Indlæg: 13

Oprettet af | Oprettet: 24-12-2012, 12:45

Hvalp uden tænder (endnu)?

Vi hentede vores lille blandingshan igår. Han er 8 uger og en blanding mellem bichon frise og tibetansk spaniel.
Det der bekymrer os meget er, at han simpelthen ikke har fået sine tænder endnu??
Det vælger opdrætter så først at fortælle os når vi kommer hjem med ham.
Hun skriver at dyrlægen der har tjekket hvalpene mener at de nok skal komme. Derfor er der heller ingen bemærkninger skrevet i hvalpens sundhedsbog.

Vi har søgt og søgt på nettet. Alt hvad jeg kan læse mig frem til at hvalpen får sine tænder i 3-4 uge?? Da vores lille hvalp jo ingen tænder har er det virkelig også meget svært for ham at spise…

Vi er lige pt et par meget forvirrede og bekymrede nye hvalpeejere og vi har så ondt af den lille :-(

Nogen der har oplevet noget lignende??

Skriv et svar til indlægget24-12-2012, 15:26

Han tisser ikke selv, han har ingen tænder endnu, Er du sikker på han er 8 uger gammel ?

24-12-2012, 20:01

Jamen opdrætter har sagt, at han har spist helt uden besvær hos hende. Ligesom sine andre søskende.

Jeg synes også selv det er urimeligt ikke at informere om sådan noget før. For vel og mærket er han dn skønneste lille hvalp, men at er ikke sikker på jeg/vi er de rette til at være der for hvalpen med så store problemer.

Vi håber jo selvfølgelig de kommer, det siger opdrætter jo at de gør... Men det virker så mærkeligt det hele :-(

Han er begyndt at tisse og lave bumbum nu, uden problem. Og ja ifølge kontrakten, så er den lille 8 uger. I kontrakten står der dog intet om mangler osv.

Begge parter har blot underskrevet og bekræftet købet af hvalpen. Jeg har dog læst mig frem til, at ifølge købeloven, så har jeg krav på at kunne tilbage levere hvalpen, hvis manglen er meget omfattende. Hvilket ingen tænder efter min mening er.

Desværre er det jo helligdag de næste mange dage, så lægebesøg bliver det nok ikke lige til...

24-12-2012, 23:56

det lyder meget mærkeligt tror simpelthen den hvalp er for ung....er der slet ingen tegn på tænder er på vej? alle mine hvalpe har påbegyndt tænder når de er 4-5 uger alle tænder er der fint når de er klar til nye hjem 8 uger gamle.....

25-12-2012, 09:30

Tak for svarerne.

Jeg tror måske også det vil være det klogeste at gøre. Efter alt overbevisning er han 8 uger. Han går ihvertfald fint og her efter et par dage leger han og har været lidt ude og gå ca 20 Meter i snor og sådan.

Men som I også nævner, så er det ret alvorligt ingen tænder at have. Og man ved jo aldrig hvilke følger det kommer til at have i fremtiden.

Jeg tvivler dog bare på, at opdrætter ønsker hvalpen retur... Tror ihvertfald ikke hun vil give mig mine penge igen... Og det er også træls at have betalt penge for noget, som ikke er som forventet.

25-12-2012, 11:40

Hvis dyrlægen ved sundhedstjekket har sagt at tænderne nok skal komme frem senere, forstår jeg ikke opdrætter ikke har krævet at det stod i sundhedsattesten.

Jeg forstår heller ikke dyrlægen ikke har på attesten den evt. fejl.

Det er jo en fejl, de ikke er brudt ud, men da du er gjort bekendt med denne fejl, ved købet/overtagelsen, kan du evt. ikke returnere hvalpen p.t. Kun hvis de slet ikke bryder frem i nær fremtid.

Du kan henvende/ringe til den (opdrætters) dyrlæge, og tale med vedkommende om problemet, før du henvender dig til egen dyrlæge. Det vil være gratis.

Så vil du blive klogere på evt. problemer det kan give. Spise kan hvalpen nu sagtens, enten vådkost eller tørkost, du har findelt eller opblødt i vand.

25-12-2012, 12:22

Vi får først at vide at tænderne slet ikke er der, da vi kommer hjem med hvalpen... Så vil bestemt mene at opdrætter ikke har informeret korrekt.

Jeg må forsøge at ringe til opdrætters dyrlæge for at høre grunden til der ingen bemærkninger er i sundhedsbogen. Alt andet lige burde det da stå på siden med bemærkninger til tænder og bid.

Jeg har ligeledes skrevet til opdrætter, men som forventer har hun ikke svaret (endnu), men nu må jeg se hvad jeg finder ud af.

Synes det er så uacceptabelt ikke at informere om hvalpens tænder dengang jeg kontaktede opdrætter... Forstår det på ingen måde...

25-12-2012, 16:52

Det lyder somom du ikke har besøgt hvalpen i dens tid hos opdrætter, men har nøjes med at kontakte hende. Er hvalpen ikke opdættet i Danmark, men indført fra udlandet ?

25-12-2012, 17:05

Nej, jeg var ikke oppe og se ham inden jeg skulle have ham. Men fik sendt videoer med ham og hans søskende. Ligeledes fik jeg sendt billeder af første dyrlæge besøg osv.

Så har fulgt lidt med :) Men har lige været henne og aflevere ham hos opdrætter igen. Hun tog imod ham uden nogen form for negativitet og understregede da også, at hun lige ville hive fat i dyrlægen endnu engang.

Han er ikke indført fra udlandet, så mor og søskende da jeg hentede ham. Super dejlige hvalpe alle sammen.. Så det er med skår i hjertet jeg nu drager hjem uden "min" dejlige hvalp :(

26-12-2012, 12:29

Det har du selvfølgelig re i Ina. At tænderne bruges til andet end at tygge føden. Især er vist de store hjørnetænder vigtige for en hund.
Jeg kan forstå opdrætteren sådan set et Okay, evt. vildledt af sin dyrlæge, hvis ikke denne kan garantere at tænderne vil komme frem. Hxn må kunne vurdere det. Selv har jeg aldrig hørt om en hund der var født uden tænder. Men flere gange hørt om hunde der får trukket de fleste eller alle tænder ud grundet paradentose. De har så skullet leve af blød kost. Hvilket ikke var et problem.

Hvalpen ser elelrs rigtig sød og fin ud, jeg håber ikke den skal aflives.

26-12-2012, 12:30

ret, skulle der stå.