Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 20-02-2013, 12:46

Hvalpe på Disney

Hej alle
nu er min Disney hund (Golden/Cocker) år, og har været igennem 2xløbetid
nu har jeg besluttet mig for at i næste løbetid, vil det være helt fantastisk at få hvalpe på hende, da hun er verdens dejligste vov!

spørgsmålet er bare:
1) hvilken han skal jeg vælge?
2) kan man klare en hjemmefødsel alene når man aldrig har prøvet det før?
3) hvad skal jeg have med i mine overvejelser?
4) evt. noget læsestof jeg kan fordybe mig i inden..
er MEGET grøn på området så håber i vil kunne hjælpe
(helst uden en løftet pegefinger self. :D);

God dag
Disney & Caroline

Skriv et svar til indlægget20-02-2013, 16:52

Hun ser sød ud. Har hun lige været i løbetid eller er det først til efteråret /vinter ?
:)

20-02-2013, 21:10

Du skriver at din hund er verdens dejligste vov. Nu er det jo så absolut ikke grund nok til bare at sætte hvalpe i verden. Ved du at der hvert år bliver aflivet mellem 15- og 20000 hunde i Danmark, grundet populært sagt - adfærds problemer - men som for det meste er fordi mange finder ud af, at det at have hund kræver mere, både tidsmæssigt og økonomisk end de havde regnet med. Mange af hundene bliver aflivet inden de fylder 1½ år, når de er vokset ud af hvalpe alderen og ikke længere er små og søde, men pludslig store og krævende. Har du viden og erfaring til, om din hund er fri for sygdomme eller andre defekter, som HD - AA - øjensygdomme - allergi og hvad der kan være af andre arvelige sygedomme. Er din hund psykisk helt i orden, og er du den rette til at vurderer det.
Prøv at se hvor mange hvalpe der er til salg i DK lige nu, mange steder er hvalpene mere end 8 uger gamle, hvor opdrætterne har store problemer med at komme af med hvalpene. Har du tænkt over hvorledes du finder rette familier til dine hvalpe, som ved hvad det vil sige at få hund, og hvis ikke du kan komme af med dine hvalpe, har du så selv plads til dem. Det var nok ikke det svar du forventede, men jeg har set alt for mange hundejere, der syntes at netop deres hund skulle have hvalpe, uden at de på nogen måde har tænkt særligt moralsk. Jeg har mødt rigtig mange hundeejer, som havde rigtig mange problemer, og når jeg spurgte hvad de havde fået af vide af opdrætter, havde de ikke fået noget som helst af vide, de valgte bare en sød lille nuttede hundehvalp, som voksede til et stort problem, de ikke mere kunne overskue. Der er alt for mange der laver hvalpe, som på ingen måde har moralen i orden, men som tænker i hurtige penge, eller det kunne være sjovt at prøve at have hvalpe, eller som du siger - min hund er så vidunderlig. Kan du udvælge den rette hvalp, til den rette familie, så de ikke senere står med en hund, der ikke passer til dem. Det er ikke bare at lave hvalpe, det er små levende individer, som du har et medansvar over for, at de får et ordentligt liv, hos ordentlige familier, der ved hvad de går ind til, så for at sige det rent ud, drop dine planer, der er nok af hvalpe i Danmark, og vi er desuden ramt af en finanskrise, som nu for alvor sætter ind, så folk er tilbageholdene med at bruge penge.
Jeg har selv været opdrætter og inden jeg parrede, skulle jeg havde mindst 5 forudbestillinger af godkendte familier. Dvs. familier der havde været på besøg, hvorefter jeg vurderede om de brændte for det, havde gjort et forarbejde, så de vidste hvad de gik ind til. Her hos mig fik man ikke selv lov at vælge, jeg udvalge hvalpen til familien, der passede til dem, og jeg har kun haft 2 hvalpe, af alle dem jeg har opdrættet, der måtte omplaceres pga. af skilsmisse. Til trods for at jeg havde ry for at være en kontant opdrætter, så havde jeg konstant venteliste på mine hvalpe, hvor flere ventede op til 1 år, før de fik hvalp, fordi jeg simpelhen ikke ville sætte hvalpe i verden, hvis ikke jeg havde gode familier til mit afkom. Der var flere familier der fik et nej, hvor jeg vurderede at de ikke var parate, eller at det var en modefis, eller naboen/familien havde fået hund, og det er ikke nok til selv at anskaffe hund.
Jeg vil så også lige advare dig om, at det ikke kun er vidunderligt at få hvalpe, det er et KÆMPE arbejde, med lort og tis alle vegne flere gange om dagen, masser af besøg fra hvalpekøberne, samt efterfølgende kontakt fra hvalpekøberne, når de har fået hvalpen hjem.

venlig hilsen en der har arbejdet med hunde, familier/problemhunde, konkurrencehunde. osv. gennem mere end 23 år.

21-02-2013, 07:17

Håber du ser den løftede pegefinger ovenfor, som noget positivt. jeg er helt enig i ovenstående.

jeg synes bestemt også du skal få gennem tjekket din hund, inden du laver hvalpe, og efter som din hund er en blandrace, ville jeg synes du som mindste skal vælge en ren racet han, i colden eller cocker, så der er lidt chance for at forud se, hvilken hvalpe der kommer.