Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 02-12-2012, 10:56

Hvalp med meget dårlig mave!

Min lille Rajah på 14,5 uge har meget tynd mave! Hun har haft det et par gange, men denne gang, er det rigtig meget! Jeg vågnede i dag til små klatter i hele lejligheden! Hun er ikke 100 % renlig, men hun kan naturligvis ikke holde på det her! Jeg har ikke givet hende mad i dag, hun har fået en orme kur pille i går (fra dyrlægen efter check og vaccine for en uge siden). Hun har også fået noget "pasta" på tube, som en ven havde fået til sin lille hvalp!
Er det noget, der bare sker en gang i mellem, eller bør jeg være bekymret? Sidste gang fik hun torskerogn og ris, det hjalp! Nu vil jeg gå til dyrehandleren og se, om ikke de har skåne kost! Hun får også en lille jakke, så hun ikke fryser i sneen, kan det evt. også have noget med kulde at gøre??
Hun leger og er ikke syg på den måde, men piver en del, når hun er ved at lave stort (på mit gulv!!).

Det ødelægger meget renlighedstræningen....

Et andet spørgsmål handler om renlighed. Hvor længe, har I erfaringer med, at det tager? Det går meget op og ned, men vi har som regel et uheld om dagen!


Tak på forhånd for gode råd!

Skriv et svar til indlægget02-12-2012, 13:37

Har hun evt. spist sne, det kan nemlig godt give en gang tynd mave. Og det samme kan kulden, specielt hos en lille hvalp, den har slet ikke samme robusthed som en voksen, og hvalpepelsen isolerer heller ikke godt nok mod, at hvalpen bliver våd og kold.

Og ellers kog ris med lidt kylling godt og længe, det er rigtig god skånekost, bedre end det man kan købe efter min mening. Ingen tilsætning af nogen som helst ting......

02-12-2012, 14:11

Spørg dyrlægen, om det kan have noget med orm at gøre. Hun er nok ikke optimalt behandlet mod orm 3 x hos opdrætter, siden hun fik ormepille 14 uger gammel.

Du kan købe skånekost hos dyrlægen, både på dåse og som tørkost. Og så må hun ikke få andet mad samtidig.
Men meget gerne Zoolac eller Canicur pasta der er godt mod diaree`, og skal hun have en godbid, kan du købe canicur piller. Det er altid godt at have i huset.
Husk at lægge mærke til, hun får nok vand, så hun ikke dehydrerer.

Hvor hvalpe er renlige, er vist meget forskelligt. Mine hvalpe tog det ca. 3 uger, at lære at være alene hjemme, og renlige.

Kun om natten og i alenehjemmetiden, kneb det. Problemet løste jeg ved at lægge en avis, som hunde gerne besørger på.
Ca. 4-5 mdr. gamle var de renlige, og avisen tør. Så var "ble-tiden" overstået.

03-12-2012, 13:04

Et godt middel mod dårlig mave er HUSK, kan købes på appoteket.
Jeg bruger det altid til mine hunde og det plejer at hjælpe.