Indlæg: 8

Oprettet af | Oprettet: 05-01-2013, 16:48

Hvor meget skal der til

Hey.
søger lige lidt hjælp.

Min hund er i løbe tid, ca på 10 dag.
her de sidste par dage når vi var ude og gå. var han hunde ikke rigtig noget for hende.
Men idag skete der godt nok en del ting, og alle han hunde fik lov til at hoppe på hende.
Hun var ikke i snor, og kom ikke tilbage da jeg kaldte. der er så en han hund der hopper på hende, og det tager mig ca 10 sek at komme hen til dem og skille dem ad.
Kunne ikke rigtig se om han var oppe i hende og der var gang i den. Prøvet at se om der løb noget ud af hende. Men kunne dog kun se lidt blod.
Nu er mit spørgsmål så. hvor meget skal der til før der sker noget?
skal jeg have fat i en fortydelse pille?

Skriv et svar til indlægget05-01-2013, 17:26

Når du har styr på hvor mange dage, din tæve har været i løbetid, ved du vel også, hun ikke skal slippes løs med risiko for hanhunde i nærheden ?

Spørg din dyrlæge på mandag, hvad du skal gøre - der er ikke noget der hedder fortrydelsespille til hunde...

05-01-2013, 17:43

Fra ca. midten af løbetiden, kan tæven gøres drægtig. Det var meget vovet og forkert af dig at lufte din tæve uden snor, det bør man iøvrigt slet ikke gøre i alle 3 uger. Det er synd og stressende for både tæven og hanhunden, uanset hun er i de uger, hvor hun kan blive drægtig eller ej.
Hanhunden er villig i alle disse uger, men tæven er ikke villig den første uge, så hun skal bruge "magt" til at afvise hannen.

Om hun nu er drægtig, det vil vise sig senere, hvis du ikke hurtigt søger dyrlægen for råd og vejledning.
Jeg vil heller ikke undlade at fortælle dig, at man ALDRIG må skille hundene ad, når først de hænger sammen. Det kan skade begge hundes kønsorganer.

Jeg vil anbefale dig at holde din tæve i snor, eller i en forsvarligt indhegnet have resten af hendes løbetid. Du kan mindske "duften" af hendes løbetid, ved at give hende x-antal klofyl tabletter, hver dag i løbetiden, iforhold til hendes vægt. Men det forhindrer hende ikke i at blive drægtig. Det er kun en hjælp til at lufteturene gøres mindre besværlige.

05-01-2013, 17:49

Det kan gå lynhurtigt, så giver Tina ret i at det nok er god idé at søge dyrlæge på mandag.

Når det er sagt må jeg altså sige, at det er usædvanligt dumt og totalt uansvarligt af dig, at lade din løbske tæve løbe løst rundt.
Det er da logik at hun ikke kommer tilbage til dig når du kalder på hende - hun er da lige så villig som hanhundene - på 10. dagen er hun jo højløbsk.

Tror du måske skal sætte dig godt og grundigt ind i en hunds løbetid.

05-01-2013, 18:27

tak tina og aase.
pia ikke fordi jeg søger en der skal fortælle mig hvad der er dumt og totalt uansvarligt.

så 10 sek er faktisk nok?

Aase du skriver
Jeg vil heller ikke undlade at fortælle dig, at man ALDRIG må skille hundene ad, når først de hænger sammen. Det kan skade begge hundes kønsorganer

var ikke fordi de sad "fast" det var bare et lille skub til han hunden også var han af hende igen.

skal de hænge sammen før der kan ske noget?
eller vil det være nok hvis han bare er oppe i hende. som fx med os mennesker?

05-01-2013, 18:46

Jamen Pia har jo ret ! Dumt og uansvarligt - ja, og 10 sek. kan være nok....

Jeg så faktisk dit spørgsmål som: "kom lige op af stolene jer på Gipote" (og en joke) - det er de færreste, som har styr på løbetidsdagene, der lader deres hunde løbe løs - dem der gør det, ved som regel ikke, om tæven er i løbetid, og hvor langt henne hun er - såååhhh - men Aase må forklare om at "sidde fast"...

05-01-2013, 18:57

Oki tak tina.

det med at side fast er at. tror nok det er hun hunden som gør noget med skeden så den strammer rundt om penis på han hunden, så han ikke kan komme af hende igen. før hun hunden giver "slip" kan blive til noget af et "show" og kan tag en del tid før hun giver slip igen...

Men ja mig som har dummet mig. har altid trode det var det der skulle til før der kunne ske noget..

06-01-2013, 09:56

Du kan så håbe på de kun har været igang med "forspillet", men tag alligevel en konsultation hos dyrlægen, med din tæve, så du også kan få råd og vejledning om hundes "sexliv", og pas så godt på din tæve i fremtiden. Overvej at lade tæven sterillisere, så er problemet løst for evigt.

06-01-2013, 16:55

Hej Jan

Iler lige med et svar. Jeg er forhenværende opdrætter, og vil med sikkerhed "næsten" sige at din tæve ikke er blevet parret. For det første er 10 sek. dog ikke nok, og slet ikke for uerfarende hunde. Erfarende hanner og tæver der er vant til at parre, kan gøre det på få minutter, så de hænger sammmen. At hænge sammen vil sige, at hannen har en svulmeorgan bagerst på penis som svuilmer op, når han har fået udløsning, og gør at han dermed hænger sammen med tæven i 20 - 25 min, i nogle tilfælde kan de hænge sammen i op til 1 time eller mere. Hvorfor de hænger sammen er der ingen der har et spicifik svar på, men man mener at det er for at hannen sikrer sig at det er ham der bliver far til hvalpene, da tævne sagtens kan lade sig parre igen nogle få timer senere med en anden han. Tæven kan dog godt blive befrugtet uden at de hænger sammen, men der skal man gerne kunne se at hannen udføre en parring, med en udløsning, det er nok kun erfarende opdrættere der er vant til at se hunde, der kan se det. Jeg kan se på mine hanner når dette sker, og som regel hænger hannen helt oppe på ryggen af tæven med bagbenen hen af siden, mens han har hoppenede bevægelser, inden han bliver stille og glider ned fra tæven, krængewr bagbenet hen over ryggen, så de står bag mod bag.
- og så er det en almen misforståelse at hanner vil parre tæven i alle de 3 uger hun er i løb. Hannen vil først parre tæven når hun er klar, og det sker som regel for førstegangs tæver, når de er omkring 13 dage henne i løbetiden, og for tæver der har haft hvalpe før fra ca. 10 dage henne i løbetiden. De første 12 - 13 dage er modnings perioden, hvor æggen løsnes fra æggestokkene og vandrer ned i livmoren, og den sidste uge er parrings perioden, hvor tæven stiller sig an for hanne, ved at hun vender bagparten til ham og lægger halen langs siden, så han kan komme til.
Mange erfaren hanner og især ældre, bl.a. min han på snart 11 år, som lige er blvet far til 8 hvalpe, vil ikke parrer før end tæven er 100% klar, de gider ikke bruge mere enegi end højst nødvendig, hvor yngre hanner kan være lidt mere ivrige og begynde at ville parre et par dage før. Det er normalt at opdrættere der skal til udlandet og parre, benytter erfarne hanner til at lugte til tæven, for at tjekke om tæven er klar.