget brunt og da jeg begyndte at fjerne det, opdagede jeg at det var rødt nede ved huden af hvor dette havde siddet.

Jeg har nu fjernet alt det brune - og han brokkede sig ikke eller pev, selv da jeg var nødsaget til at komme helt ned til det rød område.

Det er ikke decideret blevet til et sår, men man kan ane lidt mere end bare almindelig rødmen.

Jeg har læst en masse omkring hvad det kan være - og der kommer jo en masse resultater frem. Jeg læste noget omkring Hot Spot, som kommer af at hunden slikker/bider sig meget ét sted. Ved ikke om det kan være dét, som min lille guldklump har rodet sig ud i?

Jeg ved ikke om jeg skal købe mundkurv til ham, så han ikke slikker og kløer i det?
Han sover lige pt, så ved ikke om han i det hele taget bliver ved med at slikke/klø i det?
Eller skal dyrlægen kontaktes eller hvad skal jeg stille op?

Skriv et svar til indlægget16-03-2013, 10:55

I første omgang så har du fået renset det nu, og så ville jeg klippe hårene ned omkring stedet så det er til at holde øje med og det får luft. Smøre med klorhexidinsalve/drysse med klorhexidinpudder (kan købes på apoteket) og så se om lillemanden vil holde sig fra det. Vil han det så kan det forhåbentlig hele af sig selv, og ellers må du en tur til dyrlæge.

16-03-2013, 11:36

Du har behandlet ham helt rigtigt. Rødmen kan sagtens være fremkommet, af at han har haft det brune (??) siddende i pels og hud. Selv i kort tid. Måske slikker han slet ikke i det, det gør han jo kun hvis det generer ham., og han kan nå dertil.
Efterbehandling som Kirsten Ravn foreslår, er rigtig godt. Udvikler det sig alligevel iløbet af week-enden, så kan du lade dyrlægen kigge på det. Dyrlægen kan så råde og behandle også sælge dig en flaske sårrens, der ved sin "duft" også virker mod at han slikker sig.

God week-end og held og lykke med den søde lille fyr.