Indlæg: 2

Oprettet af | Oprettet: 05-12-2012, 20:32

Er det en dansk svensk gårdhund, eller?

Vi købte lille Uffe tilbage i august. Hans mor er en dansk svensk gårdhund, mens der var tvivl om faderens race. Dyrlægen har fortalt os, at han skulle være dansk svensk, men vi synes, at det ligner, at han også kunne indeholde en anden race, uden dog at vide hvilken.

Jeg er langt fra hundeekspert, men tænker, at han ligner lidt a la Manchester terrier. Er det realistisk at blive besteget af en manchester på en gård på Vestsjælland?

Håber en af jer kan hjælpe mig.

Hilsen Klaus

Skriv et svar til indlægget07-12-2012, 18:03

Nej, det er nok ikke reallistisk, at jeres hvalps mor er blevet besteget af en Manchester terrier på en gård på Vestsjælland, da der er så uendeligt få af den race i DK (i 2010 var der i alt 4 !), men man kan selvfølgelig aldrig vide :);

Som Beaglepack skriver, ta'r det tid før hunden vokser til og kan ordentligt vurderes - hvis I vil, kan I kigge på denne hjemmeside som omhandler dansk-svensk-gårdhund og standarden for, hvordan den forventes at se ud : http://www.dansk-svensk-gaardhund.dk/index.php?side=OmRacen

Dyrlæger er ikke "uddannet" i racer og ved ikke meget om dem, med mindre det er nogen de selv har haft eller kender til fra deres kunder, så hvad det angår, kan man li'så godt spørge ens nabo !