Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 09-01-2013, 13:52

Petit Basset Griffon Vendeen

Hej,

Jeg er fadet for racen Petit Basset Griffon Vendeen, og håber snart at anskaffe mig en. Dog hører jeg at de er meget gøende. Er der nogen der har de erfaringer?
Jeg har ikke noget imod at en hund har lyd, men hvis det gør rigtigt meget, og hyler, vil det påvirke min beslutning.
Jeg hører meget gerne om jeres erfaringer med racen :-);

Mvh Susi

Skriv et svar til indlægget09-01-2013, 15:40

Jeg har haft 3 basset griffon'er, og oplevede dem ikke som meget gøende, den sidste gøede kun fordi hyrdehundene, jeg havde samtidig, gjorde det.

Som der er skrevet, er racen med i hound-familien og skal jo ha' lyd på til jagten. Og jeg synes de har en flot, god og dyb lyd i modsætning til andre hunde i den størrelse, der er mere skingre.

For mig har det været en dejlig behagelig hund, der var livlig, men også hvilede i sig selv, og ikke afhængig af, der hele tiden skete noget.
Med ejers tålmodighed kan den godt lære lydighed, rally og aglity, men det bedste er at gå spor, så bli'r den aktiveret med det, den er skabt til, er jeg ret sikker på, den ikke gø'er umotiveret.

Racen skal trimmes, og bli'r den det regelmæssigt er der meget lidt fæld - desværre er der ikke så mange hundefrisører, der har forstand på at trimme korrekt, men man kan selv lære at pleje pelsen af opdrætter...

09-01-2013, 20:01

Hej,

Tak for jeres svar, rart at høre fra nogen, som rent fakisk har oplevet racen (eller lign ;-) ) Jeg har selv kun erfaringer med Schæferhunde, så ingen hounds - endnu.
Aktivering af hund er ikke noget problem for os, så jeg er glad for at høre at I ikke oplever PBJV´en som konstant gøende, og at aktivering kan være årsagen til rygtet jeg hører.

Tak skal I have :-)