Indlæg: 9

Oprettet af | Oprettet: 27-02-2013, 19:25

Hjælp min hvalp taber sig og vil ikke spise?!

I lørdags hentede min kæreste og jeg vores dejlige pelskugle Anton en border collie. Vi valgte at fortsætte med det foder som de brugte ved opdrætteren nemlig hills med ris og lam til hvalpe medium så der ikke var for mange forandringer. Men han vil ikke rigtig spise :(?. Jeg går hjemme med ham så han er aldrig alene og han er rolig og sover rigtig meget i løbet af dagen hvor vi er selv. Han vejede 6,7 kg da vi fik ham hjem. Jeg satte ham på badevægten da jeg synes han begyndte at mærkes tynd og vægten sagde 5,9 kg. Er dette normalt eller er der noget jeg kan gøre for at han tager på eller spiser mere?

Skriv et svar til indlægget27-02-2013, 21:09

Det er ofte sådan, når hvalpen bliver taget fra de andre hvalpe, vil de ikke spise, prøv at sitte dig ned ved den når den skal spise, prøv at give den lidt med hånden, nogen gange kan det hjælpe den igang. Du behøver ikke at være bange for at du skal gøre det altid, hvis du begynde på det, det har jeg ikke oplevet, som regel kommer hvalpen langsomt i gang med at spise igen. prøv også med lidt leverpostej det tager den ingen skade af.

27-02-2013, 21:18

Det er normalt som andre skriver her, at jeres lille hvalp kan være småtspisende i starten. Lidt leverpostej kan sætte gang i appetitten.
Ellers skal der nok blive spist når hvalpen er tilpas sulten. Vil dog nævne at der skal holdes øje med om din hvalp kan have orm. Men der vil maven oftest se tromlet ud.
Tillykke med hvalpen en dejlig tid :)

27-02-2013, 22:21

Tak for alle de fine svar :). Dejligt der er nogen som gider hjælpe en helt grøn hundeejer xD.
Men der er jo lidt at variere med, kunne forestille mig det kan blive en smule kedeligt at spise det samme dag ud og dag ind.
Jeg syntes bare at gå fra 6,7 kg til 5,9 kg lød af meget men min gamle badevægt er nok heller ikke præcis.
Der står han skal have omkring 200 gram om dagen, det syner af rigtig meget når han får en 65 gram 3 gange dagligt gerne med en skefuld a38 ovenpå om morgnen.

Men jeg giver lige besked om han begynder at guffe i sig - jeg håber :)!

05-03-2013, 09:40

Nu har jeg godt nok ikke meget forstand på bordercollier, men 200 gram foder om dagen synes jeg også lyder af meget! Vil lige spørge en veninde jeg har som også har en bordercollie hvad den får, og hvilket foder.
Men ellers vil jeg sige som alle de andre, at du skal prøve at putte lidt lækkert oveni tørfoderet.
Hvis det heller ikke hjælper, så prøv at lave noget udkogt kylling, og efter kyllingen er kogt færdig, så kog lidt ris i kyllingevandet. Risene skal nærmest koges til "smat". Bland kyllingen og risen sammen, og se om den gider at spise det - det hjalp engang min bamse i gang da hun lige pludselig ikke ville spise.
Held og lykke.
Håber du lige giver en update. ;)

05-03-2013, 10:20

Jeg bliver nok lidt til grin, når jeg fortæller, at en af mine hjemmefødte Beaglehvalpe, fodrede jeg med en barneske, for at få maden i hende. Imens hendes to brødre så misundelige til, efter selv at have tømt deres trug.
Hun gad ikke spise selv, kun pjat-patte lidt hos sin mor. Brødrene, og moren åd gerne hendes mad også, så jeg kunne ikke bare lade hendes mad stå fremme.

Jeg fortsatte ske-fodringen en tid efter brødrene var rejst hjemmefra, ellers havde både moren og de to gamle "tanter" også ædt hendes hvalpemad.

Men hun lærte heldigvis at æde selv af sin hundeskål, blev selv mor til to kuld hvalpe, og blev 15 år gammel.

12-03-2013, 15:07

Bianca: det ville være fantastisk! - mange tak fordi du gider :)!
Hmm 200 gram lyder nok af meget men det er jo det som står på foderet :s men det jo ikke let når det er den første hund.
Måske er han bare lidt småtspisende :)? - jeg har prøvet tun og leverpostej og kylling og ris men han er bare så fandens god til at sortere i det, så ligger der ris eller tørfoder tilbage!
Men men men! han er glad og tager på nu :)! Vi har haft ham hjemme i 2 1/2 uge nu og han er blevet væsentlig større og vejer nu omkring 8,5 kg. Nu kan han også selv komme op i sofaen - der sluttede den fred så xD
Men oppe ved opdrætteren har han været vant til at maden altid stod fremme hvilket jeg ikke er fan af, når han så spise om natten og hvad der kommer ind skal sjov nok også ud igen!
Desuden har jeg prøvet at skifte foder til Arion hvilket han synes er en del mere lækkert og pillestørrelsen er også mindre hvilket nok er lidt nemmere at spise. Så det fortsætter jeg med :) - hvad bruger i af foder?

Åse jeg synes nu ikke det er så mærkeligt! Anton vil nemlig gerne spise hans tørfoder når han får det af hånden, så glider det ned. Men det er nu også et meget hyggeligt morgenritual når vi er bare ham og mig :)

13-03-2013, 09:46

Han får lidt a38 på om morgnen, frokost og aftensmad får han intet på medmindre vi synes han skal have det lidt lækkert :) men han spiser gladeligt sit tørkostfoder uden noget på efter han er begyndt at få Arion - så det er bare herligt :)!