Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 20-01-2013, 20:24

Drægtig tæve og stor hvalp..

Hej Alle sammen

Så har jeg brug for jeres erfaring igen igen..:-);
Min tæve Indie er drægtig og skal føde om en lille mdr, vi beholde en tævehvalp fra sidst hun fik hvalpe Maggie, for ca 10 mdr siden, og så er jeg i tvivl om jeg skal have hende/maggie hjemme når min store pige indie skal føde eller skal hun have lov at være med så meget som Indie min stor pige gir lov til.. Hvad er jeres erfaring...

Mange hilsner Heidi

Skriv et svar til indlægget23-01-2013, 06:33

Tillykke med de kommende hvalpe
Jeg kan ikke helt forstå hvad du er bange for?
Hvalpen på 10 måneder er vel ikke "hvalp" mere. Den er en selvstændig hund og hvis moren og dens hvalp har et normalt forhold vil der ikke opstå nogen problemer, da tæven ( moren) nok skal sige fra og til.
Selvfølgelig skal hvalpen ikke være i rummet hos tæven når den føder og i timerne efter, men når hun er kommet sig efter fødselen tror jeg sagtens hun kan styre sin ældre hvalp, hvis deres forhold er normalt. Det vil sige at hun (mor) er den der er "lederen" i flokken.
Se hvordan det går men lad være med at blande dig, kun hvis du fornemmer at hvalpen ikke respekterer at tæven siger fra. Jeg tror heller ikke jeg vil lade hvalpen være hos mor og hvalpe om natten og i alene hjemme situationer, før du er helt sikker på deres adfærd.
Det vil være synd hvis hvalpen blev udelukket fra alt det sjove det er ved et hvalpekuld og den vil give de små mange sjove legetimer og skåne moren for en del.
Jeg har altid haft flere tæver, dog ikke mor og hvalp, men de har altid deltaget i hvalpeholdet når mor-tæven gav lov. Første gang gik der et par uger inden den anden tæve fik lov at gå i kassen, men anden gang gik der kun et par dage og de fik også lige en tår mælk hos den anden tæve, som selv havde haft hvalpe engang.
Håber du kan bruge mit råd til noget
/Susanne

23-01-2013, 18:24

Tillykke med de kommende små.

Jeg tror ikke det bliver et problem når I bare sørger for at moderen får fred de første dage så hun er frisk igen og hun har knyttet sig til de små, nogen tæver er meget ømme over deres hvalpe andre tager det lidt lettere, som hos mennesker.
Her er en af mine tæver, hun holder øje med den store hvalp, hvis den blev lidt for ivrig knurrede hun.
Senere tror jeg moderen nød at der var en babysitter.

14-02-2013, 13:01

Tusinde tak for jeres svar, Indie født i fred og fordrageligehed... :-) Her et par dage efter må maggie den yngste hund gerne snuse til de små og få to ben i kassen, men så er det også fint, synes indiemor, så de finder helt selv ud af det... :-) Skønt når det man bekymrede sig for ikke var noget alligevel... :-)

14-02-2013, 16:34

åhh så sød <3

Stort tillykke- godt at alt er gået godt