Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 03-02-2013, 20:22

Han og hun skal de være sammen og hvornår??? HJÆLP!

Hejsa:)
Min søsters tæve skal have hvalpe når som helst og jeg skal være med til fødslen men der er lige en ting som vi bliver nød til at vide ;) hun har nemlig både mor og far hund og han skal vel lukkes væk men hvor længe må han ikke komme i kontakt med hunnen og hvalpene og ville han gøre dem nået??:) er der andet vi skal vide måske om hvornår hendes børn må begynde at holde de små?:) tak på forhånd!:)

Skriv et svar til indlægget



04-02-2013, 18:12

Jeg har ikke haft hvalpe med min hund som voksen. Som barn havde jeg en tæve som fik flere kuld. Dengang var der ikke så meget teori...vi gjorde bare som vi mente var almindelig fornuft og de hvalpe vi har givet videre har altid været trygge og nysgerrige hvalpe med stor mod på livet....har aldrig haft enenste tilbagemelding om agressivitet eller nervøsitet. Vi var 5 børn og min lillebror var kun 1½ da det sidste kuld kom. I starten var tæven tydeligvis urolig hvis vi kom for nær, men efter nogle dage gav hun os velvilligt lov til at kigge og røre.
Jeg tror I skal respektere tævens signaler.....hun skal nok give jer lov når hun synes det er tid......jeg ville hvis det var mine børn hjælpe dem med at holde passende afstand de første dage....se på tæven virker den urolig ved at de kommer nær eller er hun rolig ved det? Når tæven giver lov synes jeg bare det er sundt for hvalpene at blive håndteret så længe der er stille og roligt og ikke for lang tid ad gangen. I starten skal I naturligvis bare sikre jer at de får fred og ro nok til at spise det de har brug for...og få søvn. Ikke noget med at slæbe dem rundt i huset.
Mht den anden hund gælder vel samme regler. Lad mor og hvalpe få fred den første uge....derefter kan I se ad hvordan tæven reagere på at den anden hund kommer i samme rum. Tæven vil formentlig selv signalere til ham hvor tæt han må komme. Når hun lader ham komme til hvalpene er det bare sundt for dem at have ekstra "babysitter". Jeg har svært ved at foretille mig at han ville gøre dem noget....tvært imod. Hold dog øje med dem i starten...så ser I hurtigt hvordan han reagerer

04-02-2013, 18:37

Ja, det skulle være én af de erfarne opdrættere herinde, der svarede dig, men Hannes indlæg er jo udmærket, dog mener jeg, han og tæve skal være adskilt 2 til 3 uger, for ja, er uheldet ude, kan han gøre hvalpene noget.

Når børnene skal røre er det nok bedst, i første omgang, det er din søster, der rækker dem hvalpen(e), da det vel er hende, der skal ha' tæt kontakt til tæven under og efter fødslen.

Har din søster ellers forberedt sig på hvalpefødsel ?

04-02-2013, 20:42

Når tæven begynder at få presseveer plejer jeg at lukke de andre hunde væk, de er selvfølgelig meget nyskærige, men tæven skal have fred til at knytte sig til sine hvalpe.
De første dage skal tæven have ro, så hun ved at det er et sikkert sted, hun har til sine hvalpe, ellers kan hun blive så stresset, at hun vil flytte de små. Hvis hundemoderen tillader det, er det i orden at børnene ser hvalpene, men lad dem ikke være alene med hvalpene, det er meget vigtig at hundemoderen kan stole på at der bliver passet på de små.
Hvornår børnene må holde de små, kommer da helt an på hvor gamle de er, og om de kan forstå de regler der bliver givet for samvær med hvalpene. Mine børn har haft megen glæde af de hvalpe som har været her i huset, men de viste præsis hvad de måtte og hvad de ikke måtte.
Hanhunden må selvfølgelig gerne se hvalpene, når de er nogle dage gamle og moderen er der, så hun kan fortælle ham at han skal holde sig på afstand. Hvis det er en fornuftig hanhund med et godt sind, vil han måske senere deltage i pasningen af hvalpene.
Mine to hanhunde er meget glade for hvalpe og vil gerne være sammen med dem.

05-02-2013, 11:46

Om tæven vil have om hanhunden er der, når hun har/skal have hvalpe, skal i afgøre på tæven. Min schæfertæve (som ikke er her mere), var ligeglad med om min lille Bichon Havanais han var der når hund fødte. Han deltog i fødslen, hjalp med at gøre hvalpene rene, og passede dem til de var 8 uger gamle, sammen med tæven/moderen. Der imod ville mine Bichon tæver ikke have, at der var andre ved hvalpene, hverken under fødslen eller de næste 2-3 uger efter, så selv om min Bichon han elsker de små hvalpe, så måtte han pænt vente til tæven gav lov, han turde nu heller ikke gå ind i fødeværelset, hvis lågen stod åben, med de øjne hun sendte ham. Jeg satte en børnelåge op, så lå de andre hunde ved lågen og fulgte med i, hvad der skete i værelset, og hver gang en hvalp var kommet til, var vejet og tørret og tæven havde gjort det hun skulle, blev den vist til de andre ved lågen, som fik lov at snuse og slikke på den, og dermed så var den en del af flokken. Husk kun at gøre det, hvis du er 100% sikker på de andre hundes sind, og at dit lederskab over for hundene er i orden. De små børn der kom i huset, fik lov at holde hvalpene fra de var 3 uger gamle, hvor de fik besked på at de skulle sidde på gulvet, og ikke noget med at løfte dem, men have dem i skødet, så var der ikke så langt hvis hvalpen faldt ned. Ellers fik de kun lov at røre ved dem, mens de lå i fødekassen, og der var altid en voksen sammen med børnene, så der ikke skete noget. De børn der kom her i huset var søde til at høre efter hvad jeg sagde, og havde stor respekt for de små hvalpe, og var forsigtige i håndteringen af dem.

22-02-2013, 23:29

Tæve skal have ro de første to uger

27-02-2013, 15:46

Jeg opdrætter schæferhunde, og hos mig er hanhunden, hvis jeg har en og den fødende tæve sammen hvis tæven vil...Jeg har oplevet at nogle tæver ikke vil have andre tilstede ved fødslen en mig selv, og tæver som meget gerne vil have han og evnt. en tante med til fødslen, og det samme de første 3 uger...Jeg synes det er dejligt hvis der er så meget balance i hundeholdet, at de andre hunde kan være med, og det giver hos mig en større ro, hos tæven mens hun føder, og der er så altid nogen som passer på hvalpene for henne hvis hun lige selv skal noget andet