Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 19-02-2013, 06:44

Afføreingen sidder fast

Hej alle gipote-venner!
Jeg har en langhåret Bichon Havanais, han er 10 måneder, så lge i teenage-alderen!
Mit problem er at når han har skidt sidder det rigtig tit fast bagi, det er ikke fordi han har tyndskid eller noget, hans afføringen er helt normal.
Nogle gange er det fordi han absolut skal vandre rundt, mens han skider.
Men andre gange sidder det altså også bare fast af sig selv!
Er der nogle der har erfaringer, eller bare ved hvad man skal gøre?

Skriv et svar til indlægget19-02-2013, 13:23

Hvis problemet er at afføringen sætter sig fast i pelsen, så ville jeg klippe pelsen kort, lige der omkring.

19-02-2013, 14:25

Og det lyder måske mærkeligt, men man kan bruge noget showshine beregnet til heste.

Jeg havde det tilfældigvis i huset i den sidste tid med vores gamle Nadia, hun havde ikke helt god mave til sidst og det hang i pelsen, hvis man ikke passede på. Prøvede så at klippe pelsen lidt og så sprøjte showshine på en klud og påførte det i den resterende pels, så sad evt. afføringsrester ikke hårdt fast mere.

19-02-2013, 20:40

Vi er ikke meget for at klippe ham, da det kommer til at se ud som om du trænger til at blive tørret bag i. Og det er ikke fordi han har dårlig mave, det er helt normal afføring, det sidder bare fast, er der evt. en måde jeg kan få ham til at stå stille på, når han skider?

20-02-2013, 15:20

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med, hunden kommer til at se ud, som den trænger til at blive tørret bagi ?

Kan selvfølgelig ikke vide det bestemt, men jeg er sikker på, alle os med langhårsracer klipper lige omkring numsen, det behøver ikke se mærkeligt ud, man klipper jo ikke hunden bar, men kun så der er fri passage (og jeg mener det er nødvendigt, når man har langhårshund - det er også ubehageligt for hunden at gå med tørre klumper i pelsen) - ellers er det et godt råd, du har fået af Kirsten....

Har selv haft en hund der vandrede - det stoppede jeg den ikke i, i haven, men på gåture i snor blev det begrænset, hvor meget han bevægede sig, så hvis I ikke allerede har det, er det med at ha' hunden i kort snor...

20-02-2013, 21:19

Det med at afføringen skulle sætte sig fast fordi han vandre rundt, er noget vrøvl. Klip fri om hans endetarm. Jeg har selv 2 Bichon Havanais, som er klippet helt fri, og når halen er lang, kan det ikke ses, den hænger ned foran. Min han farer også rundt om sig selv, inden han sætter sig, og han har ikke problemer med at afføringen sætter sig fast, for han er altid klippet fri og børstet igennem. En filtret pels kan også være med til at det sidder fast, pelsen skal være gennemredt og glat, så det glider af.