Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 21-11-2012, 08:55

Vi skal have hund - stor beslutning

Hej, hundetosser

Min kæreste og jeg vil enormt gerne anskaffe os en hund. Vi har været hundredevis af racer igennem men det er svært!

Faktisk var valget faldet på boxeren, men vi måtte være ærlige for os selv og erkende, at vi nok ikke kan tilbyde den de ting sådan en skøn skabning har brug for.

Men nu synes jeg, at jeg bliver ved med at vende tilbage til shar pei'en, en hund der lyder til at kunne blive min bedste ven
Jeg har læst meget om racen, både i diverse hundebøger og på opdrætteres hjemmesider og andre steder på nettet. Jeg er simpelthen helt hooked på at få sådan en hund!
Jeg ved de kan have enormt mange skavanker, problemer med øjnene og huden osv. Dette er jeg indforstået med, jeg har haft en engelsk bulldog der også let blev syg og lidt for tit var ved dr. Dyr.

Men jeg har et par spørgsmål som jeg virkelig håber I kan svare mig på så jeg ikke går helt gal i byen!

Jeg har to katte der ikke har noget problem med hunde - kan shar pei bo sammen med katte?

Min mor har en labrador/F1 blanding som min hund vil komme til at lege med på daglig basis, men jeg ved at racen kræver en del socialisering. Vil det sige, at jeg skal til hundetræning med hunden fra 8 uger og regelmæssigt i hundeskove osv hvor den kan komme i kontakt med andre hunde?

Hvor meget motion skal de have? Har den brug for løbeture eller vil den bare gerne lunte afsted i en halv time tre gange om dagen?

Ser MEGET frem til at læse jeres svar!


Mvh
Sophie

Skriv et svar til indlægget21-11-2012, 11:19

Hej Sophie

Prøv at tage kontakt til flere opdrættere - de kan svarre dig på dine spørgsmål.

Mvh. Gitte

22-11-2012, 17:45

Enig med Gitte - når du har læst så meget om racen, er det næste skridt at tage kontakt til nogle opdrættere, og høre hvordan den er som familiehund.

Én af mine kolleger har racen sammen med både ude og inde-katte, så det kan den godt tilvænnes, men jeg tror ikke, det er en hund til løbeture, det er dens bygning ikke egnet til.

Uanset hvilken hund man har, er det altid godt at komme til hvalpetræning - om du/I skal regelmæssigt i hundeskove er jeres valg, men eftersom racen er reserveret af sind, har den nok ikke det store behov for at komme dér som voksen, den har nok i at omgås dem den kender....

11-12-2012, 20:14

Har i tænkt på en bostonterrier? Jeg har selv haft boxer siden jeg var barn og har nu suppleret med en bostonterrier! I Tyskland kalder de den bonzai boxer da den minder utrolig meget om en boxer af sind, men bare i mini format.