Indlæg: 9

Oprettet af | Oprettet: 03-12-2012, 17:39

Vores hund vil ikke falde til ro

Hej allesammen.

Vi er ejerne af en skøn hanhunde-blanding, En schæferhund - siberian husky, på 7 måneder.

Mit spørgsmål lyder på: Hvad vi kan gøre for han kan blive træt og sove natten igennem, uden han skal vandre rundt og vække os alle flere gange om natten, (ikke fordi han skal ud og lave noget, han vil bare ud og lege). For der er konstant gang i ham, Vi går til træning med ham 1 gang om ugen (træner også med ham herhjemme), og vi går dagligt omkring 1 til 1½ time om dagen med ham, hvor han også får snakket med nogle andre hund på turen.
Og stadig kan/vil han ikke sove ordenligt igennem om natten.

På forhånd tak

Skriv et svar til indlægget04-12-2012, 13:00

Kunne bestemt være en god idé.

I dag var han ved vores dyrelæge, for han skulle have hans ung-hunde-tjek.
Der sagde vores dyrelæge at hun ville råde os til og få ham kastreret. Da jeg så sagde der også er scæhferhund i ham, sagde hun det intet problem var i det. Måtte lige minde hende om at det er en "utryg" hunde-race, og oven i det også husky.
Men hun holdte på at det kun ville være for hans eget bedste.

På det område er vi i syvende sind. Da han som sagt er en blandet race.

Hvad ville i mene om kastration af vores hund ?, ( vi skal ikke bruge ham som avl's hund. Kun som familiehund )

04-12-2012, 13:39

Hvad med i første omgang at prøve den medicinske kastration, så får i et godt fingerpeg henad, hvordan det virker.

Og med hensyn til aktivering, så er det to meget aktive hunderacer i der har i ham, så der skal noget til. Næsearbejde er noget af det, der trætter hovedet mest, så hvis lader i ham selv søge en lidt sen aftensmad ud over et stort område, så kan det hjælpe lidt. Og ellers spil og hjerneudfordringer efter almindelig motion, det er det der skal til. Lær ham at udføre nogle tricks og gør dem sværere og sværere, så han skal bruge hovedet.

04-12-2012, 13:42

Man hører ofte, at dyrlæger anbefaler kastration som en mulig løsning på "problemer" med aktive hunde. Det virker på nogle, men ikke på alle. Den ene af vore egne hunde er kastereret, men det var han da vi fik ham som 1½ - årig. Han er stadig en meget aktiv hund.
Jeg synes jo det lyder som om I gør meget for at aktivere ham, jeg tror I kunne have glæde af at arbejde lidt med at lære hunden, hvornår man gør hvad. Det fungerer fint her med to hunde, og vi har gjort det på samme måde med deres forgængere.
Aktivitet: Det er noget, der foregår udendørs. Du skriver ikke hvilken hundetræning I går til, men næsearbejde, spor osv. vil nok være godt, og mon I kunne tænke jer at prøve agility? Da skal man lige vente til hunden er min. 1 år, men det er en sjov måde at træne hund på, den får brugt alle sine sanser incl. hjernen, og er dejligt træt bagefter.
Indendørs: Vi lader vores hunde have et par stykker legetøj, og ellers lege med hinanden som de har lyst. Vi sidder ikke inde i stuen og kaster bold el. lign. Lidt sofahygge mv, men ikke noget aktivt. Jeg tror ikke hundene har svært ved at finde ud af, at man ikke laver de samme ting alle steder.
Om natten - da sover man. Når hunden er 7 mdr. bør den kunne være i ro hele natten uden at skulle ud for at besørge. Så nu handler det om at lade den finde ud af, at man ikke render rundt om natten. Hvis den kommer hen og puffer med snuden, eller hvad den nu gør for at skabe kontakt, så ignorer den! Det er nok svært i starten, og det tager nok lidt tid da den jo har fået den dårlige vane. Vis den evt. hen på tæppet eller i kurven uden at snakke med den. Skæld ikke ud.
Det gælder om at vise den, at den ikke får noget ud af sine kontaktforsøg om natten, og den skal nok finde ud af det. Og nej, det er ikke synd for den - det er mere synd for jer, hvis I får ødelagt nattesøvnen.
God fornøjelse - jeg tror blandingen af de to racer kan være en dejlig hund!

