Indlæg: 4

Oprettet af | Oprettet: 17-11-2012, 11:26

Hjælp, ønsker gode råd til min hund ik bider under gåturen

Jeg har brug for hjælp, jeg har en bandings hund ( labrador - gammel dansk hønsehund = meget aktiv hund ) han er lige blevet 7 mdr og han er umulig at have med ude og gå.. vi går til hundetræning og de kan ikke hjælpe os med, hvad vi skal gøre da vi har prøvet ALT.. ud over at sætte hunden fast til et træ eller andre ting når den hopper op eller bider under gå turen men vi har ikke mulighed at binde ham fast.
Jeg er ved at gå ud af min gode skind rent ud sagt, for når vi er ude og gå ( vi har både line eller alm gå snor ) så hopper han op og napper mig eller springer op og klamre sig fast til min krop, jeg siger nej strengt men den er ligeglad, har prøvet med godbider, at rose meget under gå turen når han går flot men han er sådan set ligeglad, vi har også haft noget legetøj med på turen for hvis nu det kunne hjælpe, men heller ikke det hjælper det var den ligeglad med.. at ignorere hunden er den også ligeglad med så ved snart ikke hvad jeg skal finde på, har I nogle gode råd?

( håber i forstår det selv om det er lidt rodet )

Skriv et svar til indlægget19-11-2012, 11:05

Normalt ville jeg sige at du skal stoppe op, vende ryggen til og afbryde al kontakt når hunden bider/hopper op....jeg ville selv også have sagt et kort og kontant "Nej", men absolut ikke noget med at skubbe eller rykke....nogle hunde kører så meget op at al man foretager sig af aktive ting kan være med til at gøre værre.

Når det nu lyder til at I har prøvet alt kan det sagtens tænkes at ovenstående ikke er nok.
Jeg læste engang en beretning af Jan Fennel (lyt dig til en lydig hund tror jeg bogen hedder) hvor hun havde et lignende tilfælde med en stor hund der skæbte sin ejer med på tur..intet virkede. Hun brugte teknikken at så snart hunden trak vendte hun resolut tilbage til huset....i lang tid nåede de ikke længere en få skridt fra hoveddøren....tilsidst fattede hunden dog at den kun kom på tur hvis den ikke trak i snoren.
Kunne man prøve noget lignende med at turen afsluttes hvis den laver de der numre?

Med en meget aktiv hund som din ville jeg samtidig foreslå at du prøver at gøre det nemmere for den at få succes ved at du laver en masse mental stimulering samtidig....altså ikke på turen men feks inden I skal ud.....lær den at søge efter genstande/godbidder i haven eller indenfor...lav andre tricks, gerne med klicker. Måske også klicke den når den slapper af...feks ved at vente med at give klick til den lægger sig pænt eller bare klicke når den frivilligt lægger sig i ro. Så lærer den at vælge roen til.
Hvis du har mulighed ville det sikkert også hjælpe at den fik lov til at strække ud nogle gange om ugen uden snor.....så det får brugt noget at den energi der bare bobler ud af den. Min hund som går pænt i snor kan også opføre sig noget lignende hvis den har være længe alene/indenfor og bare bliver meget begejstret for at komme på tur.....jeg stopper så op og venter til hun falder til ro før hun får det mindste opmærkomhed eller vi kommer videre.
Har haft meget med at hun vil bide i snoren....fik på et tidspunkt det råd at jeg skulle hive hårdt i linen og råbe nej når hun gjorde det.....det fik bare omvendt resultat...så var det først rigtig interessant at bide i snoren...for nu var der jo gang i den. Så efter min mening : ro på og ingen sjov tur hvis man begynder på de unoder.

Held og lykke

19-11-2012, 18:39

Han lyder godtnok "sprælsk" og han er jo en stor hund, for dig at håndtere. Lige nu er han så også kommet i teenagealderen, hvor de tit lige afprøver deres mennesker. Glemmer alt de lærte indtil da.

Det må endelig ikke få dig til at give op. Så skal du holde ud, træne de gamle regler igen og igen.
Han skal jo nødvendigvis lære at gå rimeligt pænt i snor. Hvis det kun var snoren han bed i, ville jeg råde dig til at sætte en sele på ham, om en sele kan hjælpe ved hans unoder, skal jeg ikke kunne sige, men du kan jo prøve det.
Du skriver du har prøvet på alle mulige måder uden held, hvis du kun har prøvet mange forskellige måder, få gange, så forvirrer det ham bare, prøv istedet ved samme kommando 100 gange om nødvendig.

Han føres ned hver gang, og ved kun eet ord NEJ eller NED, roligt men bestemt.

Hvis du bor i hus med have, kunne du prøve at få lidt af hans "krudt" brændt af, ved at lade ham lege "apport" i haven, eller "hente bold", måske han så ikke er så vild, når han får snor på. Og i skal gå tur. Det kan nogen gange afhjælpe "lufteproblemer" i snor.

20-11-2012, 22:53

Hej Lena

Jeg træner hunde og mennesker i det gode forhold.
en weekend hos mig (hunden alene..........smil....) og han går med garanti pænt.

se evt under min annonce under "andet"

hilsen Henrik