Indlæg: 17

Oprettet af | Oprettet: 21-02-2013, 22:23

tjek din hvalp inden køb

Vi har den skønneste cairnterrier , som er købt fra stue opdræt.
Et overbid på den lille charmetrold har gjort at vi har måtte betale i omegnen af 10. 000 kr. for at få det behandlet- det var enda den billigeste løsning.
Vi købte hunden for en lav pris og som nogen har skrevet tidligere skal man vare sig for den slags steder. Som min dyrlæge rigtigt sagde, man er på vagt overfor en brugtbils sælger, så hvorfor sluger man alt råt hvad en "kennel mor" bilder en ind! Det kan godt betale sig at købe sin vovse fra et anderkendt sted. Vi vil på et tidspunkt have en mere, men skal lige shoppe lidt rundt først.

Skriv et svar til indlægget22-02-2013, 15:07

Var din hund ikke chippet eller sundhedsundersøgt ?
Du har krav på at opdrætteren tilbyder en økonomisk godtgørelse eller at denne tage sin hund tilbage, hvis hunden har fejl eller mangler eller måske giver dig en nu hund. Uanset hvad hunden har kosted behøver det jo ikke være et dumt sted.
Jeg synes du skal kontakte den kennelmor og fortælle hvad din hund fejler.
Personligt kan jeg bedst lide stueopdræt. Og har også selv haft stueopdræt af Golden.
Det er en skandale du ikke har fået sundhedspapir eller at hunden ikke var chippet og vaccineret. Det skal man altid sikre sig. Var den ikke reg. I hunderegister heller ? Eller har hun løjet om papirene ?
Hilsen
Karin

22-02-2013, 15:10

Du skrev kennelmor var det kennel eller stueopdræt ?

22-02-2013, 15:42

Tak for din respons.
Jo min skønne hund havde alle papirer i orden, men det er jo lidt ligegyldigt , når man får at vide fra eksperterne at det er en genfejl.
Jeg kontaktede også kennelmor i sin tid som tilbød at betale en tredjedel af den pris jeg gav for hvalpen = 1000kr.
Hele tand problematikken med operation har kostet 10.000. Hun sagde på det tidspunkt " jeg kan ikke tilbyde dig en ny hvalp, da jeg ingen har". Men man bytter jo heller ikke sine børn fordi de skal have bøjle på.
Vi havde en nogenlunde dialog omkring dette , dog afviste hun gen fejl.
Det triste er nok at hun for lidt siden har sendt mig 3 truende smser angående mit indlæg her. Det er jo trist, hun skriver endda hun har anmeldt mig til ? .
Nej , du har selvfølgelig ret i at det ikke skal gå ud over andre stueopdrættere at der findes brådne kar imellem. Jeg har også altid været for denne form for opdræt, men er selvfølgelig rystet over kennelmors reaktion.
måske skulle hun også læse tjekhvalpen.dk/default.aspx.

22-02-2013, 16:10

Hej igen
Det lyder desværre som at kennelen har opfyldt sin pligt. Men jeg kan godt se det har været dyrt for dig.
Mine hvalpe når jeg har nogle koster 3000-5000 kr og er heller ikke i den dyre ende. Men tingene er i orden. Måske du skal tale med kennel om at få undersøgt det kuld din hund kommer fra hvis det er genfejl.
Det bedste er jo dialog mellem sælger og køber indbyrdes og ikke i et forum som her.
Jeg håber ellers din hund er dejlig og at dens tænder fungere.
Hilsen
Karin

22-02-2013, 16:24

Du skriver, du har købt hvalpen billigere. Hvis det betyder, du har fået et nedslag i prisen, grundet og været oplyst om bidfejlen, ved købet og godtaget det, kan du ikke nu forlange erstatning.
Du og din dyrlæge har ret i at det kan være en arvelig fejl, men var biddet så slemt at det var "livstruende" hvis den ikke var blevet opereret. ? Eller betyder det kun at den ikke kan godkendes i avl ? Der sælges normalt familiehunde med over-underbid, til nedsat pris, som man ikke kan kræve "byttet" som heller ikke opreres. De lever et godt og langt liv trods bidfejl.

Hvis bidfejlen først er opstået efter tandskiftet, og dyrlægen vurderer det er en arvelig fejl, aftaler man normalt med opdrætter at få et mindre beløb tilbagebetalt, og beholde sin hund.

22-02-2013, 16:29

Ja præcis Aase Hansen det er også dette jeg ser i denne sag.
Hilsen
Karin

22-02-2013, 17:33

Hejsa
Jeg vil godt nok blive ked af det hvis en af mine hvalpekøbere skrev sådan herinde :(.
Never mind ! Din kennelmor eller ville kalde det opdrætter, har i din historie her, gjort hvad man gør, i tilfælde af fejl ved et under eller overbid eksempelvis.
Jeg håber din opdrætter nu har nedlagt avlsforbud på din hund, og så er tænder jo ikke livstruende normalt. Jeg vil ikke have udbetalt dig noget som helst hvis det var mig. Men havde det været allergi eller andet alvorlig fysisk sygdom havde jeg gjort det som din opdrætter har gjort. Du har fået godtgørelse for det underbid hvilket er flottere end de fleste normalt gør.

22-02-2013, 18:15

Ved nærmere læsning, kan jeg se at du kun har betalt 3.000.- for hvalpen, hvilket er meget billigt for en raceren Cainterrie hvalp, og at den efterfølgende evt. først ved tandskift, fik bidfejl, hvor opdrætter så tilbagebetalte 1.000.- så synes jeg, opdrætter har behandlet dig korrekt.

