Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 15-01-2013, 18:00

Hunden og dens mad

Hej.

Jeg har et spørgsmål angående jeres hunde og dens mad.
Jeg har tit oplevet at dem jeg besøger, har hunde som er rimelig mad gale, dvs. hvis jeg ved et uheld får min fod eller lign. for tæt på deres madskål, så begynder de at knurre, det skal lige siges at det gør de som reelt også over for deres ejere.

Jeg mener da, at som hundens ejer kan tillade sig at fjerne madskålen, selvom hunden spiser uden at hunden knurre og snapper, eller er det bare mig?

Min hund gør det ikke. og sommetider stikker jeg da lige hånden ned imens den spiser, bare for lige at se hvor jeg har hunden.

Kender i til nogen faktore som kan gøre en hund mad gal ?
Mener i ikke at man skal kunne fjerne maden fra hunden?

Skriv et svar til indlægget15-01-2013, 22:10

Det er noget jeg aldrig har tænkt over, eller trænet mine hunde til. Jeg har fodret dem, soigneret dem, udstillet dem, de var alle trygge ved mig, så hvis jeg en sjælden gang, har haft brug for at fjerne deres madskål, tage et tyggeben fra dem, eller rage andet ud af munden på dem, så gjorde jeg det bare, det var ikke noget problem. Nok fordi de var trygge ved mig, selvfølgelig også ved min mand og søn, der også deltog i pasningen. De respekterede os alle 3. Det samme gælder hende vi har tilbage.
Men jeg er da ikke sikker på de havde fundet sig i at andre, tog deres madskål. Og de fandt sig slet ikke i at een af de andre hunde nærmede sig deres mad, så kunne der hurtig være opstået slagsmål.
Så vi overvågede altid dem alle 5 imens de spiste.

"Som venner vi dele, jeg æder det hele," er i hvert fald Beaglers motto

16-01-2013, 09:26

Helt enig. Jeg kan heller ikke se noget fornuftigt i at tage maden fra en hund. Jeg tror faktisk, det netop kan få den konsekvens, at hunden bliver utryg og derefter knurrer af sin ejer eller gæster, hvis de nærmere sig hunden imens den spiser.

16-01-2013, 13:31

jeg er enig i at man ikke skal ta sin hunds mad, bare for at ta den.

men da min var 4 mdr, skulle min datter give ham mad, og da hun sætter maden ned knurre han ad hende, og det synes jeg ikke er ok, så jeg tog maden fra ham igen, bad ham et sit og bliv, også lod min datter som om hun spiste lidt af maden, inden han fik den igen, og der efter fik et versko, dagene efter lod jeg alle mine 3 unger gentage dette, og vi har aldrig haft problemmer siden.

vi har ham også i soffaen, hvor han ligger med tygben mm, og her er det , for mig, vigtigt at han ikke vagter, eller ser os som en trussel.

synes også det er vigtigt at han ikke vagter sin mad, eller ben, når vi har gæster, især dem med små børn, en 3 årig, er nu engang en 3 årig, og en hund en hund.

men hunden skal se os som en tilgang til mad, leg , oplevelser osv. ikke en trussel.