Indlæg: 13

Oprettet af | Oprettet: 16-02-2013, 06:57

Foder...

Hejsa Hundevenner.

Da vi havde hund tidligere fodrede vi altid med Hills eller Eukanuba. Men det koster en formue, specielt fordi det var en schæfer på 45 kg, så han tog godt fra. Tror vi endte med 6-700 om måneden i foder.

Vi står overfor at skal have ny hund og derfor har jeg søgt en masse på nettet for at finde billig kvalitetsfoder, da jeg faldt over denne artikkel:

http://taenk.dk/nyheder/hundefoder-spar-3500-%C3%A5rligt

Så blev jeg nysgerrig... Hvad fodrer i med derhjemme? Og er der en speciel årsag til jeres valg?

God dag
Rikke

Skriv et svar til indlægget16-02-2013, 07:53

Hej Rikke,
pas på med billigt foder. Hundefoder er ikke bare hundefoder - desværre. Det er en jungle og bestemt ikke nemt.
Dit link beviser netop denne jungle. Det er meget dårlig hundemad, der skrives om. Reglerne omkring dyrefoder er meget mangelfulde i Europa og det bedste du kan gå efter, er at den ingrediens der står først er den foderet primært består af. Det vil for de billige produkter ofte sige, at det er hvedemel og i bedste fald kødmel.
Jeg plejer at sammenligne de kendte almindelige hundefoder-mærker med mc donald. Du kan sagtens overleve på det, men sund bliver du bestemt ikke.
De helt billige mærker vil jeg endda sammenligne med en helt hvid hvedebolle med et par dryp boullion for at give det duft.
Det er iøvrigt kun ganske lidt dyrere at fodre med et godt foder. Der skal nemlig ikke samme mængder til (det er klart, der er ikke de samme fyldstoffer)

Det koster penge at have hund og selvfølgelig er der forskel på hundes helbred, men et dårligt foder giver ofte på længere sigt flere besøg hos dyrlægen.

Så jeg vil klart anbefale dig at finde et godt og sundt foder til din nye hund i stedet for at fokusere på prisen af foderet.

16-02-2013, 08:03

hund foder er en faglig jungle :);

vores første hund, levede en stor del af sit liv, på billigt supermarked mad, og hun var frisk og glad til hun blev 11.

min den lille, jr. har været svær, han tog ikke på af mad med hvede i, han fik ikke dårlig mave, det røg bare lige igennem. så vi forsøgte med flere forskellige, bla james welbeloved, mf. men det vi er endt på, og som han trives på, er arion ris og lam, her passer mængden af foder til han størrelse af hund, og han holder sin vægt.

jeg synes man skal se på sin hund, og dens pels osv. også sidder der nogen her inden, som virkelig har sat sig ind i foder, så dem håber jeg du høre fra :) , det er virkelig meget spænende at lære.

Det er rigtig svært at snakke kost, både til hund, men også til mennesker, for nogen trives på det ene andra på det andet. og lige nu med hestekøds skandalen er det slet ikke sjovt.

16-02-2013, 20:46

Pris er jo noget relativt......

Jeg synes jo f.eks. det er dyrt at betale det som de forskellige supermarkeder vil have i kg. pris for korn og affaldskød- og benmel, for det er jo oftest det deres hundefoder er fyldt af.

Men til gengæld, så synes jeg den (godt nok noget højere) kg. pris på http://www.tholo.dk/foder er rimelig, for der får jeg kød og nøje udvalgte ingredienser i god kvalitet for pengene.

Sådan kan man se forskelligt på det!

Jeg fodrer ikke med foder til 6-700 kr. pr. pose, men godt kvalitetsfoder kan man sagtens finde til rimeligere priser uden at skulle tage supermarkedsprodukter.

17-02-2013, 07:49

enig.

man skal regne lidt på det, for selvom foder kg prisen kan være højre, skal man regne med ind, hvor stor mængde foder der går til.

da jeg fandt det rigtige foder til min hund, blev hans foder mængde halv-veret !

17-02-2013, 08:51

Det er sku en jungle... Og det er ikke nemt at finde ud af hvad der er godt for dyrene. Jeg var slet ikke klar over at de lavede det med hvedemel. Det er jo ikke smart. Den hund vi havde var ikke helt rask. Han havde allergi og HD. Så vi brugte persciption diet til ham da vi opdagede det, og indtil det brugte vi Eukanuba.

Jeg vil gerne fodre min nye hund med noget ordentligt og det med prisen kommer i anden række. Det ville jo bare være et stort plus, hvis det var billigt og ordentligt samtidigt. Jeg er ikke ude på at spare penge på hundemad, på bekostning af min hunds ve og vel. Aldrig i livet.

17-02-2013, 13:17

Jeg vil anbefale et foder fra USA eller Canada, deres kontrol med hunde foder er meget mere streng end her i europa. Når et foder bliver produktceret på licens her i Europa, forringes dets lødighed omgående.

17-02-2013, 17:06

Hvad er jeres holdning til Pedigree??

19-02-2013, 13:11

Giver Beaglepack helt ret, omkring 20% kød er ikke, hvad jeg ønsker af et foder.....

Og desværre også en masse farve i P. fik jeg konstateret. Passede en hund, der blev fodret med dette, og den lavede en gang tyndsk.. på vores lyse gulvtæppe, pletten var ikke til at få væk igen pga. farveindholdet, øv!

Måske er det naturlige farver, det oplyser de vist, men de er ihvertfald meeeeget farvende!

19-02-2013, 13:27

Prøv at gå ind på Zooplus, der er meget foder at vælge imellem, med fin beskrivelse af hvad det enkelte mærke indeholder, også diætfoder. Det er billigere end hos dyrlægerne, og køber man for 300.- sendes det til din dør pr. post gratis.