Indlæg: 19

Oprettet af | Oprettet: 21-01-2013, 11:15

Humper alle hunde.

Hej alle.

Jeg står i den situation at jeg ikke ved om jeg skal kastere min hanhund eller ej.

Min søde cocker spaniel er helt sexfikseret, han humper alle hunde, både hanner og hunner.

I går var vi sammen med min søsters hanhund som er 8 år gammel, og han stod og humpede ham i hovedet. Og han er også meget interesseret i hans tissetrold. Han kan bare ikke lade ham være. Det er ligesom om han kun er interesseret i det, og ikke noget andet.

Vi har prøvet at sætte snor i ham, og så tage ham væk hver gang og lukke ham ud i et andet rum indtil han er kølet af. Det skal vi ca. gøre i en halv time så stopper han, lige indtil at de har været ude i haven, så forsætter han.

Hvad er jeres mening omkring det? Jeg har læst meget om det på nettet, da jeg et eller andet sted synes det er synd for ham hvis han skal kasteres. Men jeg synes det er lige så synd for ham at han skal skældes ud hele tiden, og kun er fokuseret på det.

Jeg har læst at man kan lave en kemisk kastration, måske skal jeg prøve det?Eller vil det være en god ide at tage operationen med det samme?

Jeg vil nødig have at han ændre sind, men alle jeg taler med det om siger, at det eneste er at man skal passe på, at han ikke bliver for tyk. Det er jeg meget opmærksom på i forvejen. Og så kan det være at han bliver mere rolig.

Det skal lige siges, at han er kun 15 måneder gammel, men jeg vil ham kun det bedste. Og synes det er synd hvis han kun tænker på sex hele tiden. Desuden skal vi ikke bruge ham til at avle på.

Håber at få nogle tilbage meldinger på hvad I synes?

Skriv et svar til indlægget21-01-2013, 11:34

Hej Lene

Det har slet ikke noget med sex at gøre. Der kan være flere grunde.. usikkerhed er en af dem. Min første hund gjorde det også, ikke konsekvent på alle hunde, men på nogle og så kunne han slet ikke være sammen med dem overhovedet uden at hoppe på dem hele tiden. Jeg læste dengang, at det kunne være en slags overspringshandling fordi han ikke vidste helt hvad han ellers skulle stille op. Jeg vil lige sige, at tæver faktisk også kan finde på det.

Om det hjælper at kastrere ham ved jeg ikke, jeg tvivler. Om adfærden kan ændres, tror jeg bedre på, men jeg kan desværre ikke hjælpe dig til hvordan.

Jeg gjorde det ikke med min første hund, men i dag ville jeg kontakte en hundeadfærdsbehandler og høre til ændring af hans adfærd og så tage den derfra.

Held og lykke med ham

21-01-2013, 11:34

Hej Lene

Det har slet ikke noget med sex at gøre. Der kan være flere grunde.. usikkerhed er en af dem. Min første hund gjorde det også, ikke konsekvent på alle hunde, men på nogle og så kunne han slet ikke være sammen med dem overhovedet uden at hoppe på dem hele tiden. Jeg læste dengang, at det kunne være en slags overspringshandling fordi han ikke vidste helt hvad han ellers skulle stille op. Jeg vil lige sige, at tæver faktisk også kan finde på det.

Om det hjælper at kastrere ham ved jeg ikke, jeg tvivler. Om adfærden kan ændres, tror jeg bedre på, men jeg kan desværre ikke hjælpe dig til hvordan.

Jeg gjorde det ikke med min første hund, men i dag ville jeg kontakte en hundeadfærdsbehandler og høre til ændring af hans adfærd og så tage den derfra.

Held og lykke med ham

21-01-2013, 12:36

Du spørger humper alle hunde.
Nej det gør alle hunde ikke. Men mange gør, også tæver. Også på mennesker, kan de finde på den slags uønskede form for kontakt. Pinligt synes vi to-benede, især når det sker på gæster, uha!! de kan også finde på at snuse folk i skridtet, som de jo snuser og hilser på artsfæller.

