Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 14-03-2013, 08:23

Forsigtig hvalp

Hej alle sammen :-);


Den 10. marts hentede min kæreste og jeg vores lille nye baby.
Det er en blanding mellem havanese og lahsa apso.
Han blev født den 3. november 2011, hvilket betyder at han er 18 uger.

Opdrætter har gjort et kæmpe arbejde og alle hvalpe var så søde lydige da vi kom for at hente vores lille Rex.

Han er renlig, har lært diverse kommandoer, alene hjemmetræningen var på begyndt og så er han en rigitg lille kælepot.

Men det eneste jeg har tænkt meget over er, at vi jo har fået ham forholdsvis sent. Kan dette have en indflydelse på socialiseringen af hvalpen?

Når vi er ude at gå, så er han rigtig dygtig - men også meget forsigtig. Han bliver lidt nervøs når vi eksempelvis går om aftenen og han hører andre mennesker grine højt, ligeledes er biler, lastbiler og cykelister ikke noget han er helt vandt til (selvom opdrætter havde trænet bilkørsel og havde ham med i byen nogle gange). Andre hunde knurrer og gøer han også tildels af, eller også bliver han utryg.

Jeg ved at hvalpens socialiseringsperiode er fra 8-12 ugers alderen. Så jeg har tænkt over, om dette har noget med hans utryghed at gøre? Eller om det er ganske normalt - også for en 18-ugers hvalp af være sådan, når alt er nyt?

Skriv et svar til indlægget



14-03-2013, 09:53

Du skal tage det helt roligt. Din hvalp på 18 uger, har allerede i sin første prægningsperiode, levet sammen med sin hundemor, og måske flere søskende, og andre hunde.
I har lige fået ham, og alt er nyt for ham. Det kræver en længere tilpasningstid, for ham at omstille sig til de mange nye indtryk, nye hjem og familie.
Hos jer er han, såvidt jeg forstår på dit indlæg alenehund, det er også et savn for ham. På flere måder, kan der opstå problemer, hvor du skal bruge hvalpetræning, eks. renlighed og alenehjemme. Det er heller ikke unormalt. Det skal heller ikke få jer til at fortvivle.
Med tid, tålmodighed, og hundeforståelse, skal det sagtens lykkes jer at få ham til at blive en tryg, glad og velfungerende hund.
En god ide` vil det være, at du melder dig til et hvalpetræningshold, hvor både du og han får sociale oplevelser blandt andre hunde og deres ejere. Et træningshold, der passer til din hvalperace.

Held og lykke med ham.

14-03-2013, 11:03

Tak for svaret - det var også dét jeg havde på fornemmelsen.

Men ville lige høre ad her inde, da vi er første gangs hundeejere og der selvfølgelig vil være ting, som vi skal have lidt mere forståelse for :-);

Jeg har allerede meldt os til et hvalpehold med start den 14. apri, så det venter vi meget spændt på.

Og tak for lykke-ønskningen! ;-)

15-03-2013, 08:05

Ja, opdrætter har gjort et rigtig flot arbejde og vi er så glade for ham.

Han er allerede idag blevet langt mere tryg. Hvor han før hen hele tiden fulgte efter mig, lige meget om jeg så skulle drikke vand eller hente strømper, så er han begyndt at bevæge sig frit rundt og være lidt mindre efter mig.

Mht. biler osv., så går det også allerede bedre og vi mødte imorges en rigtig rolig cavalier, som vi forsøgte at få ham til at snakke lidt med. Og det gik også bedre end forventet! Ved at jeg viste ham, at jeg godt turde kæle med den anden hund på hug, så blev han mere rolig og knurrede ikke osv.

Så det går stille og roligt fremad, hvilket vi er så glade for.

Lige et spørgsmål på falderebet (hvis nogen ser dette), så er det en hvid lille uldtot vi har os, og han har lidt løbeøjne. Vi tører dagligt snask væk fra øjnene, men hans pels ved øjnene er blevet lidt rød, grundet tårerne som jo misfarver pelsen. Er dette noget som bliver ved hele livet, eller er det en hvalpeting? :-)

15-03-2013, 09:18

Det sidste problem i dit indlæg, er heller ikke unormalt. Desværre ikke kun et hvalpeproblem.
Snask kan være øjenbetændelse, som skal behandles med øjendråber. Tårer = vand, kan skyldes tårekanalen er stoppet til og skal skylles, også hos dyrlægen. Det kan også skyldes hår der irriterer øjet. Disse "sygdomme" kræver dyrlægebesøg.

Selvom din hvalp ikke har nogle af de aktuelle problemer, hvilket dyrlægen jo kan give dig svar på, så vil han/hun vise dig, hvordan du kan holde pelsen, så den ikke bliver så misfarvet.