Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 26-11-2012, 19:09

Få hvalp til at slappe af

Hej, min kæreste og jeg har lige købt vores første hvalp (en Mops). Vi er ovenud lykkelige for ham, og træner sit, dæk, nej og kald. Dog har vi et problem, og det er at slappe af. Han vil bare ikke falde til ro :-( Vi har ingen problemer med at sove alene om natten, eller alene hjemme. Det eneste er at få ham til at forstå, at hvile er iorden.

efter at have læst i div hundebøger er jeg ikke blevet klogere. De forslå alle sammen at man blot træner dæk i hans kurv, eller på et tæppe. Lige meget om vi så sidder og nuser, eller giver ham godbider for at dække i hans kurv, så falder han ikke ned.

Hvordan får jeg trænet at han skal falde til ro i hans kurv eller på et tæppe?

Skriv et svar til indlægget26-11-2012, 19:10

Det skal lige siges at vi har kun haft ham i en uge ;)

28-11-2012, 16:10

Hej Paw.
I naturen træner en "hundemor" ikke, sit - dæk - osv, med sine hvalpe, vel? Derfor er det nok ikke løsningen for den lille vilbasse i har.
Mine råd vil være, at for det første skal i træne den til at gå den gode tur. (se min web-site hunde-psykologi.dk) Detudover er det en god ide at den har sin egen "hule", gerne et ikke alt for stort bur, eller transportkasse, der kan lukkes. Dette sted vil i løbet af kort tid, blive dens afslapnings-sted. Begynd med at lade hvalpen få forpoterne ind i "Kassen"" hvor der skal dufte af godbidder. Den skal selv gå resten af vejen ind, ikke puffes. Når den er inde, så luk IKKE lågen men vent til den forstår, at en låge ikke betyder spring bare ud, eller nu er den fanget. Det skal værre en god oplevelse for den, så den selv vil søge ind i dens DEN.(dyrehule) Nogle gange om dagen når den er Lidt "træls", så giv den et af de små tygge-pinde, det er en god og beroligende beskæftigelse, og godt for tænderne.
Når i går tur, så brug ikke sele, da en sele er beregnet til at trække med. (Slædehunde) brug en simpel snor med en lidt tung ring i med en snørrebånds-stopper. Det er min erfaring, at det er den bedste snor, og jeg går med 5 hunde på een gang, (chihuahuaer 4 stk og en Dværgpincher)

28-11-2012, 16:34

Hej igen Paw. Min e-mail: ulla.duchwaider@gmail.com vh Lulu

28-11-2012, 17:27

Hej Paw.
Jeg er hverken psykolog eller adfærdsbehandler, har bare været en almindelig hundeejer til 8 velfungerende familiehunde, og nogle kuld hvalpe siden 1981, heraf har jeg en enkelt ældre hund tilbage. Hun er som fotoet viser rigtig god til at slappe af.

Jeg synes det er rigtig godt, i aktiverer jeres lille hvalp i sit, dæk, nej og kald, --bare ikke for længe ad gangen-- og det er flot, den sover alene hele natten, og kan være alene hjemme uden problemer kun 9 uger gammel. Alt det er en del af træning og indlæring for den, til at blive en god familiehund.

Men selvfølgelig skal den også kunne slappe af. Nu er det ofte sådan at hvalpe ikke selv stopper "legen", og overstimulering er ligeså forkert som understimulering.
Så er det jer som "overhund" der bestemmer, hvornår leg og træning stopper. Har i prøvet at ignorere den, ved at vende ryggen til, og derved undgå øjenkontakt ?

En transportkasse eller et bur er en rigtig god investering, både til brug i hjemmet, i bilen og hos gæster. Mine hvalpe blev tilvænnet transportkasse hos mig fra de var 3 uger gamle, og alle blev transporteret hjem til deres familier, i hver sin. Og med 3,4,5 tæver sammen i hjemmet, havde vi også flere transportkasser og bure i "brug" i bil med lukket låge og åben i hjemmet.

Har i ikke lige plads til den flere steder i hjemmet, så snup to papkasser i Supermarkedet, sæt dem indeni hinanden, så de fungerer som en hyggelig hule, med sider og tag. Læg hundetæpper eks. vet bed, gamle håndklæder i, så er jeg sikker på jeres hvalp vil elske at slappe af deri, indimellem med et tyndt tyggeben.

30-11-2012, 08:19

Når jeg har hvalp der farer rundt, og ikke kan slappe af, så får den line på, og så sætter jeg mig i sofaen og laver noget rigtig kedeligt, det plejer at virke.