Jeg tænkte straks, før jeg læste hele dit indlæg, at din var en ung hund. Det starter nemlig gerne i en tidlig alder.
Jeg tror ikke det har noget at gøre med sex, mere en måde at skabe kontakt på. Og det virker jo, straks er vi på dupperne, og gør alt for at fjerne den "uartige" hund. Det du skal prøve, er at afledige den, ikke skælde ud, ikke lukke den ude, men tage den roligt væk, og istedet give den et ben, legetøj, eller anden beskæftigelse.

"Sex" er for hunde et instinkt, de følger når der er løbske tæver, det forekommer endog hos kastrerede hanhunde, da der såvidt jeg husker, dannes hormoner i binyrerne. Jeg har selv haft en voksen kastreret han og en tæve, der parrede sig på græsplænen i haven. Han havde en tid forsøgt at parre hende både for og bag, og pludselig hang de sammen. Men drægtig blev hun selvfølgelig ikke.

Jeg synes ikke du skal fare til at lade ham kastrere, men tage ham væk, og give ham andet at aktivere sig med.

21-01-2013, 14:11

Hej

Tak for jeres svar.

Jeg må lige tænke over hvad jeg skal gøre, for synes vi har prøvet så meget. Og ingen ting har hjulpet.

Men tak igen, det er rart at vide man kan spørge jer tild råds..

22-01-2013, 05:47

Hej

min hanhund blev kasteret som 6 mdr, har aldrig fortrudt, han er værken sløv eller har problemmer med overvægt- tværtimod, er han lidt tynd. og hans energi nivue er mega højt, han er altid "klar-parat"

i starten havde vi også en gammel tæve- hun blev stereliseret efter første løbetid, har vi heller aldrig fortrydt. MEN de 2, som var rigtige gode venner, kunne også godt humbe hinanden, og tæven tjekkede tit, om hans tissetrold stadig var der, det var den.

så om det hjælper præcis på den adfærd du beskriver- findes der nok ingen garantier for.

vil lige sige, at min hanhund, også godt kan lugte, når hunnerne løber, men han bliver ikke ukontakt bar, som nogle hanhunde gør det.

23-01-2013, 18:19

Hej Eva.

Mange tak for dit svar.

Det er jeg virkelig glad for at hører.

Jeg valgte at lade ham kasterer i går. Jeg synes det er så synd for ham, at han næsten ikke tænker på andet. Og dyrlægen rådede mig til det, men som andre har skrevet det ska han jo næsten sige.

Jeg har bare læst så meget, at jeg ikke aner hvad jeg skal stole på. Er det f.eks. rigtig at de ikke lugter af hanhund mere?

Ej jeg er virkelig glad for at hører at du har god erfaring med det. Især da han lige har fået det lavet.
Det kan man nu hverken se eller hører på ham, han hopper og danser rundt, det gjorde han allerede i går da jeg hentede ham.

23-01-2013, 20:54

Hej Lene
Uanset hvad så har du ihvertfald formentlig færre bekymringer i forhold til løbske tæver i nabolaget:);
Mht humpingen har jeg læst at det kan være noget hunden gør hvis den bliver stresset.....og som en også skrev, hvis den ikke ved hvad den ellers skal stille op. Min erfaring er at det bedste mod adfærdsproblemer er paralellt at prøve at udslukke den uønskede adfærd samtidig med at man styrker ønsket adfærd.
Jeg synes det er en super god idé at du konskvent tager ham væk fra situationen ....feks ind i et andet rum når han prøver at humpe en anden hund.....så får han jo netop ikke opmærksomhed men til gengæld kedsomhed og "må ikke være med mere". Det behøver jo ikke være så lang tid...bare det er konskvent med det samme og hver gang.
Samtidig skal du sørge for at han bruger en masse energi på gode ting. Det er jo en ret aktiv race du har som har stort behov for beskæftigelse. Jeg giver feks al foder i foderbold/pyramide eller spredt ud på græsplønen, nogen gange fylder jeg en kong med leverpostej og fryser den ned så min hun skal bruge masser af tid på at slikke det ud. Prøver også at lægge spor eller lave feltsøg (lede efter genstande jeg har lagt ud) så ofte jeg kan og går daglige ture i hundeskov eller eng så hunden virkelig får brugt hoved, næse og resten af kroppen.
Hvis din hund lærer at humpen betyder at han afskæres fra samvær samtidig med at han har masser andet sjov at beskæftige sig med kunne jeg godt forestille mig at problemet kunne løses.
Held og lykke med det