Med mindre bidfejlen var så slem, at det var påkrævet med en operation, for at hunden kunne spise, altså livstruende. Det kan jeg dårligt tro, da nogle hunde grundet dårlige tænder og paradentose, overlever, selvom de mister mange tænder.

At du vælger en operation til 10.000.- er ikke ensbetydende med at opdrætter skal betale det.

Har du købt hvalpen med ønske om at avle, burde du have gjort opdrætter opmærksom på det før køb, da hun så havde haft mulighed for ikke at sælge dig en af hendes hvalpe, der til den pris, ikke kan have haft stambog, derved ikke har avlsgodkendte forfædre/mødre, der har været udstillet og helbredsundersøgt.

Og selv ved køb af en hvalp med stambog, kan man risikere genfejl, som kryptosisme, bidfejl, diskusprolaps, m.m. der giver ret til erstatning, ifgl. købeloven, og regler iforhold til klubbens for stambogen eks. DKK. Det kan være en ny hvalp, eller refusion i købsprisen.

22-02-2013, 18:19

Det er da i orden Karen Nielsen skriver hér og gør opmærksom på en dårlig oplevelse med et billigt hundekøb - der nævnes jo hverken navn eller sted, hvorfra hunden kommer.

Og vi ved jo heller ikke, hvor voldsomt det overbid har været, siden der skulle operation til !

22-02-2013, 18:52

Selvfølgelig er det iorden K.N. skriver om sin hvalpekøbs-oplevelse her, uden at nævne opdrætters (kennel)navn og by. Og vi ved ikke hvor alvorlig bidfejlen har været, det nævner hun jo intet om.
Men kalde opdrætter som tilhørende de "brådne kar", uden nærmere forklaring, synes jeg er forkert.

22-02-2013, 19:35

Enig med Aase Hansen det er i grim tone Karen Nielsen skriver om sin kennel. Kennelmor har Jo gjort som man bør. Karen Nielsen du bør tage den med din kennel og ikke på et offentligt forum.
Hilsen
Karin

22-02-2013, 21:26

Hej og især til Tina Balterzen, der har lidt mere forståelse for den stakkels hund og mig.
Situationen er nemlig sådan at det var den annoncerede pris - ikke noget nedslag eller andet. det var en familiehund og ikke til avl eller udstilling.
Nu er det sådan at den stakkels hund, for den skal vi vel også tænke lidt på, blev nødt til at
have sine hjørnetænder bortopereret - de nederste. Dette på grund af at han ikke kunne lukke munden da hjørnetænderne oppe og under stødte på hinanden og op i overmunden i fare for at lave lommer og give infektion.
Nu har der jo været professionelle inde over denne situation og der skal jo klart tænkes på det der er bedst for hunden og det er jo ikke altid gratis.
der var klart overbid fra start da vi købte hunden ,men ikke noget jeg hang mig i da jeg egentig ikke tænkte over det før andre grinede af det!!
Det er jo heller ikke sådan at jeg ikke har været inde over det med stueopdrætteren- sorry hvis jeg kalder det en kennel mor. Og da jeg netop ikke har skrevet hverken navn eller adresse på vedkomne er det jo kun fordi hun selv følte skyld og reagerede så voldsomt ved at sende mig adskillige smser, og disse temmelige ubehagelige at vi er nået hertil.
Der er faktisk et spørgsmål der bliver stillet til tandtekniker Jens Ranau, netop om overbid på en hvalp, så vel på sin plads i dette forum at man skriver om sin oplevelse.
Det kan godt være I er nogle der syntes det er fantastisk af opdrætteren at give mig en tredjedel tilbage af prisen på hvalpen, situationen er bare den at når man måske køber sig en hun er det værd at tjekke alt igennem på det lille kræ. Vi er jo nogle der bare falder for at de er nuttede.
Og med brådne kar er det jo så netop sådan en som hende der begynder at sms og true med anmeldelser.
det er jo ikke myntet på andre. Det er jo netop fordi hun har haft sådan en kedelig tone at man følte det var nødvendigt at gå ud med det her.

22-02-2013, 21:34

Det skal også lige tilføjes til det Åse skriver at vi jo altså aldrig har bedt om refusion pga operationen.Det hele er en konstatering at man kan komme ud for at købe en hvalp billigt fra start, der så senere kommer til at koste . Prøv at se på det spørgsmål der bliver stillet angående overbid til de fagpersoner herinde.
Jeg fortæller blot om min erfaring og har ikke brug for at få trusler fra hende jeg har købt hunden af .
Vi har vel ytringsfrihed.

22-02-2013, 22:00

Til Karen Nielsen hvis det er så slemt som beskrevet her bør du nok sende dyrelægedokumentation til din kennel. Du skriver at det er ingen ting med de 1000kr du har fået eller havde du fået dem ?
Og alligevel skriver du at du ikke bad om dem. For mig at se er du meget vred. Og måske kennel skulle komme på banen for der er ikke sammenhæng i din historie. Det skal vel høres fra begge sider. Har du en attest da du købte hunden hvor at der var tandfejl burde du jo nok have set efter i Sundhedsstyrelsen. Eller har kennel fusket med denne. For mig lyder det som en importeret hund som du ikke vil være rigtig ved eller hvad ?
For så er der nok ikke meget at hente sorry.
Karin

22-02-2013, 22:36

Åh shit står og skal have den race leder efter en lille hanhund, kan du ikke sende mig pb Karen Nielsen om hvem denne opdrætter er ? Please :)
Kh.
Josephine

22-02-2013, 22:50

Lyder bare som en monster kennel ønsker ikke at få hund sådan et sted fra heller ikke importeret hund. Please giv mig pb så jeg kan gå uden om :/