Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 13-03-2013, 07:00

Arion Puppy?

Hej alle sammen!

Jeg har en lille havanese/lahsa apso hvalp på 18 uger.
Jeg hentede ham for 3 dage siden.

Hos opdrætter er alle hvalpe blevet fodret med Arion Puppy, og så vidt som jeg kan se, så fungerer han også super godt på dette foder.

Mit spørgsmål er så, om dette foder er et fint produkt? Eller hvilke andre mærker I vil anbefale?

Prisen er ikke afgørende, men nu da jeg står og skal købe en ny omgang foder, da dét som han har fået med fra opdrætter er ved at være opbrugt, så vil jeg blot høre ad :-)

Skriv et svar til indlægget13-03-2013, 09:13

Under alle omstændigheder, så er det for tidligt efter at du har overtaget ham, at du påtænker at skifte foder.
Vent mindst et par måneder, da flyttesituationen i forvejen kan være lidt stressende for en lille hvalp, og så er risikoen for at "slå maven i stykker" meget stor, hvis man samtidig skifter foder.

Arion er det jeg vil kalde et udemærket foder i mellemkategorien, jeg foretrækker selv fodertyper uden korn, ris og majs, med større kødindhold og en lidt anden ingrediensfordeling. Til gengæld supplerer jeg gerne selv op med hjemmekogt/-lavet mad indeholdende ris, kartofler, grønt og lidt middagsrester, det synes mine hunde er herligt, men det er jo så forskelligt, hvordan folk ser på det med at give hjemmelavet mad oveni.

Prøv f.eks. at kigge på dette foder til et evt. foderskifte: http://www.essentialfoods.dk/essential-the-beginning.html

Men som sag, vent en md. eller mere, så gør du det bedste for den lille ny.

Tillykke med ham!

13-03-2013, 11:33

Mange tak for jeres svar.
Jeg køber en lille pose Arion, og så skifter jeg over næste gang.

Troede dog ikke, at det ikke ville være godt for hvalpen at skifte foder, når blot man blandede det gamle foder med det nye.

Men lidt klogere bliver man selvfølgelig altid - så det er jo dejligt.

Med hensy til arion som produkt - så er kornindholdet også én af årsagerne til, at jeg overvejede at skifte til et bedre produkt og jeres forslag ser spændende ud.

15-03-2013, 17:53

Det er fuldstændig korrekt, at blander man det gamle foder med det nye i en overgangsfase, så plejer der ikke at blive problemer, men det er ved en voksen hund uden maveproblemer.

Både en hvalp og en lidt sensibel voksen hund er mere sart, så der skal man gå meget varsomt til værks. Så når du har Arion foder af det du køber nu tilbage til en uges tid, så begynd langsomt at blande de nye i, som du køber - så skulle i få en fin overgang.