24-01-2013, 05:52

Vil lige tillægge, at når min hunde humbede hinanden, gik det fredligt til, og de gjore det gerne, hvis de ikke havde været sammen nogle timer, som en hilsning.

jeg synes du tog et godt valg, når nu den ikke skulle indgå i avl, men igen er den en smags sag, med meget for og imod.

da min blev kasteret, fik jeg afvide, at der kunne gå op til 6 mdr, før den fulde virkning var der.

tror stadig de lugter af han hund, min møtte engang en løbsk tæve, hun var meget villig, men min viste ikke helt hvad han skulle stille op med hende, det var ret sjovt at se, trods hun blev lidt frystrert på ham,
oplever ikke at min har det svært socialt. der er nogen han kan med, og andra han ikke kan med.

24-01-2013, 11:09

1000 Tak for jeres svar, det er bare så dejligt at hører noget godt om kastering af hanhund. For ja der er meget for og imod.

Ja Hanne nu er da ikke den bekymring, men jeg gjorde det nu mest for at han ikke skal blive så stresset. Han var meget stresset og det synes jeg var/er meget synd for ham.

Han for ikke foder i sin skål vi kaster det rundt inden for, så han skal søge efter det. Det fungere fint og han er glad for det.

Jeg skal starte op til træning med ham i næste uge, og her håber jeg på at jeg kan få nogle redskaber til hvordan jeg kan få ham kaldt tilbage til mig. Han elsker nemlig at være løs, men i en alder af 15 måneder, kommer han ikke når jeg kalder. Det gør han heller ikke i vores have. Men når og hvis jeg/han får det lært, har jeg tænkt mig at slippe ham noget mere løs, for så får han brugt sin næse meget mere end, hvis han er i snor hele tiden.

Tak Eva, det håber jeg, selv om jeg nu stadig er lidt over han ikke er intakt mere. Men igen er det også synd at jeg skal være over ham hele tiden. For det var MEGET slemt. I går da vi var ude og gå mødte vi en tæve, og hvad gjorde Ziggi han ville parre sig.

Ja jeg fik også af vide der kunne gå noget tid, dog kun op til 6 uger, men det er vel også forskelligt..

Nu er det i hvert fald gjort, og han er stadig min dejlige elskede hund. Jeg kan overhovedet ikke mærke på ham at han har fået det lavet..

24-01-2013, 13:20

Nu bor jeg også i Sverige, og her oppe er vi ikke så hurtige - he he

24-01-2013, 15:00

Når det kommer til indkald handler det om som ejer at være superinteressant når du øver det. Altid mere interessant end det andet der foregår. Kør en kampagne med det han elsker allermest (legetøj, opvarmede kyllingepølser, lever eller noget andet du ved han er meget glad for) træn med ham i haven eller et andet sted hvor du ikke behøver at bekymre dig for om han kommer til skade hvis han kommer på afstand. Du kan også starte inde hvis det virker der.
Kald med lys og glad stemme, se ud som om du laver noget interessant (grav i jorden, vift med armene) hvis du er ude kan du med fordel bevæge dig væk fra ham mens du kalder...det får de fleste hunde til at følge efter. Tag aldrig fat i ham når han kommer så han undgår at forbinde indkald med at han skal i snor. Undgå at kalde på ham når han er optaget af noget andet (altså i træningsfasen), kald når du ved at der er stor chance for succes.
Hvis han ignorerer dig så lad være med at blive ved, hvis du kan så hent ham, hvis ikke så gå fra ham og lav noget MEGET spændende et sted i nærheden hvor han kan høre dig.
Det handler hele tiden om at gøre det mere interessant og dejligt at komme hen til dig end at lade være.
Jeg brugt meget at gå fra min hvalp mens hun var lille....bare bevæge mig væk uden at kalde......og nogen gange gemme mig lidt for hende.....hun lærte lynhurtigt at holde øje med hvor jeg var og følge mig uden at jeg bad om det. Hun har også perioder hvor hørelsen er dårlig, men generelt har hun en meget godt indkald.....jeg holder det også ved lige ved jævnligt at have rigitig gode godbidder med på tur som hun får ved indkald. Jeg kalder hende jævnligt ind uden at hun skal have snor på så hun forbinder ikke indkaldet med at hun skal hjem og prøver aldrig at undvige snoren som hun er vant til at jeg tager af og på flere gange under turen (i forbindelse med at vi passerer trafikerede steder feks);
Held og lykke

