Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 27-11-2012, 09:45

Ny hvalp

Hej alle
Jeg er en pige på 18, og jeg ønsker mig inderligt en hundehvalp.
Jeg bor stadig hjemme hos mine forældre og vi har allerede en hund. Problemet med ham er at han er lidt "speciel" lad mig sige det sådan. Han kan være meget dominerende, overfor mig vel at mærke. Han gider mig ikke rigtigt med mindre jeg har mad eller holder hundesnoren i hånden.
Jeg vil som sagt rigtig gerne have en hundehvalp som jeg har mulighed for at opdrage og træne og få et rigtig godt bånd med.
Men mine forældre vil ikke have en hund mere.
Deres argumenter er ting som
Det bliver besværligt med ferie.
- Til det har jeg forklaret at jeg har massere af venner, som har hund, og gerne vil passe hvis det bliver nødvendigt.
Jeg er ikke ansvarsbevidst nok (at vi, min bror og jeg, ikke går med den hund vi har i forevejen);
- Derfor er jeg begyndt at vise at jeg gerne vil gå med ham både morgen og aften.

Jeg tror nogle af deres andre argumenter kan være ting som at det er dyrt, men jeg har sagt at jeg gerne vil hjælpe med betaling (jeg har et studiejob).

Jeg vil bare høre om I har nogle gode råd til hvordan jeg kan overtale dem, og få dem til at indse at jeg godt kan klare ansvaret for en lille ny hund.

~ Maria

Skriv et svar til indlægget28-11-2012, 15:31

Jeg kan godt se hvad du mener med at det kan være dyrt at have hund, det er jeg udmærket klar over(:
Jeg har taget højde for det hele, og som jeg siger arbejder jeg ved siden af min skole, og er klar til at betale alle regninger hvis det er det mine forældre kræver.

Og selvfølgelig har du ret i at det at have hund er mere end blot at gå tur med den. Jeg er godt klar over at der også er andre ting, som træning, pelspleje og leje tid. Alt det der, har jeg styr på. Vi har som sagt allerede en hund, hvor det er mig der træner ham, plejer hans pels (når jeg får ellers får lov af ham). Og jeg er forberedt på at stå op om natten, tidlig morgen hvis den lille nye skulle ud, træne renlighed, træne lydighed, og i det hele taget vil jeg rigtig gerne bruge 24 timer på at skulle passe på en hund.

Og når det kommer til ferie, er det lige før jeg hellere vil blive hjemme og passe hunden i stedet for at tage med mine forældre på ferie hvis jeg ikke kan få den passet.

Jeg er selvfølgelig godt klar over at det ville gå ud over hunden hvis jeg bare gik ud og købte mig en hund, og det kunne jeg skam heller ikke finde på. Det er jo derfor jeg prøver at få mine forældre til at indse at jeg godt kan være så ansvarsfuld som det kræver (:

- Maria

28-11-2012, 15:49

Hej Maria. Det er sådan, at en hund ikke er den enkeltes ansvar men HELE familiens. Det lyder til, at i har problemer allerede med den hund i har i forvejen. Hunden opfatter jer som sin flok og med det du skriver, virker det som om, den bestemmer, den er nr. uno i jeres fammilie.
Den dag du kan vise, at du er hundens leder og der ikke er diskution i fam. om hvem der skal gå med den, først da er det klogt, at tænke på en ny lille en. Det er som folk der tror, at bare de får et barn, så vil ægteskabet begynde at virke.

Kærlig hilsen
Lulu/ Ulla Duchwaider
ulla.duchwaider@gmail.com web-site: hunde-psykologi.dki

28-11-2012, 16:04

Hej Ulla

Jeg kan godt se hvad du mener. Og du har delvist ret i at min hund tror at han bestemmer, problemet er at det kun er mig han tror han bestemmer over. Min far, mor og lillebror, det er kun mig han har problemer med.
Og jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre, for at få ham til at indse at han tager fejl, har efterhånden prøvet så meget.
Men tak for jeres hjælp (:

- Maria