Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 10-03-2013, 13:47

Rottweiler med øreproblem og sekræt

Vores rottweiler på 1½ år har gentagende gange været ved dyrlægen pga., at han ryster meget på hovedet og kradser sig i øret. Man kan tilmed høre, når han kradser sig i øret, at der er væske derinde.
De 3 gange, dyrlægen har set på det, har hun godt kunne se, at der er noget svanp og at han er meget rød. Så vi har prøvet 2 forskellige 'øresprays' mod svamp og ligeledes nogle piller herimod. Vi følger dyrlægens anvisning hver gang med hvor ofte øret skal dryppes (og hvor ofte han skal have pillen) og mht. over hvor mange dage. Men det synes bare aldrig at forsvinde helt. Og det kommer bare tilbage igen og igen! Og det piner ham virkelig. Er der noget, vi kan gøre, andet end at tage op til dyrlægen endnu endnu engang og endnu engang begynde på sprayen eller pillerne?

Derudover, så har han det med at 'dryppe' på gulvet. Og dyrlægen sagde (fra han var et ½ år), at det var meget normalt - at det var hormonerne. Men hvor længe fortsætter det egentligt?
Vi synes, det er ret meget, han drypper - vi vasker gulv hver dag pga.de hvide/ gule pletter, han efterlader. Er det normalt at de fortsætter så længe med det? Det har vel noget med kønsmodningen at gøre, tænker vi.

Skriv et svar til indlægget10-03-2013, 15:20

Helle, jeg ville konsultere en anden dyrlæge - det kan være godt med en anden mening, specielt med sådan noget genstridigt svamp..

Vi har haft adskellige hanhunde af flere racer, schæfer, berner og et par blandinger og ingen af dem har dryppet. Pt. har vi vores egen berner på 2 år og så passer vi en lab/bernerbl. på ½ år, ingen af dem drypper. Begge sørger for at holde sig selv rene, gør jeres ikke det?

10-03-2013, 17:33

Når din hund har tilbøjelighed til øreproblemet, kan det være et allergiproblem, som ofte giver gærsvampe bla.a i ørerne. Dyrlægen kan tage et skrab af voksen, og derved stille den rette diagnose, som behandles med special øredråber og ørerens. Det fåes kun på recept, og dyrlægen giver dig en anvisning på, hvordan og i hvor mange dage, det skal bruges.

Når hunden er færdigbehandlet, bør du tage til dyrlægen til et tjek igen.
Er ørene iorden, kan du vedligeholde dem med ørerens mod svamp.

Det er vigtigt at problemet behandles rigtigt, så trommehinden ikke beskadiges, og det er også synd og irriterende for hunden, der går og skraber ørerne og ryster på hovedet, uden held.

Jeg synes du skal konsultere en anden dyrlæge, du skal/kan ikke have tillid til den dyrlæge der bare siger det også er normalt din hanhund går og "drypper", for det er det ikke. Hunden har sikkert betændelse, som evt. nu også skal behandles med antibiotika.