24-01-2013, 17:48

Hej Hanne

Mange tak for dit indlæg omkring indkald det, vil jeg straks gå i gang med. Jeg må finde nogle gode guffer, for tror at han måske er lidt træt af dem vi har. Selv om jeg prøver at skifte mellem dem.

Han får bare så hurtig dårlig mave, så synes det er svært at finde nogle gode nogen som han kan tåle. Men må prøve mig frem.

Kyllingepølser det lyder spændende, det kan være jeg ska prøve dem. Men hvad mener du med opvarmet? Hvor meget skal de varmes?

Ja se det er det som vi har gjort forkert da han var hvalp, han gik aldrig løs, for var simpelthen så bange for at han løb væk. Så han har altid været i snor. Men vidste ikke bedre da Ziggi er vores første hund.

25-01-2013, 09:59

Jeg bruger kyllingepølser fra netto eller rema1000. 10 kr for en pakke med 10 i. Kylling fordi det er mildt og ikke så fedt. Når du varmer mad op bliver smagen og duften meget kraftigere...bare lun dem.
Jeg skærer pølserne ud i små bidder.
Hvis der er en indhegnet hundeskov du kan tage til så kan du jo slippe ham der.... Hvis han ikke kan komme til skade behøver du ikke bekymre dig om at han ikke lige kommer når du kalder. Træn ikke indkald her til at begynde med, men giv ham liv til at få afløb for sin "løbe frit" lyst. Lad ham komme tilbageselv og beløn uden at han får snor på.

Træn indkaldet inde i stuen.... Senere i have... Og først til sidst fremmede steder.

25-01-2013, 12:21

Super Hanne tak for det tip, dem vil jeg da prøve at købe på mandag.

Der var også en som bor samme sted som mig, som sagde at jeg kunne bruge kødboller? Er det godt, eller er kyllingepølser bedre?

Jeg ska há det bedste, for nu skal han/jeg lære det.. he he..

Okay det vil jeg prøve, han kommer når jeg kalder indenfor, så skal nok starte med haven.

26-01-2013, 11:03

ang godbider, så her hjemme, er ostbider, eller blodpølse et hit, blodpøsen, skær jeg i skiver og tøre i ovnen, til de er lidt hårde. for så et skære i små bider, osten skær jeg også bare i små tern. begge dele kan fryses, og deles i små potioner, så er det lige til at ta frem og ha med.

26-01-2013, 12:17

Du skal ikke kastere ham, du skal bare opdrage ham på en anden måde. Når han humper en anden hund, så skal du flytte ham uden at sige noget, og så sørg for når du går tur med ham, at lade ham hilse på hunde, og så gå inden han begynder at humpe den anden hund. Han har bare en vane han skal af med, hvis det ikke virer skal du nok til at vise ham hvem der bestemmer, for ellers har han INTET respekt, hvis det ikke virker

26-01-2013, 18:14

Eva tak for tippet med godbidder, det lyder spændende.

Ja Nicoline er han er blevt kastreret. Men ellers tak.

Beaglepack. Jeg ved hvordan du har det med kasterer hanhunde. Jeg var også meget i tvivl kan jeg godt love dig for. Jeg ville også helst have at han var indtakt. Men så kunne han bare ikke være sammen med andre hunde. Og det synes jeg er synd.

Jeg ved godt med opdragelse, men han var så stresset hele tiden.

Han er min første hund, og vil ham kun det aller bedste. Alle rådede mig til at at få ham kasteret så han kunne få ro på.

Ikke at det gør noget nu, men jeg ville have haft hørt om din mening inden at jeg gjorde det, men jeg kunne ikke sende noget herinde.

Vil forresten lige sige dig 1000 tak for hjælpen med hans mad, nu har han haft god mave i næsten 3 uger, så er bare så glad for det.

Men det andet skal jeg lige vænne mig til...