Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 31-01-2013, 10:19

Skal jeg springe ud i det?

Hej, jeg er en pige på 18, snart 19 år. og jeg over vejer stærkt, om jeg snart skal flytte hjemmefra. med om det skal være nu eller senere (efter sommerferien). Jeg har altid godt kunne tænke mig min egen hund.
jeg er opvokset med dyr. opvokset på en gård, hvor vi havde køer, grise, høns, katte, hund osv. og hunde har altid facineret mig. for nogle år siden fik jeg endelig overtalt min mor til en hund, så vi startede med en voksen golden retriever, og synes det fungerede godt. gik til hunde træning med hende flere gange, og vil gerne mere.

nu står jeg i den her situation, hvor jeg gerne vil finde en lejlighed, men også gerne have en lille hund at komme hjem til efter skole. lige nu er min skole dag fra 8.00 til 15.15, men er ført hjemme kl. 16.00 pga. transport, men ved ikke om det bliver for lang tid, jeg ville være væk om dagen?.

har over vejet, at det skal være en lille hund, da jeg ikke tror lejligheden bliver så stor. men vil selvfølgelig give hunden al den opmærksomhed jeg kan og mange ture om dagen. jeg ved hvad en hunds daglige behov er, med kost, motion og ugentlig pels pleje.

jeg vil gerne vælge en hvalp, men ved ikke hvad for en jeg skal vælge. den skal helst ikke gø for meget, hvis den skal være alene hjemme så længe. eller så har jeg overvejet en cavalier spaniels, japanese eller shetland sheepdog. men ved ikke om de vil kunne trives, eller om der er andre racer som vil egne sig bedre?

skal jeg springe ud i det, og vælge sådan en lille selskabshund eller ville det være bedst hvis jeg ventede nogle år? men jeg ved bare den uddannelse jeg vil tage vare 4 år, og vil efterfølgende tage kurser, så tror ikke jeg vil kunne vente så længe, men hvad skal jeg vælge?

håber I vil hjælpe mig.

Skriv et svar til indlægget31-01-2013, 13:58

Hvis du på nuværende tidspunkt går på gymnasiet, burde du nok vente, også med at flytte. Når du har fundet din videregående uddannelse kan du finde en lejlighed tæt på uddannelsen. Du må bedømme din egen situation på det område.

Det er nogle ret forskellige racer du nævner. Cavalieren kan man sagtens bruge som fuglehund, hvis det skulle være. Sheltien er en fårehund, og derfor rimelig aktiv. Japanesen, derimod, er ikke rigtig bygget til aktivitet.

Vent til du er flyttet ud, så kan du finde ud af, hvordan din dagsrytme kommer til at se ud, hvor meget motion du kan tilbyde den, og hvor mange penge du egentlig har tilovers.

07-02-2013, 21:43

okay, mange tak for jeres svar.

Det giver mig et bedre indblik på, hvad jeg skal vælge. så bliver nok nødt til at vente med hunden, da det vil være bedst for begge parter, og vente til jeg er færdig med min uddannelse.

men tænker så på noget andet.
efter min uddannelse, vil jeg jo gerne have hund, og tænker om en schæfer eller siberian husky. vil det være en god hunderace for en "første gangs hundeejer", udover at have haft familiehund før.?

08-02-2013, 12:59

Nu har du jo masser af tid til at finde den rigtige race. Jeg synes det er svært at sige schæfer eller husky, for de har meget forskellige egenskaber. Jeg vil foreslå en lidt anden tilgang til opgaven: Start med at slå alle racer ud af hovedet. Start på en frisk med et stykke papir foran dig. Lav to kolonner: i den ene skriver du alle de ting, du forventer af hunden - aktivitetsniveau, størrelse, sind, temperament, pelspleje, helbred osv. I den anden kolonne skriver du ned punkt for punkt, hvad du kan tilbyde hunden. Aktivering, motion og gåture, plads, socialt liv med andre hunde og mennesker, træning mv.
Når du har det på plads kan du f.eks. besøge den lokale træningsplads og snakke med de forskellige hundeejere om deres hunde - og tro mig, hundefolk bliver aldrig trætte af at snakke om deres hund, så hold dig ikke tilbage.
Der findes masser af gode bøger om de forskellige racer, og f.eks. her på gipotes forside er der en fin liste over de fleste racer.
Du kan jo starte med at slå schæfer og husky op og se hvor stor forskel der er på dem.
Nyd søgningen, og glæd dig til den dag du får mulighed for at få hund.

22-02-2013, 23:28

Jep :)

25-02-2013, 10:03

okay, super :) taak, det vil jeg gøre.

26-02-2013, 19:35

Har selv en Bichon Havanais oog han dur til alt!

26-02-2013, 19:36

Jeg løber agility med min lille havaneser, de er UTROLIG lærenemme, han lærte at gå på plads, mens jeg hentede min lillesøster fra sfo. Han har meget nemt ved at være alene hjemme, og er en rigtig hyggegøj når det gælder!