Indlæg: 6

Oprettet af | Oprettet: 18-01-2013, 09:38

jessie er i løbe tid og skal have sit tredie og sidste kuld eller ???

Jessie er 6 år til sommer. hun har fået 7 stærke hvalpe fordelt på 2 kuld. en hvalp, den eneste han hun har fået, var desværre ikke levedygtig. han kom i 2. kuld. nu er hun i løbetid igen og vi leder efter en lavbenet han, med lang hale og brune farver, sund og rask på sjælland som hun kan parres med...kender du en ???...

hvad syntes I passer det med at en tæve ikke skal have flere hvalpe når den er over 6 år...hun er sund, rask og aktiv...har aldrig haft sygdomme eller skavanker...skal jeg se i æl´jnene at dette bliver det sidste kuld???

Skriv et svar til indlægget18-01-2013, 20:53

Man kan anoncere efter en hanhund, der kan man skrive hvad man ønsker, det vil nok være en god ide, hvis man beskriver den hund man ønsker parret, måske et billede.

21-01-2013, 10:21

Det er jo hårdt for hunhunden af få hvalpe både inden de kommer til verden og ikke mindst efter, og jo ældre hunden er, jo hårdere er det for den at komme sig. Men det er svært at sætte en bestemt alder på, hvornår den er for gammel. Men en hund på 6-7 år kan sagtens få et kuld, så længe der går lang tid imellem kuldene, så hun er helt frisk.

Hundehilsner fra Naya & Bøllerne fra dyredillen.dk

23-01-2013, 06:17

Jeg ka sagtens forstå du har lyst til at få hvalpe, men man skal altid overveje om hele projektet udelukkende er for din skyld.
Hvis du spurgte hunden tror jeg helst der vil være fri. Især når den er fyldt 6 år, den er trods alt en ældre hund omregnet til menneske år er den jo over 40.
Det at du heller ikke har fundet en hanhund og hun er i løbetid nu kan det blive nogle "hovsa" hvalpe. I har ikke tid til at lære hanhunden at kende og måske passer deres temperement slet ikke sammen.
Så mit simple råd er: nyd din hund og tænk tilbage på de kuld du har haft. Og ja det er skønt at have hvalpe, men også et kæmpe arbejde især at finde gode og ansvarlige hjem til dem

28-03-2013, 12:10

Jessie er drægtig med sit tredie kuld og trives godt. Vi venter med spænding på hun snart føder..hun har termin på lørdag...hun er blevet skannet og der skulle være 5! hvalpe...Det er en stor portion syntes jeg. jeg ønsker virkeligt snart de komme ud.

08-05-2013, 09:17

Jessie fik 4 flotte store drenge. Sjovt for de to andre kuld var KUN tæver!....Det går fint...MEn det er SIDSTE gang. Hun klarer det meget fint..og viser ingen mén, men vi mennesker syntes det faktisk er lidt hårdt efter vores store piger er mindre hjemme end tidligere....det kommer ofte og lege med hvalpene...men det daglige arbejde står på min mand og jeg...OG DET! kan mærkes. Vi nyder tiden med de små pus, men vi vil kun have hvalpe i den "den gode tid" , altså forår/sommer og så skal det passe med at hun skal springe en løbetid over...så løbet tiden og hun bliver for gammel.

08-05-2013, 12:10

Hej Anette.
Tillykke med de fire drenge, super det hele gik godt også for deres mor. Det er hårdt men dejligt at få hvalpe, og de mindst 8 uger i har dem alle boende hos jer.
Lad mor og hvalpe få 3 uger i fred, før i inviterer købere på hvalpebesøg, så er hvalpene også i haven meget af dagen på denne årstid. Selv har vi også altid haft forårshvalpe, det letter også jeres arbejde med dem, og gør det nemmere at få dem solgt, når de ny familier kan overtage dem i forbindelse med en planlagt sommerferie.
Forårshvalpe er også lettere at lære renlighed, for køberne. Mine havde vi tilvænnet halsbånd, snor, og små gå-ture udenfor matriklen, så de faktisk kunne nøjes med en avis hos købere i alenehjemme- og nattetid. I august kunne så alle hvalpene starte på hvalpetræning, hvor vi sammen med et af kuldene gik med deres søster som vi havde beholdt.
Held og lykke fremover, måske skulle i overveje at beholde en af drengene, nu det er jeres tæves sidste kuld. Det er en stor oplevelse at have mor-barn sammen.