Indlæg: 5

Oprettet af | Oprettet: 14-11-2012, 16:06

15 ugers hvalp?

Hej,

Jeg har endelig fået mulighed for at få hund, og af et kuld på 9 er der nu 2 hanner tilbage. Der er labrador retrievere.
Dog er de nu omkring 15 uger gamle - kan vi stadig nå at præge hunden endnu?
Hvornår bør man gå igang med træning - Hunden skal bruges til jagt, og selvfølgeligt som familiehund.
Og, af de 2 hvalpe der er tilbage er der stor forskel på deres "gemyt".
Den ene er fremme i skoen og meget nysgerrig, den anden er lidt mere forsagt, ikke bange, men tydeligvis ikke så langt fremme i skoen. Hvilken bør man vælge af de to?

Tak for jeres hjælp!

Skriv et svar til indlægget14-11-2012, 20:42

Mht. alder kommer det helt an på hvordan opdrætter har præget hvalpene. Hvis de har været ude og opleve fremmede miljøer, mennesker og hunde tror jeg ikke det er noget problem. Så kan I jo arbejde videre fra det udgangspunkt.
Mht. Temperament kommer det meget an på jer som skal have hvalpen. Hvis det er første gang I skal have hund og feks har små børn kan en meget "fremme i skoene" hvalp været en noget større udfordring. På den anden side ville jeg til en hver tid være mere tryg ved en lidt fremfusende hvalp en en der var bange af sig..... Især med børn der hurtigt kan opføre sig " skræmmende". Det korte af det lange er vel at en mere frembusende hvalp nok kræver mere arbejde og tydelige grænser, men helt klart kan have sine fordele hvis man alligevel har tænkt sig at arbejde meget med den. Kan feks. Være bedre hvis man vil nå langt i træningen. En mere forsagt hvalp kan kræve mere støtte både i hverdag og træning, men sikkert også nemmere at overkomme hvis arbejdsegenskaberne ikke er det primære

14-11-2012, 20:50

Selvfølgelig kan du nå at præge din hvalp selv om den er 15 uger. Det er et spørgsmål om hvordan den har levet de 15 uger, hvis den familie som har opdrættet den, har sørget for at give den oplevelser og præge den ordenlig, taget den ind i familien, kørt ture med den, osv. kan jeg ikke se det er et problem.

Hvis det er din første hund, er det måske en god ide ikke at tage den mest fremfusende.

I den alder som hvalpen har nu, skal den bare leges med og opleve verden. Du kan lære den at gå pænt i snor, at side på komando, at komme når du kalder.
Der findes en rigtig god bog, om hvad man kan med sin lille hvalp, bogen hedder " DIN HUND" jeg tror du kan låne den på bibloteket.

15-11-2012, 18:41

1000 tak for jeres input, jeg er glad for at høre vi stadig kan nå at præge hunden.
Opdrætteren har kørt i bil med hundene, går tur med dem hver for sig, og ingen af hundende virker som sagt bange eller noget.

Det er bare tydeligt at se at den ene ligesom er lidt hurtigere i optrækket...
Til gengæld viser den anden der er lidt forsagt - efter opdrætters udsagn - mere interesse for både ænder og at komme i vand. Og igen, det er ikke så den flygter eller viser angst - den trak sig bare tilbage lidt hurtigere end den anden, men kan sagtens kaldes hen igen.

Hunden skal som sagt bruges til jagt og i familiens skød - mine unger er hhv. 9 og 5, så tror såmænd godt de ville kunne håndtere dem begge, uanset hvad vi vælger.
Kan det være fordi den der er lidt fremme i skoen, at den simpelthen bare har taget "lederrollen" for nuværende? For så kan den lidt mere stille måske godt live op når den kommer for sig selv?

15-11-2012, 20:38

Der er nogen der siger at man ikke helt kan regne med hvordan en hvalp præsenterer sig i en søskendeflok netop af de årsager du nævner, men noget fortæller det dog.
Jeg valgte i sin tid den hvalp som opdrætter mente var mindst udfarende i det mindst udfarende af de 2 kuld Hun havde. Hunden er i dag 13 mdr. Og har fra første dag gået til enhver oplevelse med den største frimodighed, har stormet det meste og vælter en hvilken som helst anden hund over ende hvis hun får lov. Nu ved jeg ikke hvordan de andre 17 hvalpe har taget sig ud, men hvis de er mere fremfusende en min må jeg sige at de må være lidt af en opgave:) tilgengæld passer opdrætters vurdering meget fint idet hun faktisk samtidig er meget godmodig og har så meget mentalt overskud at vi aldrig har set mindste form for aggression. Den mere stille hvalp som du skriver hverken virker urolig eller nervøs af sig ville jeg ikke være bekymret for at vælge den. Jeg ved ihvertfald at vores børn godt kunne synes at den lille livlige hvalp med stort bideinstinktbog syleskarpe tænder var lidt overvældende.

16-11-2012, 09:45

Der er nogen der siger at man ikke helt kan regne med hvordan en hvalp præsenterer sig i en søskendeflok netop af de årsager du nævner, men noget fortæller det dog.
Jeg valgte i sin tid den hvalp som opdrætter mente var mindst udfarende i det mindst udfarende af de 2 kuld Hun havde. Hunden er i dag 13 mdr. Og har fra første dag gået til enhver oplevelse med den største frimodighed, har stormet det meste og vælter en hvilken som helst anden hund over ende hvis hCun får lov. Nu ved jeg ikke hvordan de andre 17 hvalpe har taget sig ud, men hvis de er mere fremfusende en min må jeg sige at de må være lidt af en opgave:) tilgengæld passer opdrætters vurdering meget fint idet hun faktisk samtidig er meget godmodig og har så meget mentalt overskud at vi aldrig har set mindste form for aggression. Den mere stille hvalp som du skriver hverken virker urolig eller nervøs af sig ville jeg ikke være bekymret for at vælge den. Jeg ved ihvertfald at vores børn godt kunne synes at den lille livlige hvalp med stort bideinstinktbog syleskarpe tænder var lidt overvældende.