04-12-2012, 13:54

Det med den medicinske kastration, har vi hørt og læst meget negativt om, da det er noget med den ikke har vært testet ordenligt.

Og med hensyn til aktivering, så har vi også prøvet en del af det du skriver. Det hjælper også lidt. meeeeeen han får hurtigt hans energi tilbage igen. :-) , vi må bare håbe det er en face han skal igennem :-) .

04-12-2012, 14:34

Jeg synes dyrlæger anbefaler kastration, for alle mulige "adfærdsproblemer", jeg "adlød" desværre selv den mulighed, da vi for mange år siden, havde problemer med vores første og eneste hanhund. Selvom jeg ikke troede på det hjalp, hvilket det heller ikke gjorde.
Han var angstbider, og vi var førstegangshundeejere, det var faktisk os der havde problemer.

Min mening er at kastation, kun hjælper mod hormonale problemer, f.eks. opleves det, når der er hunhunde i nabolaget der er i løbetid. Og det havde vores hanhund ingen specielle problemer ved.

Men een gevinst var der, ved at han blev kastreret. Vi fik een tæve, 3 kuld hvalpe, flere tæver, og har nu Bella vores Beagletæve nr. 7.
Gennem alle årene, er vi blevet en hel del mere "hundekloge" og mange gode hundeoplevelser rigere.

Jeg tror som de andre, at din hund, har brug for både en del motion, og opgaver, den skal lære og løse med sit hoved. Prøv at lære den at inde er man rolig,= ingen aktivitet, al aktivitet sker ude.
Det lærte vi vores hunde, da vi havde 5 i forskellig aldre.

Giv den en fast nat-soveplads, det er nemmest, hvis den ikke sover i samme værelse som jer.
Luk døren, så den ikke kan rende rundt i hele huset.
Det skal være et sted, hvor den føler sig tryg, ikke skraber på dør.
F.eks. der den opholder sig i alenehjemmetimerne.

04-12-2012, 15:38

Jeg synes heller ikke man kritikløst skal kastrere en ellers sund hund, og da slet ikke i den "hormonelle" alder - da må man ta' det seje træk indtil hunden er voksen, og det læser jeg også I er indstillet på.
Når han kun er 7 mdr. forstår han ikke alting endnu, og de vaner I har, skal først fæstne sig ved at gentage tingene/øvelserne igen og igen.

Men tænker også, om han kunne ha' det for varmt om natten ? Nogle polarhunde fungerer bedst udendørs og i sval temperatur - vi ved jo ikke, om det er husky-delen, der er mest fremtrædende hos jeres hund, og det kan nok heller ikke helt vurderes endnu, måske har I selv en fornemmelse af det ?

04-12-2012, 16:07

Vi kan kun sige rigtig mange tak for al jeres hjælp, det er bare rigtig skønt! :-);

Vi har på fornemmelsen at han er mest husky. Da han er meget selvstændig, har hovedet oppe i luften og hyler til tider, og det med der altid skal ske noget, selv om han lige er kommet fra træning af, hvor de andre hunde typisk er kørt trætte, og så er han heller ikke en kælepot i længere tid af gangen, som en schæferhund typisk er.

Og det med om natten at der bliver for varmt, tror vi ikke, da han ikke viser tegn på det. Det er bare ro han ikke kan finde, til at kunne sove igennem

Og det med kastation af ham, er vi meget imod. Men det kan vores dyrelæge ikke helt forstå, men så længe vi ikke er sikker på det område forbliver han ikke kastreret. Så må vi bare tage vores forholdsregler på det område, men sådan er det med alt her i livet :-)

04-12-2012, 20:53

Hvis han bliver godt aktiveret om dagen tror jeg det bare er en dårlig vane at han vækker jer om natten....det er jo også sjovere at lege hvis man kan få sine mennesker til det:);
Jeg har selv en aktiv hund på 14 mdr. Hun vil også til enhver tid prøve om hun ikke kan få lidt gang i sin kedelige mor når hun feks sidder og arbejder. Hun falder dog ret hurtigt til ro hvis jeg ignorer hende....i værste tilfælde har jeg sat hende i snor feks ved bordbenet til hun falder til ro...så forstår hun også lige nu er aktivitet uønsket. Jeg synes som andre har foreslået at I skal afskærme ham fra soveværelset...evt med børnegitter....hvis han vækker jeg konstant bliver I bare udmattet og risikerer at blive irriteret hvilket gør det endnu sværere at vænne ham af med det.