Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 12-02-2013, 11:47

Vejrtrækningsproblemer

Jeg har en dansk/svensk gårdhund, som i perioder døjer med at trække vejret. Det kommer som regel ud af ingenting - hvor han lige pludselig står og hiver efter vejret i mellem 5 sekunder til flere minutter, hvor der kan være et par små pause ind imellem. Han er af vores dyrlæge kommet på Medrol vet (binyrebarkhormon - det har vi ihvertfald kunne læse os frem til). Vi sad og læste på nettet og læste at flere overvejede at aflive deres hund allerede i en alder 1½ år, fordi de ikke vil have at deres hund skulle leve med bivirkninger som medicinen giver i resten af deres liv. Det vil vi selvfølgelig også helst være fri for at skulle opleve...
Så jeg vil hører om der er nogle af jer som måske har andre eller bedre erfaringer - naturmedicin eller om nødvendig operation??
Dyrlægen mente at han enten havde allergi for husstøvmider eller at hans luftrør klapper sammen, men vi har ikke fået nogen konkret diagnose.

Skriv et svar til indlægget12-02-2013, 15:44

Han hiver nærmest efter vejret, som når man ikke kan trække vejret.
Men jeg vil da lige prøve at søge på reverse sneeze og se om der skulle være noget af det som skulle passe på de symptomer som han har.

12-02-2013, 17:18

Allerførst ville jeg få undersøgt ham og stillet den rigtige diagnose.
Selv har jeg haft hunde med allergi, men også en hund der som ældre fik luftrørssammenfald. Dette kunne ses på røngtenfoto.
Allergien blev ved udbryd indimellem behandlet ved opstart af prednisolonpiller 5.mg. i 3-5 dage, efterfølgende behandlet med nisoralpiller i en periode. Foruden, potevask mod gærsvampe, eller øredråber. Alt efter hvor allergien gav problemer.
De har aldrig haft hoste eller vejrtrækningsbesvær. Men tit har hunde en klap der går ned invendig i halsen, som frembringer lyde og ser ud som vejrtrækningsbesvær. Især når de bliver for ivrige, går "klappen ned," som man kalder det. Det er der ikke noget farligt i, men sikkert ubehageligt for hunden.

Ved luftrørssammenfald, fik min hund også indimellem behandling med prednisolon. Det viste sig som vejrtrænkningsbesvær og let hoste. Kom og gik, uden anden særlig årsag.
Prednisolonbehandlingen i få dage, af gangen, gav ingen bivirkninger, hun levede et godt og langt liv, som sluttede grundet anden alderdomssvækkelse.

12-02-2013, 17:26

Vejrtrækningsbesvær kunne evt. også være hjerteproblemer. Måske kan det være en god ide`at få ham gennemgribende undersøgt på et dyrhospital, af specialister.
Du skriver ikke hvor gammel han er. Men at lade ham aflive, fordi han kræver medicinsk behandling, synes jeg ikke der er grund til, sålænge han ellers har et hundegodt og værdigt liv.

13-02-2013, 07:09

Han er 2 år. Jeg vil heller ikke have ham aflivet men hvis han skulle leve et helt liv med det medicin han får nu, så ville jeg helt klart tage det op til overvejelse med tiden for hans skyld.
Det er "dejligt" at hører der andre som har haft noget ligne oplevelser, vi er blevet enig om at som du foreslår Aase at kører på et dyrhospital og få ham undersøgt godt og grundigt, så vi for det første kan få en rigtig diagnose, men også en mere klar fornemmelse af hvordan han har det og hvad vi helt præcist kan gøre for ham og ved det...

Tusind tak for hjælpen :)