Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 14-01-2013, 10:59

Må man det ?

Hello hundefolk.

Jeg er ved længere ture afhænging af en handicapvogn,har sån en 3hjulet el-racer.
Jeg nyder nu osse på de gode dag(dem der flest af) lange gåture med mine hunde,Rikke min pudel/gårdhunde blanding har ingen problemer med at gå disse ture eller løbe ved siden af vognen,hun elsker det.
den anden hund(plejebarnet) GuGu(chihuahua.blanding) er ikke til de lange gåture,så jeg anskaffede mig sån en hundeklapvogn så kan han komme i den når de små ben ikke kan mere..jeg meget glad for den hundeklapvogn,for udover at jeg kan sætte den bette i og gå videre så den osse en slags støtte..så det et godt køb ingen tvivl om det.
men hvad må man med sine hunde sidende i sån en hundeklapvogn? tit handler jeg i bilka(uden hunde self) og har rigtig mange gange set og hilst på små "taskehunde" der med deres ejere inde og handle,jeg syns det iorden når hunden sidder i taske,men er der lovligt? for spørg man i kunndeservice i bilka er svaret ingen hunde uanset om den i taske,men nu jeg flere gange set folk med hund i taske stå i kundeservice for hjælp,medarbejderen har hilst på hunden,og ejer er gået ind og handle bagefter med hunden i tasken..nu er det så jeg tænker at jeg kan ha mine hunde med ind,hvis de sidder i hundeklapvognen? den kan lukkes helt så ik hunde kan hoppe ud eller fx sætte snuden på ting og sager,for ville da være perfekt for mig jeg ikke ska gå hjem med hunde for derefter at gå igen,(kan som regl ikke en gåtur mere efter lange ture med hundene) må man det?
osse omkring offentlig transport,har du barnevogn med betaler du ikke for barnevognen kun dig selv,må jeg ha hundene med i hundklapvognen i bus/tog og de køre gratis lisom barnevogne? har man hund i taske mener jeg hunden kommer med bus/tog gratis...spørg man dsb er svaret nej,men jeg har lidt på fornemmelsen det sagt fordi så var jeg jo nød til at betale en voksen + 2 børnebilletter og det var selvom hundene slet ikke var ude af vognen..

nogen der ved noget om så noget her

Mvh Sally Jeanette

Skriv et svar til indlægget14-01-2013, 12:51

Lille GuGu

14-01-2013, 16:47

Så vidt jeg ved, er det den enkelte butik, der fastsætter reglerne for om hunde må medtages eller ej, og i de fleste fødevarebutikker er hunde uønskede på grund af en eventuel smittefare, og chancen for at fødevarestyrelsen skulle komme uanmeldt og butikken fik en påtale, uha ! At så nogle ansatte ser igennem finge med, at folk går ind med deres hunde i taske er en anden sag, men er der skilt, der siger nej til hund, må man vel også respektere det.

Nu ved jeg ikke, hvor meget sådan en hundeklapvogn fylder, men det er sådan, at man kun må medtage én hund pr. person i bus og tog, så bare det, at du skal ha' to med, bli'r problematisk - skal hunden rejse gratis, skal den kunne sidde i en taske, ellers er det en børnebillet. Og det ved jeg, da jeg selv bruger offentlig transport og fået en påtale for at ha' to hunde med (godt nok længe siden, men det var en øjenåbner til at sætte sig ind i reglementet !)