Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 26-01-2013, 13:57

Ændring i adfærd hos beagle

Hej
Jeg har en tæve beagle, på vej ind i sit 6 mrd, som pludselig har ændret adfærd, i starten havde jeg lidt problemer med hun var alene hjemme, men efter en hård indsats, var det problem væk.

Nu er det kommet lidt igen, hun hyler/gør lidt og når man kommer hjem, piver hun som en gal, hun rør ikke sin mad (delvis) mens jeg er væk, og så stikker hun ud af døren når den bliver åbnet.

Kan det være begyndende løbetid?

Dennis

Skriv et svar til indlægget26-01-2013, 17:37

Umiddelbart tror jeg ikke det har noget med løbetid at gøre. Med Beagler også hvalpe og unghunde, har jeg aldrig oplevet den adfærd.
Du skriver hun nu godt kan være alene hjemme, men straks vil ud når du kommer hjem.
Så skriver du noget om fodring. At hun har mad stående i alenehjemmetiden.
Måske er hun bare "trængende" , og nu renlig, så hun derfor vil ud.
Jeg vil foreslå at du fodrer og derefter lufter hende, ½ time før du går hjemmefra, så hun får ro i maven, og derved forhåbentlig slapper af og sover i sin hundeseng til du kommer hjem.
Alenehjemmetid er sovetid.
Nu ved jeg ikke hvor mange timer hun er alene hjemme. Men 5-6 timer skulle hun så kunne klare, uden at blive voldsomt "trængende". Kan hun ikke det, eller er hun alene i længere tid, så vil jeg råde dig til at lægge en avis på gulvet, som hun kan besørge på.

Hvis hun opholder sig lige på den anden side af gadedøren, og du bor i lejlighed, vil jeg anbefale hun flyttes evt. ud i dit køkken, så hun ikke risikerer at blive forstyrret og stresses af folk der kommer og går i opgangen. Tænd en radio, det mindsker også hun hører lyde.

Bor du i eget hus, så kan du også risikere, hun løber lidt ud af døren, når den åbnes. Men somregel ikke langt. Du kan så vænne hende til ikke at løbe ud, ved en kommando "bliv" eks. og smid en lille godbid ind i entreen, så du kan komme ind og få lukket gadedøren.

Held og lykke med den lille Beagledame. Beaglen er en dejlig hund. Bella er min Beagle nr. 8.

28-01-2013, 09:44

Tak for svar, jeg bor i lejlighed og hun kan ikke holde sig 100% endnu. Jeg er væk 6 timer på arbejde, så har aviser ude i køkkenet, der er også radio tændt.

Det som undrede mig var at hun gik fra og flyver over sin mad til at holde øje med at jeg gik, og derefter slet ikke spiste noget før jeg kom hjem igen.

Har trænet lidt ud og ind af døren hvor hun skulle blive og her til morgen da hun fik sin mad, var der ikke noget problem. Men nu må jeg se og det kommer igen.

Dennis

28-01-2013, 11:49

Hej Dennis.

Mange hunde rører ikke deres mad, i alenehjemme tiden, men det er ikke typisk for en Beagle, da racen er så madglad, at truget tømmes på 2-5 min. efter det er sat på gulvet.

Jeg er da også sikker på at mine hunde havde tømt truget i alenetimerne, hvis de havde haft mad stående fremme.

At hun holder øje med dig, istedetfor sin mad, når du er på vej ud af døren, er ikke unormalt.
En hund kan kun fokusere på een ting af gangen. Derfor skal man heller ikke træne indkald, hvis man ikke har øjenkontakt med hunden.

Fint hun alene hjemme er i køkkenet, væk fra hoveddøren, med en avis på gulvet og radio tændt.