Indlæg: 3

Oprettet af | Oprettet: 14-11-2012, 22:41

Valg af race

Min kæreste og jeg har besluttet os for at vi skal have hund, men vi er i tvivl om hvad der er den rigtige race for os.
Vi bor i lejlighed på første sal. Hunden skal kunne lære at være alene hjemme, da vi om et til to år begge har job. Vi vil selvfølgelig gå med hunden hver dag, og hvis den har størrelsen kunne løb og cykling være en mulighed. Det er meget vigtigt at den kan lære ikke at gø, og at den kan være rolig indenfor.
Lige nu har vi kigget meget på en fransk bulldog og en blanding med hovedsaglig dansk svensk gårdhund i (også beagle, labrador og cocker). Vi ved godt at der er MEGET forskel på racerne. Grunden til vi overvejer fransk bulldog er dens væsen og at den er mindre krævende.
Grunden til vi overvejer blandingen er at den er mere aktiv og man har flere muligheder med den. Det vi er mest bekymret for er at blandingen vil være for vild, og ikke kunne slappe af.
Ideelt ville vi gerne have en hund der kan være rolig indenfor og kan hygge og lege, mens den er klar på at løbe en tur og lege udenfor.

Nogen gode forslag?

Skriv et svar til indlægget14-11-2012, 22:42

Desuden er vi foresten førstegangs købere.

15-11-2012, 07:33

Med den blanding du nævner kan I godt risikere at komme på hårdt arbejde. Både cockerspaniel og dansk svensk gårdhund er så vidt jeg ved aktive racer der kræver en del aktivering. Højt energiniveau og jagtinstinkt.Gårdhunden er jo egentlig rottefanger og jeg ved de kan have stort behov for at grave...alle de racer der er i er dejlige hunde, men med en blanding ved du jo ikke om de noget forskellige egenskaber bliver sat uheldig sammen feks meget...feks en labrador størrelse hund med energiniveau som en cocker og stærk og egenrådig personlighed som en gårdhund:);
Jeg ville gå for en raceren hund...så ved man mere om hvad man får i udgangspunktet.
Fransk Buldog er så vidt jeg ved en rar og omgængelig, men frisk hund. Jeg tror bare ikke de har så godt af løbe og cykelture pga kort næse.
Hvis I vil begrænse gøen er det meget et opdragelses spørgsmål, men dog skal I nok undgå racer med alt for stort vagtinstinkt.
Mange siger at Cavalier King Charles spaniels er en god og nem begynderhund. Jeg synes I skal låen en bog om racerne og finde noget det passer jer.....det er jo også vigtig at I får en hund hvis karaktertræk tiltaler jer så I vedholder engagementet.....man kommer længere med en hund der passer til ens temperament end at bare vælge en nem hund fordi man er førstegangskøber

Held og lykke

16-11-2012, 12:50

Jeg vil give Hanne ret i, at med den blading du nævner vil I højst sandsynligt komme på hårdt arbejde. Hvis I er mere til en blanding, vil jeg foreslå at I kigger på blandinger hvor hundene ikke er rene "rundkørsler". Med det mener jeg at der ikke er så mange forskellige racer blandet i. Vælg evt. blandinger hvor de racer der er blandet ligger tæt på hinanden temperamentsmæssigt, energiniveau, størrelse osv. som f.eks. en blanding af labrador og goldenretriver. Men kan sagtens være heldig med at finde en god blandingshund, men man skal samtidig være meget opmærksom på, hvilke racer der blandet, for man kan som sagt ikke vide hvilke racetræk der vil træde mest frem.

En raceren hund som f.eks. en fransk bulldog er også en mulighed. Når man har sat sig godt ind i den race man har forelsket sig i og valgt som den hund man ønsker, kan man næsten vide sig sikker på, hvad man får. Jeg siger næsten, da alle hunde er forskellige og også ved racehunde kan nogle karaktertræk træde mere frem end andre - forskelligt fra hund til hund.

En fransk bulldog er en sød hund, men den kan ikke holde til at komme med ud at løbe eller løbe ved siden af cyklen pga. dens snudes bygning. Dog har de franske jeg kender til et højt energiniveau og skal gerne aktiveres i form af leg og opgaver. Og så snorker den MEGET ;-) Men det har jo også sin charme.

Jeg vil ikke sige, hvilken race I skal vælge, men vil kraftigt anbefale jer at sætte jer grundigt ind i de racer, som I ser som en mulighed, før I vælger. Tag evt. kontakt til forskellige opdrættere og spørg ind til racerne eller aftal at komme ud og besøge dem, så I kan opleve hundene "live".
Dog vil jeg nævne, at hvis I ønsker en hund som kan komme med ud på løbe- og cykelture er en labrador eller en golden retriver ikke et dumt valg som førstegangs hund. De er gode rolige familie hunde (såfremt opdragelsen er på plads, men det gælder alle hunde), de er nemme at træne og de er adrætte og kan godt holde til en længere løbetur.

Men der findes jo så mange racer, så I skal nok finde den som passer lige præcis til jer.

Held og lykke med det! :-)